Γενικά

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη «πειρατής» ιταλικών αγώνων ποδοσφαίρου

Άνδρας που συμμετείχε σε κύκλωμα μετάδοσης αγώνων της Serie A μέσω παράνομων stream συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη. «Ο κόσμος μας είναι σήμερα καλύτερος» δήλωσε η ιταλική λίγκα.

Ένας από τους δημιουργούς του πειρατικού αθλητικού stream «Xtream Codes», που μετέδιδε παράνομα αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Serie A, συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη. Η σύλληψη ανήκει στο πλαίσιο ευρωπαϊκής έρευνας για το κλείσιμο παράνομων stream του σέρβερ IPTV. Υπολογίζεται ότι 5 εκατομμύρια άτομα στην Ιταλία παρακολουθούσαν αγώνες από το συγκεκριμένο πειρατικό κανάλι.

Μετά τη γνωστοποίηση της σύλληψης, ο πρόεδρος της Serie A Γκαετάνο Μισίτσε δήλωσε: «Η πειρατεία σκοτώνει το ποδόσφαιρο, είναι μια πληγή που τροφοδοτεί τα κυκλώματα του υποκόσμου και προκαλεί ζημιές στην οικονομία και την απασχόληση που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ», καταλήγοντας πως: «Σήμερα μπορώ να πω ότι ο κόσμος μας είναι πολύ καλύτερος».

Εκτός από τους διαχειριστές του, οι χρήστες που παρακολουθούσαν αγώνες απειλούνται με καταβολή προστίμων 2.500 – 25.000 ευρώ, καθώς και με φυλάκιση από 6 μήνες έως 3 χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της λίγκας Λουίτζι Ντε Σιέρβο είπε: «Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε δράση, προκειμένου να διωχθούν αυτοί οι εγκληματίες αλλά και κάθε χρήστης, ο οποίος κινδυνεύει με πρόστιμα έως 25.000 για τη χρήση του IPTV».

Σημειώνεται ότι η χθεσινή σύλληψη συνέβη περίπου μια εβδομάδα μετά το κλείσιμο απ΄ τις ιταλικές αρχές 114 ιστοσελίδων «πειρατικής» προβολής αθλητικών γεγονότων.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x