Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Έχασε το Κύπελλο, χάνει και Κυργιάκο!

Κανείς στην ΑΕΚ δεν μπορεί να πιστέψει πως », το σχόλιο του Γιάννη Κυφωνίδη.

Κανείς στην ΑΕΚ δεν μπορεί να πιστέψει πως χάθηκε το Κύπελλο Hellas OnLine μέσα από τα χέρια τους. Οι «κιτρινόμαυροι» ξέσπασαν σε λυγμούς μετά το τέλος της διαδικασίας των πέναλτι του καλύτερου τελικού της ιστορίας. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στα πρόσωπα των Ζεράλδο Αλβες, Νάτσο Σκόκο, Σεμπαστιάν Σάχα, Ραφίκ Τζεμπούρ και Ταμαντανί Ενσαλίβα, τους οποίους προσπάθησαν να ηρεμήσουν ο Στέλιος Μανωλάς και το τεχνικό επιτελείο της «Ενωσης». Από την πλευρά του, ο Αγκουστίν Πελετιέρι, που δεν ήταν εύστοχος από την «άσπρη βούλα», έφυγε πρώτος προς τα αποδυτήρια.

Χάνει και τον Κυργιάκο!

Δυσάρεστα είναι τα νέα και από το ιατρικό δελτίο της ΑΕΚ. Ο Σωτήρης Κυργιάκος έζησε με μεγάλο πάθος τον χθεσινό τελικό και, όταν τραυματίστηκε, δεν σταμάτησε να φωνάζει και να δίνει οδηγίες στους συμπαίκτες του. Ο Κυργιάκος δεν πήγε να πάρει το μετάλλιό του, επειδή δεν μπορούσε να περπατήσει, βγαίνοντας από τα αποδυτήρια υποβασταζόμενος από τον Γιάννη Αραμπατζή!

Ο διεθνής αμυντικός υπέστη θλάση στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και μέσα στο επόμενο διήμερο θα υποβληθεί σε περεταίρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των «κιτρινόμαυρων» κάνει λόγο για απουσία του 30χρονου άσου από το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας των play offs.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η «Ένωση» θα τα δώσει όλα για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν, χωρίς να έχει το αρχηγό της στην παραπάνω «μάχη».

Μελισσανίδης: «Για μένα θα μιλάμε;»

Αρνητικός να αναφερθεί στο διοικητικό μέλλον της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μετά τη λήξη του καλύτερου τελικού όλων των εποχών. «Δεν μπορώ να μιλήσω για ένα παιχνίδι που κρίνεται στα πέναλτι», σχολίασε αναφερόμενος στην εικόνα του αγώνα. Ερωτηθείς ο «Τίγρης» για την επόμενη μέρα στην ομάδα και την πιθανή συμμετοχή του στα διοικητικά δρώμενα, απάντησε: «Καλά για μένα θα μιλάμε τώρα, η ομάδα έχασε το Κύπελλο!».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος, δήλωσε: «Τίποτα δεν έχει χαθεί για την ΑΕΚ. Ηταν ένα παιχνίδι - διαφήμιση και είμαστε υπερήφανοι για τον κόσμο και την ομάδα μας. Για μας είναι σαν κέρδισαν. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο παιχνίδι. Οταν είμαστε ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ξημερώνει μια νέα μέρα για την ΑΕΚ».

Καφές: «Δυνατή σφαλιάρα»

Μια… ανάσα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τρεις διαφορετικές ομάδες (μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό) βρέθηκε ο Παντελής Καφές. Το συγκεκριμένο επίτευγμα έχουν σημειώσει οι Γρηγόρης Παπαβασιλείου (Καστοριά, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ), Νίκος Σαργκάνης (Καστοριά, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) και Γιώργος Χ. Γεωργιάδης (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο 30χρονος μέσος τόνισε: «Είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε το Κύπελλο και στο 2-0 και όταν κάναμε το 3-2 στο 90' δεν έπρεπε να δεχτούμε γκολ. Θα ήθελα όμως να πω ότι έγινε ένα παιχνίδι που δεν θυμάμαι να έχουμε ξαναζήσει. Εμάς όμως μας μένει μια στεναχώρια και ένα παράπονο», είπε και συμπλήρωσε: «Θα προσπαθήσουμε να μην επηρεαστούμε, αλλά όπως και να το κάνουμε ήταν μια δυνατή σφαλιάρα και πρέπει να το ξεπεράσουμε».

Τσάρτας: «Λάθος διαχείριση»

Στο γεγονός πως η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το σκορ ούτε στο 2-0 αλλά ούτε και στο 3-2, στάθηκε Βασίλης Τσάρτας, μετά τη λήξη του τελικού. «Οταν κρίνεται ένα παιχνίδι σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία (σ.σ.: πέναλτι) δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα για τον νικητή και τον ηττημένο. Ο κόσμος χάρηκε θέαμα. Από την άλλη, μην υποτιμάτε τους τερματοφύλακες. Τα περισσότερα χτυπήματα ήταν τεχνικά και στα πέναλτι κάποιος θα κέρδιζε. Το θέμα για μένα είναι ότι ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το 2-0 και το 3-2», δήλωσε ο νέος σκάουτερ της «Ενωσης».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x