Βέλγιο

Πήρε το «κλάσικο» η Άντερλεχτ κόντρα στη... μισή Σταντάρ Λιέγης!

Με γκολ του Ρεφαέλοφ στο πρώτο ημίχρονο, η Άντερλεχτ έφυγε με σπουδαίο διπλό από το ντέρμπι με την Στανταρ Λιέγης, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν το ματς με εννέα παίκτες.

Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα, γεμάτο ένταση, πάθος και αποβολές, η Άντερλεχτ ήταν η μεγάλη νικήτρια, φεύγοντας με το διπλό από την έδρα της Σταντάρ Λιέγης με 1-0.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ρεφαέλοφ στο 13ο λεπτό με ωραία ενέργεια και ακόμα καλύτερο τελείωμα, και ενώ νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με δέκα λόγω της απευθείας αποβολής του Αλ Ντακίλ στο 7'.

Σε ένα παιχνίδι με συνολικά 9 κάρτες, η Άντερλεχτ κράτησε με σχετική άνεση το τρίποντο, και αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και στο -4 από την κορυφή. Από την άλλη, η Σταντάρ ολοκλήρωσε το ματς με εννέα μετά και από την κόκκινη του Φάι.

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το σημερινό πρόγραμμα, η Κόρτραϊκ πανηγύρισε σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της Γάνδης, χάρη στο πέναλτι του Σελεμάνι στο 9ο λεπτό. Στις αρχές της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να απαντήσουν με το ίδιο... νόμισμα, όμως η εκτέλεση του Μπεζούς από τα έντεκα μέτρα δεν βρήκε στόχο.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/9
Σερκλ Μπριζ-Έουπεν 1-2

Σάββατο 18/9

Οστάνδη-Μπέερσοτ 3-1
Ουνιόν Σεντ-Ζιλουάζ-Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-1
Μαλίν-Λέουβεν 2-0
Σαρλερουά-Κλαμπ Μπριζ 0-1

Κυριακή 19/9

Σιντ Τρούιντεν-Γκενκ 1-2
Αντβέρπ-Σερένγκ 2-1
(75' Φρέι, 88' Γκέρκενς-56' Μικαουτάτζε)

Σταντάρ Λιέγης-Άντερλεχτ 0-1
(13' Ρεφαέλοφ)

Κόρτραϊκ-Γάνδη 1-0
(9' Σελεμάνι πεν.)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x