Stoiximan Super League

Μάντζιος: «Ο Πεσέιρο με αδίκησε»

Αιχμές κατά του Ζοσέ Πεσέιρο άφησε ο Βαγγέλης Μάντζιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ». Ο διεθνής επιθετικός έκανε λόγο για έλλειψη ευκαιριών και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, «φωτογραφίζοντας» τον Πορτογάλο τεχνικό ως τον κύριο υπεύθυνο για τη «φυγή» του από τον Παναθηναϊκό και τον δανεισμό του στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αιχμές κατά του Ζοσέ Πεσέιρο άφησε ο Βαγγέλης Μάντζιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ». Ο διεθνής επιθετικός έκανε λόγο για έλλειψη ευκαιριών και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, «φωτογραφίζοντας» έτσι τον Πορτογάλο τεχνικό ως τον κύριο υπεύθυνο για τη «φυγή» του από τον Παναθηναϊκό και τον δανεισμό του στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

«Δεν ήθελα να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Αδικήθηκα! Ο Πεσέιρο με ανάγκασε να μεταναστεύσω στη Γερμανία, αφού δεν μου έδωσε τις ευκαιρίες να βοηθήσω την ομάδα μου», δήλωσε ο Μάντζιος, ενώ δεν παρέλειψε να ταχθεί και αυτός με εκείνους που κατηγορούν τον Πεσέιρο για «ατολμία» και αμυντικό «προσανατολισμό», κυρίως για τους εντός έδρας αγώνες.

« Δεν συμφωνώ με τα τρία αμυντικά χαφ. Πρέπει να παίζουμε πιο επιθετικά, να μην δίνεις δικαίωμα στις ομάδες να πιστεύουν ότι μπορούν να φύγουν με την ισοπαλία. Πρέπει να τον κλείνεις τον αντίπαλο στα καρέ του και να τον σφυροκοπείς».

Αναφορικά με τις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, ο 25χρονος επιθετικός δεν έκρυψε την αισιοδοξία και την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας.
«Δεν του δίνω πιθανότητες, απλά, πιστεύω ότι θα το πάρει! Αν τα παιδιά μείνουν συγκεντρωμένα και κάνουν το "3/3" πιστεύω ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα. Η ομάδα έχει προσωπικότητες».

Ερωτηθείς για τους λόγους που τον οδήγησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του με την ύπαρξη ρήτρας 4 εκατ. ευρώ, ο πρώην άσος του Πανιωνίου δήλωσε το αυτονόητο, πως επιθυμεί την παραμονή του στο «τριφύλλι». «Γιατί θέλω να παίξω στον Παναθηναϊκό! Θέλει και ρώτημα; Ξέρω ότι τα χρήματα είναι πολλά, αλλά αυτό σημαίνει ότι και ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να φύγω. Γι΄ αυτό ανανεώσαμε, γι΄ αυτό συμφωνήσαμε να μπει αυτή η ρήτρα».

Στην ερώτηση για το αν αδικήθηκε από τον Πεσέιρο, ο Μάντζιος δεν δίστασε να το παραδεχτεί και συγχρόνως να «καυτηριάσει» το ροτέισον, σύστημα που ακολουθεί πιστά ο Πορτογάλος τεχνικός, «θύμα» του οποίου αποτέλεσε και ο ίδιος. «Ναι, αδικήθηκα, γι΄ αυτό επέλεξα να πάω δανεικός στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ήθελα να ηρεμήσω. Με την ΑΕΚ πέτυχα ένα γκολ και δημιούργησα το άλλο και στα δύο επόμενα παιχνίδια δεν μπήκα ούτε ως αλλαγή! Για μένα ήταν ανεξήγητο. Όταν ένας επιθετικός πετυχαίνει γκολ, πρέπει να συνεχίσει να παίζει, όχι να του λες, "παίξε ύστερα από 3 αγώνες". Πώς να βρει ρυθμό; Το rotation πρέπει να υπάρχει λόγος για να γίνεται. Όταν οι παίκτες έχουν συνεχόμενα παιχνίδια να μείνουν ξεκούραστοι. Και αυτό πάλι συζητιέται σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες θέσεις. Μια από αυτές είναι και των επιθετικών. Σε άλλες θέσεις, κατά τη γνώμη μου πάντα, μπορείς πιο εύκολα να κάνεις rotation, στον επιθετικό όμως και στον τερματοφύλακα πολύ δύσκολα».

Όσον αφορά τη μέχρι τώρα παρουσία του στην Μπουντεσλίγκα, δεν έκρυψε ότι Αμανατίδης και Κυργιάκος συνέβαλαν τα μέγιστα στην άμεση προσαρμογή του, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το παρθενικό του γκολ στα γερμανικά γήπεδα. «Με έχουν βοηθήσει πολύ. Μένω στη Φρανκφούρτη και περνάω καλά. Ήθελα κάποιο διάστημα να βρω τα πατήματά μου και τώρα νιώθω πιο δυνατός. Αυτό το γκολ που πέτυχα πιστεύω ότι θα με βοηθήσει ειδικά στην ψυχολογία».

Τέλος, σχετικά με τις φήμες από την Ιταλία, που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Πάρμα για τον «Έλληνα Τότι», όπως τον αποκαλούν τα ιταλικά Μέσα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει επίσημη κρούση και προτεραιότητά του είναι η επιστροφή στους «πράσινους». «Επίσημα όχι. Ξέρω όμως ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον. Πρώτο μου μέλημα είναι να επιστρέψω και να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό».

Επιμέλεια: Θάνος Μουστερής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x