Stoiximan Super League

Λεμονής: «Αξίζαμε τη νίκη»

Την πεποίθηση του πως ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Ηρακλη εξέφρασε μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Τάκης Λεμονής, ο οποίος δεν θέλησε να πάρει θέση για τη φάση του ακυρωθέντος τέρματος του «γηραιού»: «Αξίζαμε την νίκη. Δεν δεχθήκαμε πίεση. Προς Θεού. Δεν έχω δει την φάση, όταν την δω θα την σχολιάσω μέσα μου».

Την πεποίθηση του πως ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Ηρακλη εξέφρασε μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Τάκης Λεμονής, ο οποίος δεν θέλησε να πάρει θέση για τη φάση του ακυρωθέντος τέρματος του «γηραιού»: «Αξίζαμε την νίκη. Δεν δεχθήκαμε πίεση. Προς Θεού. Δεν έχω δει την φάση, όταν την δω θα την σχολιάσω μέσα μου».

Αναλυτικά:

«Είναι σημαντικό να παίρνουμε βαθμούς. Μέχρι το 40΄ είχαμε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουμε το ματς. Στο τελευταίο πεντάλεπτο όμως κάναμε κάποιες λάθος πάσες και αυτό έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση στον Ηρακλή. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά το γκολ αντιδράσαμε αμέσως και κυρίως από τα πλάγια με την πρώτη καλή σέντρα μετά την ευκαιρία του Άντζα έγινε γκολ. Και στατιστικά να δείτε το ματς και από κατοχής μπάλας ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και αν θυμάστε μέχρι το 40΄ ο κόσμος του Ηρακλή αποδοκίμαζε τους παίκτες του που δεν έβγαιναν πάνω από την σέντρα.

Αξίζαμε την νίκη. Δεν δεχθήκαμε πίεση. Προς Θεού. Δεν παίχτηκε μπάλα κοντά στην περιοχή μας. Η φάση που με προβλημάτισε ήταν η κεφαλιά του Γιάντση. Εμένα προσωπικά με προβληματίζει ότι δεχθήκαμε γκολ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική από στημένη φάση που αν δούμε το ύψος των παικτών δεν θα έπρεπε να γίνει
».

Για την μέχρι στιγμής κατάσταση στη βαθμολογία είπε «Η βαθμολογία είναι πάντα αυτή που δείχνει το τι έγινε στην χρονιά. Κάντε στο τέλος της χρονιάς ένα φλας μπακ της χρονιάς και μπορείτε να βγάλετε μία άλλη βαθμολογία. Εμείς ξέρουμε για την βαθμολογία που υπάρχει από την ομοσπονδία.

Εμείς είμαστε μία ομάδα που είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαστε στους «16» του Champions League και να κυνηγάμε και τον τίτλο αν και έχουμε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα. Με την προσθήκη και των νέων παικτών θα μπορούμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και να έχουμε καλύτερη συνοχή
».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον Μίρνε Σίσιτς τόνισε «Θα θέλαμε ο Σίσιτς να μπει πιο ομαλά στην ομάδα. Έχουμε προβλήματα απουσιών και περιμένουμε να μας δώσει ταχύτητα και σέντρα. Περιμένουμε πολλά πράγματα από αυτόν και έχει ενσωματωθεί εδώ και μία εβδομάδα στην ομάδα», ενώ για τον φερόμενο ως στόχο των «ερυθρολεύκων», Γιάννη Παπαδόπουλο είπε «Νομίζω ότι είναι λάθος να κρίνουμε έναν παίκτη από ένα μόνο ματς. Είναι από τους παίκτες που έχουν πολύ μεγάλο μέλλον. Είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής και είμαι σίγουρος ότι η εξέλιξή του θα είναι πολύ καλή.

Δεν θέλω να αναφερθώ σε μεταγραφικά θέματα. Είναι ένας παίκτης που δεν μας έχει απασχολήσει μόνο φέτος, αλλά από την πορεία του στις Εθνικές ομάδες. Δεν έχουμε μιλήσει για ενδιαφέρον. Αλλά ότι στέλνουμε μόνιμα ανθρώπους στο σκάουτινγκ στις Εθνικές ομάδας είναι γνωστό αυτό όπως και ότι γράφονται σε κάθε μεταγραφική περίοδο τουλάχιστον 50 ονόματα
».


Αναφορικά με την διαιτησία του κ. Πολατιάν δεν θέλησε να πει κάτι «Νομίζω ότι πάντα το κάνω αυτό. Όπως και όταν ήμουνα στην Καλλιθέα, στην Ξάνθη και στον Λεβαδειακός ομάδες κατά τεκμήριο που είναι σε ένα άλλο γκρουπ. Αν βρείτε μία δήλωσή μου για την διαιτησία μπορείτε να μου την φέρετε.

Ο Ολυμπιακός δια μέσου του κ. Κόκκαλη έκανε κάποιες δηλώσεις (σ.σ. περί εχθρικών διαιτησιών) και εγώ στην Συνέντευξη Τύπου είπα ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι διαιτησίες να μην είναι καλές. Δεν σχολιάσαμε φάσεις από προηγούμενο αγώνα. Αν θέλετε να ρωτήσετε εσείς τον κ. Κόκκαλη μπορείτε. Δεν έχω δει την φάση, όταν την δω θα την σχολιάσω μέσα μου.



Τα πάμπερς τα ζητήσαμε για το Στάδιο Καραϊσκάκη. Στην ζωή μας θα πρέπει να έχουμε και λίγο χιούμορ όταν ρωτήθηκα για το τι να μας φέρει ο Άγιος Βασίλης. Όσον αφορά το θέμα του χρόνου που παίχτηκε δεν μπορώ να έχω γνώμη. Δεν ξέρω τι πρόθεση είχε. Μπορείτε να ρωτήσετε τον διαιτητή όπως και τους παίκτες του διαιτητή για το τι του λέγανε και δεν παίχτηκαν 3-4 ακόμα λεπτά. Υπήρχε μία συνεχής κουβέντα όταν γινόντουσαν διακοπές
».


Όσον αφορά την απόδοση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος για ακόμη μια φορά «λύτρωσε» τους «ερυθρολεύκους» είπε «Έχει καταφέρει πολλά πράγματα. Ξέραμε κάποια πράγματα και για τον χαρακτήρα του, ενώ τα γκολ που έχει σημειώσει δεν είναι απλώς αρκετά, αλλά και σημαντικά με τον ίδιο να παίζει τον δικό του ρόλο με την παρουσία του στις προπονήσεις. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής θέλει να έχει».



Τέλος σχολιάζοντας το τι θέλει να αλλάξει στον δεύτερο γύρο τόνισε «Αυτά που δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς είναι συγκεκριμένα. Θέλαμε να είχαμε ταχύτητα με το δείγμα του πρώτου΄ γύρου να ήταν και η αιτία της επιλογής των Μπελούτσι και Σίσιτς με τα χαρακτηριστικά τους να είναι για αυτό που θέλουμε να κάνουμε», ενώ για τον Ηρακλή είπε «Ο Ηρακλής έρχεται από αλλαγή προπονητή με τους παίκτες να προσπαθούν να αφομοιώσουν αυτά που θέλει. Περιμέναμε τον Ηρακλή πιο επιθετικό από αυτά που διαβάζαμε αλλά είναι νωρίς για να κριθεί. Εύχομαι τα καλύτερα για τον Ηρακλή γιατί είναι μία ιστορική ομάδα και καλοί μου φίλοι οι κ.κ. Ρέμος και Ξανθόπουλος».




Από εκεί και πέρα, ο προπονητής του «γηραιού», Άνχελ Πεντράθα τόνισε «Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Μέχρι το 78΄ και το δεύτερο γκολ του Κοβάσεβιτς η ομάδα είχε κρατήσει καλά την μπάλα. Είχαμε ένα πρώτο εικοσάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός μας «πολιορκούσε» και δυσκολευόμασταν γενικά σαν ομάδα. Στην συνέχεια αποκτήσαμε τακτική και ήμασταν πολύ κοντά στο τελευταίο δεκάλεπτο να αποκτήσουμε προβάδισμα στο σκορ με κάποιο γκολ.

Στην συνέχεα όμως συνέβη ότι και με τις μεγάλες ομάδες σαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος σκόραρε δύο φορές σε τρία λεπτά. Ωστόσο δείξαμε χαρακτήρα για να ισοφαρίσουμε και όντως έτσι έγινε με το γκολ του Γιάντση να ήταν γκολ.

Για το αθλητικό κομμάτι της ομάδας θα πρέπει να της δώσουμε ένα δέκα. Στις δύσκολες στιγμές είχαμε την συμπαράσταση του κόσμου μας, ενώ μετά το γκολ του Γιάντση το παιχνίδι ήταν μία άλλη ιστορία. Κάναμε τρεις αλλαγές για να γυρίσουμε το παιχνίδι σε ένα διάστημα όπου δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Ή θα έπρεπε εκεί να τελειώσει το παιχνίδι και να φύγει ή να το αφήσει να τελειώσει κανονικά. Αυτό που είπα και στους παίκτες στα αποδυτήρια είναι ότι αντιμετώπισαν μία ομάδα που μεγαλώνει με την δική μας να είναι μία ομάδα με νέους παίκτες που μεγαλώνει. Ωστόσο θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν μία μεγάλη ομάδα και να έχουμε και μία τέτοια εξέλιξη
».

Για αυτά που έχει δει μέχρι τώρα είπε «Μέρα με την ημέρα έρχομαι σε ολοένα μεγαλύτερη επαφή με τους παίκτες με στόχο να δημιουργήσουμε κάτι καλό για την ομάδα στον δεύτερο γύρο που έχουμε μπροστά μας».

Για τον διαιτητή σχολίασε «Ποδοσφαιρικά συμβαίνουν αυτά. Το παράξενο της απόφασης είναι ότι ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι ενώ συνεννοήθηκε με τον τέταρτο διαιτητή χωρίς να έχει συμβεί κάτι το σοβαρό», ενώ αναφερόμενος στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του είπε «Θα μιλήσουμε με την διοίκηση και περιμένουμε την άφιξη τριών συγκεκριμένων παικτών».

Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x