Stoiximan Super League

Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης δια του προέδρου της, Ευάγγελου Ασλανίδη.

Το «παρών» στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ευάγγελος Ασλανίδης που έγινε στον ιερό ναό Αγίου Βουκόλου και ενώ πρόκειται για τον πρώτο Ορθόδοξο Μητροπολίτη της πόλης μετά τον μάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης το 1922.

Παράλληλα, έγιναν αναφορές στον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και τα χρώματα του συλλόγου που έφεραν στο χώρο της τελετής κάποιοι από τους πιστούς που έζησαν το μεγάλο αυτό γεγονός, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο «κιτρινόμαυρο» χρώμα στην τελετή. Ο πρόεδρος της Ένωσης απηύθυνε χαιρετισμό αργότερα στο ξενοδοχείο, όπου δεξιώθηκε τους καλεσμένους ο νέος Μητροπολίτης. Του ευχήθηκε καλή πορεία στα νέα του καθήκοντα και ότι αποτελεί ιστορική στιγμή αυτό που συμβαίνει για την ΑΕΚ, διότι «ο νέος Μητροπολίτης θα λειτουργήσει και πάλι στη γη των προγόνων και ιδρυτών μας».

inner

inner

inner

Ο Ευάγγελος Ασλανίδης στον χαιρετισμό του τόνισε τα εξής: «Παναγιότατε Οικουμενικέ Πατριάρχη, Σεβασμιότατοι Ιεράρχες, Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Σμύρνης. Αποτελεί ιστορική τιμή για την ΑΕΚ η παρουσία και η εκπροσώπηση του συλλόγου μας στην ενθρόνισή σας στην ιστορική και νευραλγική Μητρόπολη Σμύρνης, στη δεύτερη τη τάξει πόλη της αυτοκρατορίας, που αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών και που σήμερα αποτελεί πόλη της Τουρκίας. Αποτελεί τιμή για τον σύλλογο στον οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω ότι πλέον θα λειτουργείτε στην πόλη των προγόνων μας, σε μία από τις πόλεις από τα ματωμένα χώματα της οποίας ξεκίνησε η διαδρομή των ιδρυτών μας μετά τη σφαγή και τον πόνο στην προκυμαία της μαρτυρικής Σμύρνης.

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Βαρθολομαίε, σας εύχομαι με ταπεινότητα καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα ως Ποιμενάρχης Σμύρνης. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχετε στην ιστορική σας αποστολή όπως μέχρι σήμερα έχετε επιτύχει όπου κληθήκατε να διακονήσετε την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Σας παραδίδω αυτό το ταπεινό δώρο από την ΑΕΚ επ’ ευκαιρία της ενθρονίσεώς σας. Άξιος!
».

inner

inner

inner

Ο κύριος Ασλανίδης έκανε σημαντικές επαφές με όλους σχεδόν τους εκπροσώπους από Ελλάδα, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης και ενώ εκπροσωπήθηκαν περίπου 25 Σύλλογοι της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x