Stoiximan Super League

Λεντέσμα: «Ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό»

Χαρούμενος που βρίσκεται στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Active”. Ο Αργεντινός μέσος αποκάλυψε για ποιο λόγο τον φωνάζουν «λύκο», αναφέρθηκε στην παρουσία της ομάδας του Πειραιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον Φερνάντο Μπελούτσι, τον Στολτίδη και τον Ριβάλντο. Κίνητρο χαρακτήρισε την κλήση του στην εθνική Αργεντινής. «Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος έτσι όπως παίζουμε», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πέτρος Κόκκαλης σε έστειλε στους "ερυθρολεύκους" ο πρόεδρος της ομάδας, Σωκράτης Κόκκαλης. Με 4-3-3 θα παραταχθούν οι πρωταθλητές απέναντι στον Πανιώνιο.

Χαρούμενος που βρίσκεται στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Active”. Ο Αργεντινός μέσος αποκάλυψε για ποιο λόγο τον φωνάζουν «λύκο», αναφέρθηκε στην παρουσία της ομάδας του Πειραιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον Φερνάντο Μπελούτσι, τον Στολτίδη και τον Ριβάλντο. Κίνητρο χαρακτήρισε την κλήση του στην εθνική Αργεντινής. «Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος έτσι όπως παίζουμε», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης. "Δεν έχουμε μιλήσει για τον Φερνάντες", τόνισε το μέλος του εκτελεστικού Συμβουλίου της Ρίβερ Πλέιτ, Λεονάρδο Βαρουχέλ. Μήνυμα έστειλε στους "ερυθρολεύκους" ο πρόεδρος της ομάδας, Σωκράτης Κόκκαλης. Με 4-3-3 θα παραταχθούν οι πρωταθλητές απέναντι στον Πανιώνιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ο κόσμος άκουγε το καλοκαίρι για «Λύκο», αλλά στο γήπεδο δίνεις την εικόνα ενός πολύ ήρεμου ανθρώπου και παίκτη. Πώς προέκυψε το παρατσούκλι «El Lobo»;

«Το παρατσούκλι μου το οφείλω στον προπονητή που είχα στα οκτώ μου χρόνια. Αυτός έδινε ονόματα ζώων σε όλους τους παίκτες και εμένα με ονόμασε "Λύκο" λόγω των ματιών μου».

Αν και δεν έχεις φυσιογνωμία... λύκου, καταφέρνεις να εξουδετερώνεις τους αντιπάλους σου σχετικά εύκολα. Με τον Ντιέγκο τα κατάφερες δύο φορές...

«Εύκολο δεν ήταν, ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά πάντα λέω ότι η εξουδετέρωση ενός επικίνδυνου αντιπάλου είναι έργο όλης της ομάδας, όχι ενός παίκτη. Ολοι κάναμε μεγάλο παιχνίδι και στη Βρέμη και εδώ και με συνολική δουλειά μπορέσαμε και περιορίσαμε τον Ντιέγκο. Μόνο όταν λειτουργεί όλη η ομάδα σωστά, μπορεί να είναι αποτελεσματικά τα μαρκαρίσματα. Ηταν δύσκολο για τον Ντιέγκο να μας απειλήσει, γιατί δεν έφτανε η μπάλα σ' αυτόν. Αυτό ήταν το σημείο-κλειδί, γιατί αν έπαιρνε την μπάλα δύσκολα θα αναχαιτιζόταν. Και για να μη φτάνει η μπάλα σ' αυτόν, δούλεψαν και οι συμπαίκτες μου».

Θα ήθελες να αναλάβεις το μαρκάρισμα κάποιου συγκεκριμένου παίκτη;

«Οχι, δεν έχω προτιμήσεις στους αντιπάλους».

Υπάρχει παίκτης που δεν μπορεί να σταματήσει ούτε ο «Λύκος»;

«Σίγουρα, θα υπάρχουν πολλοί (γελάει)».

Παίζουν στην Τσέλσι αυτοί οι «πολλοί»;

«Ελπίζω να μην παίζουν στην Τσέλσι (γελάει)».

Ποιο θεωρείς πως ήταν το καλύτερο παιχνίδι σου στον Ολυμπιακό;

«Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμουν πολύ καλά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αυτά τα είκοσι λεπτά που είχα αγωνιστεί έβλεπα πως ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι κρίμα που τραυματίστηκα... Δεν γνωρίζω αν θα είχα την ίδια απόδοση αν συνέχιζα, αλλά σ' αυτόν τον αγώνα εγώ αισθανόμουν πολύ καλά».

Είχες αντίπαλο τον Ριβάλντο...

«Πολύ μεγάλος παίκτης. Θεωρώ όμως πως είχα κάνει καλή δουλειά στο μαρκάρισμά του. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα ήμουν το ίδιο καλός σε ολόκληρο το 90λεπτο, αλλά εκείνη την ημέρα αισθανόμουν πως θα έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Και σίγουρα το 20λεπτο που έπαιξα ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνισή μου».

Η αλλαγή σου επηρέασε τον Ολυμπιακό στη συνέχεια εκείνου του αγώνα...

«Δεν γνωρίζω, ήμουν στα αποδυτήρια, πονούσα...».

Λέγεται ότι η απουσία σου αυτό τον ένα μήνα ήταν καθοριστική. Συμφωνείς με όσους ισχυρίζονται πως είσαι ο παίκτης-κλειδί της ομάδας;

«Χαίρομαι αν ο κόσμος το πιστεύει, αλλά δεν θα συμφωνήσω. Ελειπε και ο Στολτίδης σε κάποια παιχνίδια, γι' αυτό φάνηκε ίσως το κενό, μια και η ομάδα είχε μάθει να παίζει με εμάς τους δύο. Αλλά είχαμε θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, είμαστε εκεί, μέσα στον στόχο μας, και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να μη χάνει η ομάδα βαθμούς όταν υπάρχουν απουσίες».

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πάντως δείχνουν να σε εκτιμούν πολύ, αν και η θέση σου δεν βοηθάει. Στην επιστροφή σου από τον τραυματισμό σου κόντρα στον Αρη σε υποδέχτηκαν πολύ θερμά...

«Είναι πολύ όμορφο να αναγνωρίζει ο κόσμος την προσφορά σου και να σε χειροκροτά. Μου αρέσει που με γνωρίζουν ως "Λόμπο" και με φωνάζουν έτσι οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ετσι με αποκαλούν όλοι στην Αργεντινή, όχι με το όνομά μου. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ και χαίρομαι που και οι φίλαθλοι είναι ικανοποιημένοι μαζί μου».

Ο Στολτίδης αγωνίζεται καλύτερα και πιο απελευθερωμένα στο πλευρό σου. Πιστεύεις ότι έχετε «δέσει»;

«Αισθάνομαι και εγώ πολύ άνετα δίπλα του, είναι ένας παίκτης πολύ σημαντικός για την ομάδα. Κι εμένα με βοηθά το γεγονός ότι παίζει δίπλα μου. Αν και δεν παίζουμε πολύ καιρό μαζί και χρειαστήκαμε κάποιο χρονικό διάστημα για να μάθουμε ο ένας τα χαρακτηριστικά του άλλου, πιστεύω ότι έχουμε ταιριάξει στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού».

Η αργεντίνικη παροικία του Ολυμπιακού αυξήθηκε με την άφιξη του Φερνάντο Μπελούτσι. Πώς κρίνεις την έλευσή του;

«Ο Φερνάντο είναι πολύ καλός παίκτης και πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής στη χώρα μας. Θα προσδώσει ποιότητα στην ομάδα με το ταλέντο του. Μόλις ήρθε και χρειάζεται υπομονή και χρόνο να προσαρμοστεί, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει, γιατί είναι μεγάλος παίκτης. Η παρουσία και άλλων Αργεντινών στην ομάδα είναι ευεργετική γι' αυτόν και όσον αφορά τη γλώσσα και όσον αφορά την οικογένειά του, η οποία θα εγκλιματιστεί ευκολότερα ερχόμενη σε επαφή με τις δικές μας οικογένειες».

Ελειπε ένας τέτοιος παίκτης από τον Ολυμπιακό;

«Δεν γνωρίζω αν έλειπε από τον Ολυμπιακό ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Φερνάντο, γνωρίζω όμως ότι παίκτες με την ποιότητά του είναι πάντα σημαντικοί σε οποιαδήποτε ομάδα, γι' αυτό και είναι μία εξαιρετική προσθήκη για την ομάδα».

Γιατί πιστεύεις πως έρχονται περισσότεροι Αργεντινοί πλέον στην Ελλάδα;

«Αρχικά γιατί τους ψάχνουν περισσότερο οι ελληνικές ομάδες σε σχέση με το παρελθόν. Οι Αργεντινοί από την πλευρά τους έρχονται γιατί γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μία πολύ όμορφη χώρα και ότι το ποδόσφαιρο αναπτύσσεται διαρκώς τελευταία».

Εσύ για ποιους λόγους αποδέχτηκες την πρόταση του Ολυμπιακού το καλοκαίρι;

«Γιατί γνώριζα πως θα έρθω σε μία όμορφη χώρα, σε ένα ποδόσφαιρο που εξελίσσεται, σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και αγωνίζεται κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι πολύ ευτυχισμένος για την απόφαση που πήρα το καλοκαίρι να έρθω στον Ολυμπιακό».

Το προηγούμενο διάστημα ο αργεντίνικος Τύπος έγραφε σε σχεδόν καθημερινή βάση για την ενδεχόμενη επιστροφή σου στην Σαν Λορέντσο. Τι ίσχυε πραγματικά;

«Η αλήθεια είναι ότι η Σαν Λορέντσο ήθελε να με αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Ομως η απάντησή μου πάντα ήταν ότι με κολακεύει αυτό το ενδιαφέρον, αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στον Ολυμπιακό και δεν έχω κανένα λόγο να φύγω. Παίζουμε σε πολύ σημαντικές διοργανώσεις με την ομάδα, διεκδικούμε σημαντικούς τίτλους. Επιπλέον και η οικογένειά μου αισθάνεται πολύ καλά εδώ και σκοπός μας είναι να μείνουμε εδώ τουλάχιστον μέχρι τη λήξη του συμβολαίου μου, γιατί όχι και παραπάνω;».

Οι συμπατριώτες σου έγραφαν επίσης ότι μιλούσες συχνά με τον Ραμόν Ντίας και πως του είχες πει ότι θες να γυρίσεις...

«Αυτό δεν ισχύει. Μία φορά είχα μιλήσει με τον πρώην προπονητή μου, στην αλλαγή του χρόνου. Αυτός έκανε πολλά για μένα την περασμένη χρονιά και με βοήθησε στη μεταγραφή μου στην Ευρώπη. Ηταν ένα τηλεφώνημα για να τον ευχαριστήσω για όσα έκανε για μένα την περασμένη χρονιά, τίποτα παραπάνω. Μου είπε ότι θα ήθελε να γυρίσω πίσω, αλλά του απάντησα πως εδώ αισθάνομαι πολύ καλά και ότι θα ήταν σχεδόν απίθανο να αλλάξω γνώμη».

Είχε γραφτεί επίσης πως προτιμούσες να αγωνιστείς στο Κόπα Λιμπερταδόρες και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ...

«(γελάει) Ποτέ δεν το είπα αυτό. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις στο Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά είναι τρομερή αίσθηση να παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένω πώς και πώς τα παιχνίδια με την Τσέλσι... Επιπλέον, το πρώτο πέρασμά μου από την Ευρώπη (σ.σ.: Αμβούργο) ήταν σύντομο και είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μένα να τα καταφέρω αυτή τη φορά. Γνώριζα ότι δεν έπρεπε να αφήσω ανεκμετάλλευτη τη δεύτερη ευκαιρία που μου δόθηκε, γι' αυτό και δεν σκοπεύω να επιστρέψω σύντομα στην Αργεντινή».

Γιατί δεν τα είχες καταφέρει στη Γερμανία; Δεν προσαρμόστηκες στη χώρα ή στο πρωτάθλημα;

«Οχι, δεν υπήρχε πρόβλημα προσαρμογής στη χώρα ή στο πρωτάθλημα. Με απέκτησε το Αμβούργο με κανονική μεταγραφή και δαπάνησε ένα σημαντικό ποσό για μένα, αλλά στην πρώτη εβδομάδα που ήμουν εκεί έφυγε ο μάνατζερ που με πήγε εκεί και όλα άλλαξαν. Αυτό δυστυχώς ήταν καταλυτικό... Εμεινα "μόνος", χωρίς τον άνθρωπο που με πήγε στη Γερμανία και τα πράγματα ήταν δύσκολα».

Οταν επέστρεψες στην Αργεντινή είχες στο μυαλό σου να επιστρέψεις στην Ευρώπη;

«Ναι, ήθελα μία δεύτερη ευκαιρία, ήθελα να πάρω την εκδίκησή μου. Ευτυχώς όλα πάνε καλά μέχρι τώρα στον Ολυμπιακό και είμαι ευτυχισμένος γι' αυτό».

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις. Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Και οι τρεις διοργανώσεις. Είμαστε στην τελική ευθεία, τώρα κρίνονται όλοι οι τίτλοι. Χαιρόμαστε που είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε σε όλες τις διοργανώσεις. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο, αλλά βλέπω πως η ομάδα βαδίζει στον σωστό δρόμο και θα βελτιώνεται συνεχώς τώρα που φτάνουμε στα κρίσιμα ματς. Δεν αφήνουμε κανέναν στόχο στην άκρη, δεν θέτουμε πρωτεύοντες και δευτερεύοντες στόχους. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, γιατί γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτός ο τίτλος για τον σύλλογο, αλλά και για να παίξουμε και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο, γιατί είναι και αυτό ένα τρόπαιο σημαντικό. Θέλουμε να προχωρήσουμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα ήταν φανταστικό να αποκλείσουμε την Τσέλσι».

Πώς είδες τα δύο πρόσφατα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό;

«Ηταν πολύ καλά παιχνίδια και τα δύο, ειδικά το δεύτερο. Χάρηκα πάρα πολύ για τη νίκη και για το σκορ αυτό, γιατί γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνουν τέτοιες νίκες σ' αυτό το ντέρμπι για τους φιλάθλους μας. Είδα πώς το πανηγύριζαν, τους δώσαμε τεράστια χαρά. Δεν περίμενα αυτό το σκορ, περίμενα να κερδίσουμε για να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Παίξαμε όμως καλά και στο τέλος θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κι άλλα γκολ. Αλλά και ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα».

Θεωρείς πως αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού;

«Σίγουρα ως αποτέλεσμα το 4-0 επί του Παναθηναϊκού είναι μία τεράστια νίκη, επειδή επιτεύχθηκε επί της συγκεκριμένης ομάδας, αλλά έχουμε κάνει και άλλα καλά παιχνίδια, ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο αγώνες με τη Βέρντερ Βρέμης, το παιχνίδι με τη Λάτσιο στη Ρώμη, ακόμα και ο αγώνας στο "Μπερναμπέου", όπου χάσαμε μεν αλλά νομίζω ότι σταθήκαμε πάρα πολύ καλά. Ηταν από τα καλύτερα παιχνίδια μας».

Σε αντίθεση πάντως με τις ευρωπαϊκές επιδόσεις, στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται στα εκτός έδρας παιχνίδια. Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Δεν νομίζω ότι έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα εκτός έδρας, όπως λέγεται. Σίγουρα δεν έχουμε τα αποτελέσματα προηγούμενων ετών και θα πρέπει να διορθώσουμε κάτι. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Νομίζω ότι πρέπει να παίζουμε στα εκτός έδρας ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως παίζουμε και στην Ευρώπη».

Ενδέχεται οι παίκτες να αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Ισως συμβαίνει αυτό... Θεωρώ ότι οι παίκτες οφείλουν να έχουν τα ίδια κίνητρα και την ίδια διάθεση και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές ασυνείδητα μπορεί να σε εξιτάρει περισσότερο ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Πώς κρίνεις τη μάχη του τίτλου; Ποιον αντίπαλο θεωρείς πιο επικίνδυνο;

«Η μάχη είναι δύσκολη, αλλά είμαστε εκεί, μέσα στον στόχο μας. Και οι δύο είναι σημαντικοί και επικίνδυνοι αντίπαλοι, είναι καλές ομάδες, έχουν τις δικές τους πιθανότητες να πάρουν τον τίτλο. Ελπίζουμε να χάσουν βαθμούς και να εκμεταλλευτούμε τις απώλειές τους. Εμείς θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε».

Τώρα έρχεται η Τσέλσι... Πώς περιμένεις αυτούς τους αγώνες;

«Τα βλέπω σαν τελικό. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα γι' αυτά τα ματς και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πρέπει να παραδεχτούμε πως τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά θέλουμε πολύ όλοι οι παίκτες να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και να προκριθούμε».

Εχει αδύναμα σημεία η Τσέλσι; Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να τα εκμεταλλευτεί;

«Σίγουρα θα έχει, θα μας τα επισημάνει ο προπονητής αυτά...».

Με ποιο αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη θα έχει ελπίδες πρόκρισης ο Ολυμπιακός;

«Πρέπει σε κάθε περίπτωση να κερδίσουμε. Μέσα σε ένα παιχνίδι μπορεί να συμβούν διάφορα, γι' αυτό δεν μπορείς να προδικάσεις ένα αποτέλεσμα. Ποτέ δεν ξέρεις... Αλλά νομίζω πως μόνο με νίκη στο γήπεδό μας μπορούμε να ελπίζουμε σε πρόκριση».

Με δεδομένο ότι φέτος ο Ολυμπιακός έχει παίξει καλύτερα και έχει θετικότερα αποτελέσματα εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα του άφηνε κάποιες ελπίδες ακόμα και η ισοπαλία στον Πειραιά;

«Θεωρώ πως για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Λονδίνο θα πρέπει να κερδίσουμε εδώ. Η Τσέλσι είναι πολύ ισχυρή στην έδρα της και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι έχουμε κάνει φέτος εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε κάθε περίπτωση, για να περάσουμε, χρειάζεται να κάνουμε δύο πολύ καλά παιχνίδια και να δώσουμε το 100%».

Πώς πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός με την Τσέλσι στο Καραϊσκάκη;

«Οπως παίξαμε με τη Βέρντερ στο Καραϊσκάκη. Με την ίδια συμπεριφορά, με την ίδια νοοτροπία, με την ίδια εξυπνάδα. Να περιορίσουμε τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργήσει η Τσέλσι, χωρίς να ξεχυθούμε μαζικά στην επίθεση. Να αναζητήσουμε το γκολ, όπως ακριβώς το αναζητήσαμε και κόντρα στη Βέρντερ, με υπομονή. Χρειάζεται απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα λάθος ανασταλτικά, γιατί η Τσέλσι είναι ομάδα που μπορεί να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος. Δεν λέω πως αν παίξουμε όπως κόντρα στη Βέρντερ θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και κόντρα στην Τσέλσι, γιατί είναι ομάδες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αλλά κάνοντας ένα ανάλογο παιχνίδι, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να φτάσουμε στη νίκη. Κι έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Και πώς πρέπει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι στο Λονδίνο;

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε από τώρα γι' αυτό το ματς. Να παίξουμε πρώτα στο Καραϊσκάκη».

Πώς σχολιάσατε οι παίκτες το σπάσιμο της δυσμενούς παράδοσης στα ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια;

«Ελειπαν από την ομάδα τέτοιες νίκες και φέτος τις πετύχαμε και μάλιστα απέναντι σε πολύ σημαντικές ομάδες, σε δύσκολες έδρες. Το συζητούσαμε στα αποδυτήρια, ειδικά μετά την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού, στη Βρέμη. Αμέσως όμως το αφήσαμε στην άκρη, γιατί ακολουθούσε αγώνας πρωταθλήματος και έπρεπε να συγκεντρωθούμε σ' αυτόν. Δεν ήμουν εδώ τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν κέρδιζε η ομάδα εκτός έδρας. Δεν το συζητήσαμε αυτό μεταξύ μας. Πάντα κοιτάμε μπροστά, όχι πίσω».

Οι καινούργιοι παίκτες της ομάδας γνωρίζατε πριν από τους αγώνες τη δυσμενή αυτή παράδοση;

«Το γνωρίζαμε και θέλαμε να σβήσουμε αυτή τη μουντζούρα. Θυμάμαι τον κόσμο που μας περίμενε στο αεροδρόμιο όταν γυρίσαμε από τη Γερμανία και κατάλαβα πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη για την ομάδα και τους οπαδούς μας και πόσο την περίμεναν. Ηταν εντυπωσιακό για εμάς, όπως ήταν εντυπωσιακό και το γεγονός ότι είχαν έρθει 8.000 φίλαθλοι στη Ρώμη. Πιστεύω πως τους ανταμείψαμε στο γήπεδο...».

Κεφάλαιο εθνική ομάδα:

«Είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστώ στην εθνική Αργεντινής, γιατί υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να παίξουν και δεν υπάρχει χώρος για όλους. Μακάρι να ξανακληθώ. Για έναν Αργεντινό ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να παίξει στην εθνική ομάδα. Εχω παίξει στις μικρές εθνικές, στη Νέων, στην Εφήβων, αλλά θα ήθελα να αγωνιστώ στην Ανδρών... Για πρώτη φορά κλήθηκα στην Ανδρών το προηγούμενο καλοκαίρι, με είχε καλέσει ο Αλφιο Μπασίλε σε δύο παιχνίδια, μακάρι να ξανακληθώ, αλλά είναι δύσκολο. Η εθνική είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στον Ολυμπιακό. Δεν έχω μιλήσει με τον Μπασίλε, αλλά γνωρίζω ότι παρακολουθεί όλα τα πρωταθλήματα, και το ελληνικό. Δεν με βλέπει μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα ήμουν ευτυχισμένος αν μπορούσα να παίξω στην εθνική».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x