Stoiximan Super League

Στο ξύλο δεν νίκησε κανείς!

Σε ένα σκληρό -και κακό ποιοτικά- παιχνίδι, με δυνατά μαρκαρίσματα, κίτρινες και αποβολή του Ζέκα, ΑΕΛ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, με το τριφύλλι να βρίσκεται πλέον στο -9 από τον Ολυμπιακό.

Δεν ανέδειξε νικητή το… ρινγκ του AEL FC Arena!

Σε ένα κακό παιχνίδι, όπου κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, τα νεύρα και οι... κλωτσιές, ΑΕΛ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, με αποτέλεσμα το τριφύλλι να χάσει έδαφος και πλέον να βρίσκεται στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ούτε με το... σταγονόμετρο δεν έβγαιναν φάσεις στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο... κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση με τους βυσσινί να έχουν τρεις πολύ καλές στιγμές και το τριφύλλι άλλες δύο.

Επτά κίτρινες κάρτες έβγαλε ο διαιτητής Παπαπέτρου, αν και τα έκανε «μαντάρα» στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού... επέτρεψε το ξύλο και έκλεισε τα μάτια σε κάποια «άσχημα» μαρκαρίσματα των γηπεδούχων. Όπως για παράδειγμα στη φάση του Φατιόν με τον Βλαχοδήμο προς το τέλος της αναμέτρησης, όπου έμεινε ατιμώρητη η αγκωνιά του πρώτου, ενώ θα έπρεπε να πάει... πρόωρα για ντουζ. Στο 81' αποβλήθηκε ο Ζέκα (με απευθείας κόκκινη κι ενώ είχε ήδη κίτρινη) για χτύπημα εκτός φάσης στον Αναστασόπουλο.

Το ματς

Μπάλα περιμέναμε να δούμε, ξύλο βλέπαμε στα πρώτα λεπτά του αγώνα! Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν «τσαμπουκαλεμένοι», τα δυνατά μαρκαρίσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, οι κλωτσιές έπεφταν… σύννεφο και μοιραία δεν υπήρχε κανένας ρυθμός, με το παιχνίδι να έχει «χαλάσει» με το καλημέρα. Είναι ενδεικτικό πως μ’ αυτά και μ’ αυτά πέρασε το πρώτο μισό του ημιχρόνου, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό, πέραν από σκληρές μονομαχίες, τάκλιν και… κίτρινες κάρτες από τον Παπαπέτρου, αν και έκλεισε τα μάτια σε κάποιες περιπτώσεις όπου την γλίτωσαν ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ.

inner

Το ματς ήταν, πραγματικά, τραγωδία. Ήταν από τις «σούπες» που δεν βλέπονται! Η κλεψύδρα άδειαζε, αλλά δεν έβγαινε κανένας αυτοματισμός, καμία συνεργασία, καθόλου, ουσιαστικά, ποδόσφαιρο. Πολλά φάουλ, άπειρα λάθη, εκνευρισμός, ένταση και από μπάλα… γιοκ. Δεν υπάρχουν άλλα λόγια να περιγράψουν την κατάσταση του πρώτου 45λεπτου. Είναι ενδεικτικό πως ο Παναθηναϊκός δεν κατέγραψε καμία τελική ως το 45’, ενώ η ΑΕΛ είχε δύο… ανούσια μακρινά σουτ με τους Φατιόν και Ναζλίδη να μην ανησυχούν τον Βλαχοδήμο. Σαν λύτρωση ήχησε στα αυτιά όλων το σφύριγμα του Παπαπέτρου που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

inner

Ακόμα και στα τραγικά ματς, ελπίζεις πως κάποια στιγμή… ίσως ν’ αλλάξει κάτι. Και είναι αλήθεια πως η ΑΕΛ μπήκε ορεξάτη στην επανάληψη για να «φτιάξει» και τον κόσμο της. Και είναι αλήθεια πως έφτασε, πραγματικά, πολύ κοντά στο 1-0. Την μία, όμως, ο Τέλετιτς σημάδεψε μόλις άουτ με ευθύβολο σουτ έξω από την πράσινη περιοχή, ενώ στο 54’ ο Ναζλίδης «άδειασε» τον Χουλτ, σέντραρε για τον Ντοντό, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου έφυγε λίγο άουτ. Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν κακή και χωρίς ρυθμό. Οι παίκτες του είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους από τα νεύρα και το ξύλο που έπεφτε, αλλά δεν ήταν και γενικά σε καλό βράδυ. Γι’ αυτό και ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Βλαχοδήμο, προκειμένου να δώσει φρεσκάδα και νέα… πνοή στην ομάδα του. Και από δικά του πόδια έγινε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το τριφύλλι, όταν ο Έλληνας άσος ελίχθηκε ωραία από τα αριστερά, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μπεργκ, αλλά το σουτ του Σουηδού μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο!

inner

Ο αγώνας είχε γίνει «ροντέο» από το ξύλο. Συνεχώς διαμαρτυρίες, συνεχώς σκληρά μαρκαρίσματα, συνεχώς ένταση ανάμεσα στους παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο Λέτο έμοιαζε με «ταλιμπάν» σε κάθε ευκαιρία, έχοντας πολλά νεύρα και έχοντας μπει με το… καλημέρα στο «πνεύμα» της αναμέτρησης, η οποία πήρε το συγκεκριμένο χαρακτήρα υπό την ανοχή του διαιτητή Παπαπέτρου… Τα λεπτά περνούσαν δίχως κάποια μεγάλη φάση και όλα έδειχναν πως πολύ δύσκολα θα άλλαζε το 0-0. Και δεν άλλαξε… Αυτό που άλλαξε ήταν η αριθμητική ισορροπία, καθώς στο 82’ ο Ζέκα αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Αναστασόπουλο (κι ενώ λίγο νωρίτερα ο διαιτητής είχε χαρίσει κόκκινη στον Φατιόν που «σήκωσε» τον Βλαχοδήμο). Η ΑΕΛ τα έπαιξε όλα για όλα με παίκτη παραπάνω, αλλά το τριφύλλι άντεξε στην πίεση, με τον Χουλτ να βάζει το… λιθαράκι του όταν έδιωξε πάνω στη γραμμή με τη συμπλήρωση 90 λεπτών κι ενώ στιγμές αργότερα το διαγώνιο σουτ από τον Λέτο για το… buzzer beater δεν βρήκε στόχο, αφού παρενέβη ο Ξενοδόχοφ.

inner



ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γκόλιας (87’ Λαμπρόπουλος), Φάρκας, Μονιάκης, Αναστασόπουλος (83’ Ποτουρίδης), Φατιόν, Ντοντό, Κάπος (75’ Γιοβάνοβιτς), Ναζλίδης, Ντελέτιτς
Στον πάγκο της ΑΕΛ: Κουτογλίδης, Ουρτάδο, Κόντορ, Ναβάρο

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Μολέδο, Χουλτ, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Μαρινάκης, Εμποκού (65’ Λέτο), Μπουμάλ (58’ Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ, Βιγιαφάνιες (84’ Μέστο)
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Στιλ, Χουχούμης, Ρινάλντι, Τελάντερ

Διαιτητής: Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Ακρίβος, Σίπκας
Γήπεδο: AEL FC Arena

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x