Stoiximan Super League

Στόχος επετεύχθη!

Ισοπαλία με… κερδισμένο στη Νέα Σμύρνη. Η Ξάνθη έπαιξε κόντρα στον Πανιώνιο για να μην χάσει και τα κατάφερε (0-0), διατηρώντας στο -2 τους «κυανέρυθρους» και παρέμεινε εντός 5άδας.

Μάζευε κι ας ειν' και… ρώγες!

Νικητής δεν προέκυψε (0-0) από το ντέρμπι της πεντάδας ανάμεσα σε Πανιώνιο και Ξάνθη, αλλά κερδισμένη βγήκε η ακριτική ομάδα που, ναι μεν δεν κατάφερε το απόλυτο, αλλά πέτυχε τον στόχο της, που ήταν να μην ηττηθεί.

Έτσι, διατηρήθηκε εντός της πρώτης πεντάδας (μπορεί να τη φτάσει ο Αστέρας με νίκη επί του Πλατανιά) και κράτησε στο -2 τους «κυανέρυθρους». Ανώτεροι συνολικά οι γηπεδούχοι, αλλά κυρίως για 20 λεπτά οι γηπεδούχοι, όπου έχασαν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Ωστόσο, δεν σκόραραν και οι φιλοξενούμενοι «έραψαν» στα μέτρα τους το παιχνίδι στη συνέχεια…

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση.

Το ματς


Δύο... πρόσωπα είχε το πρώτο ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη, δίχως, πάντως να αλλάξουν οι ισορροπίες στο ματς. Αρχικά, ο Πανιώνιος μπήκε πολύ πιο ορεξάτος (σαν να τον παρέσυρε ο πολύ καλός καιρός, που έδειχνε ιδανικός για μπάλα), πιο επιθετικός στον αγωνιστικό χώρο, με μεγάλη διάθεση να δημιουργήσει και να πετύχει γρήγορο γκολ.

Σε ένα σημαντικό διάστημα του πρώτου 20λέπτου ήταν σαν αντιμετώπιζε ομάδα αρκετά χαμηλότερης δυναμικής και όχι μια που είναι πάνω-κάτω ίδιου επιπέδου. Κυκλοφορούσε ωραία και γρήγορα την μπάλα, παίζοντας και κάθετα, αλλά και «χτυπώντας» από τα πλάγια, με τον Σπιριντόνοβιτς να είναι πολύ δραστήριος.

Για να γίνει αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν καλές αλληλοκαλύψεις στην Ξάνθη, που είχε παθητικό ρόλο σε αυτό το χρονικό διάστημα και παρουσιαζόταν εντελώς άνευρη. Το μόνο που έλειπε από την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν η καλή τελική προσπάθεια. Και όταν την έκανε με την κεφαλιά του Μπανανά (7’), αντέδρασε εξαιρετικά ο Ζίβκοβιτς, πέφτοντας ωραία στη δεξιά του γωνία, ενώ ο Σταυρόπουλος δεν μπόρεσε από κοντά να βρει εστία. Δύο λεπτά μετά αστόχησε ο Μασούρας έπειτα από καλά δομημένη επίθεση του Πανιώνιου.

inner

Ωστόσο, μετά το 20λεπτο ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της η Ξάνθη και κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση. Δίχως βέβαια να γίνει πολύ πιο επιθετική (έχοντας την πρώτη της τελική στο 28’ με αδύναμο σουτ του Τριάδη), αλλά ήταν πιο αποφασιστική και έβγαλε περισσότερη ενέργεια.

Σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς (σε σχέση με το ξεκίνημα του πρώτου μέρους) κινήθηκαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Για την ακρίβεια είχε την ίδια εικόνα με αυτή από το 20' και μετά, ίσως ένα κλικ πιο κάτω σε ταχύτητα. Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να «τρέξει» την Ξάνθη, να παίξει κάθετα και να δημιουργήσει κινδύνους με κάποιο τρόπο. Το… καρδιογράφημα του β’ μέρους ήταν μια ευθεία γραμμή.

inner

Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε να βρει τρόπο να αναπτυχθεί, αλλά ο Ράσταβατς, που διόρθωσε από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, βραχυκύκλωσε τους Νεοσμυρνιώτες, που ξέμειναν από ιδέες και από λύσεις. Με αποτέλεσμα ο Γρηγορίου να επιστρατεύσει προς το τέλος, παίκτες χωρίς αρκετό χρόνο συμμετοχής. Όσο και να ψάξεις τις σημειώσεις του δεν βρίσκεις παραπάνω από μια καλή φάση. Μόνο την κεφαλιά του Μπανανά (69’) και το σουτ του Μεχία (73’).

inner



Οι συνθέσεις


Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (85' Οικονομίδης), Σιώπης, Μασούρας (81' Μακρύλλος), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης (70' Γεσίλ), Ντουρμισάι.

Στον πάγκο: Μπαντής, Πινιώτης, Βουκελάτος, Νόβακ.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ζβάρνας, Βαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (90' Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Σιλά, Μπρίτο (58' Κάστρο), Γέντρισεκ (69' Λουσέρο).

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Κασάδο, Καμαρά, Κίκε.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου.
Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης, Ιορδάνης Απτόσογλου
Τέταρτος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x