Stoiximan Super League

Βαρουχέλ: «Δεν έχουμε μιλήσει με Ολυμπιακό για Φερνάντες»

Στην διάψευση των φημών περί συζητήσεων με τον Ολυμπιακό για τον 21χρονο μέσο Αουγκούστο Φερνάντες, προέβη το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ρίβερ Πλέιτ, Λεονάρδο Βαρουχέλ μέσω της "SportDay". Αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Φερνάντο Μπελούτσι στην ομάδα του Πειραιά, ενώ μίλησε και για τη μετακίνηση του Μπορέλι στον Παναθηναϊκό το 1991.

Στην διάψευση των φημών περί συζητήσεων με τον Ολυμπιακό για τον 21χρονο μέσο Αουγκούστο Φερνάντες, προέβη το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ρίβερ Πλέιτ, Λεονάρδο Βαρουχέλ μέσω της "SportDay". Αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Φερνάντο Μπελούτσι στην ομάδα του Πειραιά, ενώ μίλησε και για τη μετακίνηση του Μπορέλι στον Παναθηναϊκό το 1991.

Αναλυτικά

• Υπάρχει κάτι ανησυχητικό στη μεταγραφή του Μπελούτσι; Τι σας φέρνει εδώ;

«Οχι, είναι κάποια θέματα διαδικαστικά. Μπορούσαν να γίνουν και μέσω φαξ, αλλά ήμουν στην Ιταλία επικεφαλής της αποστολής της ομάδας Νέων που έλαβε μέρος στο ίδιο τουρνουά με τον Ολυμπιακό και ήταν εύκολο να έρθω για να βάλω κάτι υπογραφές σε κάποια έγγραφα».

• Μιλήσατε καθόλου με τον Μπελούτσι; Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις του;

«Δεν κατάφερα να έρθω σε επικοινωνία μαζί του. Βλέπετε, το ταξίδι μου ήταν εκτός προγράμματος και θα διαρκέσει μόλις δύο μέρες».

• Η μεταγραφή Μπελούτσι ήταν σύνθετη;

«Για τη Ρίβερ καθόλου. Εμείς θέλαμε να πουλήσουμε τον παίκτη. Ο Ολυμπιακός ήθελε τον ποδοσφαιριστή, είχε τα χρήματα, οπότε δεν υπήρχε δυσκολία. Δεν ξέρω τι συνέβη με την πλευρά του Ζάχαβι. Με μας δεν υπήρχε πρόβλημα».

• Γιατί, όμως, κατάντησε σίριαλ;

«Ισως δεν τα ξέρετε καλά τα πράγματα. Η μεταγραφή έχει ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Ο Εκτορ Γκρίμπεργκ, που χειρίζεται τις μεταγραφικές υποθέσεις της Ρίβερ, ταξίδεψε μυστικά στην Αθήνα και είχε ραντεβού τόσο με τον κύριο Κόκκαλη όσο και με τον Πίνι Ζάχαβι, που είχε έρθει και αυτός στην πόλη. Σε εκείνη τη συνάντηση "έκλεισε" στην ουσία η μεταγραφή και στη συνέχεια έπρεπε να τρέξουν κάποια διαδικαστικά θέματα και να συνταχθούν τα συμβόλαια. Ομως, επαναλαμβάνω, οι δύο ομάδες τα είχαν βρει από πάρα πολύ νωρίς. Σε εκείνο το ραντεβού συμφωνήσαμε και για τη μεταγραφή του Αρτσούμπι».

• Ολο αυτό το διάστημα που οι δύο σύλλογοι είχαν έρθει πολύ κοντά και είχαν καθημερινή επαφή, έπεσε στο τραπέζι και άλλο όνομα; Σας ρώτησε ο Ολυμπιακός για άλλον παίκτη; Τον Αουγούστο Φερνάντες;

«Δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Ημασταν εξ ολοκλήρου αφοσιωμένοι στη μεταγραφή του Μπελούτσι».

• Το καλοκαίρι, όμως, ξέρουμε ότι μιλήσατε για τουλάχιστον δύο παίκτες. Τον Ροζάλες και τον Νασούτι.

«Για τον Ροζάλες δεν δεχτήκαμε ποτέ επίσημη προσφορά. Εγιναν κάποιες διερευνητικές επαφές και τίποτα άλλο. Για τον Νασούτι μάς κατατέθηκε πρόταση, αλλά τα χρονικά περιθώρια ήταν πολύ στενά και ο Πασαρέλα ήταν αρνητικός στην πώλησή του».

• Οταν ήρθε ο Φερνάντο Μπελούτσι στον Ολυμπιακό είπε ότι θέλει να γράψει ιστορία με τη φανέλα της ομάδας. Είναι όντως τόσο καλός παίκτης ή είναι πολυδιαφημισμένος;

«Σας είπε ψέματα! Αποκλείεται να γράψει ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η συμβουλή μου είναι να τον χαρείτε όσο μπορείτε, διότι πολύ σύντομα θα τον αρπάξουν τα ευρωπαϊκά "χταπόδια"! Οι μεγάλες ομάδες θα απλώσουν τα πλοκάμια τους και θα τον πάρουν. Είναι εκπληκτικός παίκτης και μόλις βρει τον ρυθμό του, θα τον χάσετε».

• Ποιος είναι ο επόμενος «θησαυρός» της Ρίβερ;

«Ο Αουγούστο Φερνάντες. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Πιστεύω ότι θα φτάσει ψηλά. Το σίγουρο είναι ότι θα τον πουλήσουμε μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Δεν αποκλείω να συμβεί και το καλοκαίρι. Ολα θα εξαρτηθούν από την οικονομική κατάστασή μας. Αν κινηθούν έγκαιρα οι ελληνικές ομάδες, μπορούν να τον προλάβουν. Στην Αργεντινή οι ομάδες δεν στηρίζονται σε έναν πρόεδρο, αλλά ανήκουν στον λαό τους. Γι' αυτό και οι σύλλογοι είναι "φτωχοί" σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς».

•Μετά τον Φερνάντες, ποιος θα είναι ο ηγέτης της ομάδας;

«Ετσι όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα, θα στηριχθούμε πάνω στον Αντρές Ρίος που είναι επιθετικός. Είναι νεαρός (1/8/1989) ακόμα, αλλά έχει πάρα πολύ ταλέντο. Αν πάρει παιχνίδια τώρα στο Κλαουσούρα και αποκτήσει εμπειρία, πιστεύω ότι σε ένα-δυο χρόνια θα είναι το μεγάλο μας αστέρι».

• Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν διαπραγματεύσεις με ελληνική ομάδα για τη πώληση κάποιου παίκτη;

«Απ' ό,τι θυμάμαι όχι. Η τελευταία φορά πρέπει να ήταν το 1991 με τη μεταγραφή του Μπορέλι στον Παναθηναϊκό. Θυμάμαι πως τότε αντιμετωπίζαμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χρωστούσαμε χρήματα στην εφορία. Η πρόταση του Παναθηναϊκού μάς έσωσε. Το πλεονέκτημα της προσφοράς ήταν ότι μας έδινε όλα τα χρήματα μετρητά».

• Ποια μεταγραφή δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

«Αυτή του Ιγκουαΐν στη Ρεάλ. Πριν πάρουμε το αεροπλάνο για να πετάξουμε, γνωρίζαμε ότι η Ρεάλ προσφέρει 10 εκατ. ευρώ. Οταν φτάσαμε στα γραφεία στη Μαδρίτη μας έδωσαν να υπογράψουμε τα συμβόλαια, αλλά αντί για 10 εκατ., έγραφε 6! Σηκωθήκαμε μαζί με τον κύριο Γκρίμπεργκ και φύγαμε. Μας πήρε τηλέφωνο έπειτα από μια ώρα ο Μιγιάτοβιτς και ξεκίνησε για τρεις μέρες ένας κύκλος διαπραγματεύσεων ατελείωτος. Είναι πολύ σκληρός στις διαπραγματεύσεις ο τεχνικός διευθυντής της Ρεάλ. Τελικά, η συμφωνία έκλεισε στο ποσό των 10 εκατ. και εμείς φύγαμε ευτυχισμένοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x