Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Ανακοινώνει Μάκο

Την πέμπτη μεταγραφή της ΑΕΚ αναμένεται να αποτελέσει ο Γρηγόρης Μάκος εντός της ημέρας, καθώς, η «Ενωση» θα ανακοινώσει αυτή τον 22χρονο μέσο του Πανιωνίου. Σειρά παίρνει η υπόθεση του Λεονάρντο. Ασφυκτικές πιέσεις για τον Κατσουράνη στην Μπενφίκα. », γράφει ο Γιάννης Κυφωνίδης.

Την πέμπτη μεταγραφή της ΑΕΚ αναμένεται να αποτελέσει ο Γρηγόρης Μάκος εντός της ημέρας. Μετά την απόκτηση του Νίκου Καράμπελα, του Ίλιε Ιορντάκε, του Μίλαν Λούκατς και του Κώστα Μανωλά, η «Ενωση» σήμερα θα ανακοινώσει αυτή του 22χρονου μέσου του Πανιωνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι «κιτρινόμαυροι» θα δώσουν 800.000 ευρώ και η αποπληρωμή δεν θα γίνει με… δόσεις «Κωτσόβολου».

Το μόνο που απομένει είναι η διευθέτηση του ποσοστού μεταπώλησης, με την ΑΕΚ να προτείνει 25% σε περίπτωση που ο διεθνής παίκτης συνεχίσει σε κάποια άλλη ομάδα την καριέρα του. Σε ό,τι αφορά τον Μάκο, αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και οι απολαβές του θα αγγίξουν τις 700.000 ευρώ ετησίως.

Και τώρα ο Λεονάρντο

Μόλις τελειώσει η υπόθεση του Γρηγόρη Μάκου, στην ΑΕΚ θα ασχοληθούν με εκείνη του Λεονάρντο. Η «Ένωση» μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει πρόταση για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, κάτι που αναμένεται να συμβεί αρκετά σύντομα. Οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν επαφή με τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, και προσφέρουν έμψυχα ανταλλάγματα, εφόσον δώσει την έγκρισή του για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την πλευρά του παίκτη.

Πιέζει την Μπενφίκα

Ασφυκτικές πιέσεις όσον αφορά το θέμα του Κώστα Κατσουράνη ασκεί η ΑΕΚ στην Μπενφίκα, κάτι που είχε προαναγγέλλει η «SportDay». Η «Ένωση» απέστειλε, μέσω γνωστού δικηγορικού γραφείου, έγγραφο στο οποίο γίνεται αυστηρή προειδοποίηση στους Πορτογάλους να σεβαστούν τη ρήτρα που είχε συμφωνηθεί στο συμβόλαιο του 30χρονου μέσου το 2006 και να μη δοθεί με ελεύθερη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό ο παίκτης.

Επίσης, τονίζεται ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους. Δεν αποκλείεται να επέλθει συμβιβασμός των δύο πλευρών και η ΑΕΚ να πάρει περίπου 800.000 ευρώ από τη μετακίνηση του Κατσουράνη στο «τριφύλλι». Η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα και η «Ένωση» εκτιμάται ότι θα βγει κερδισμένη.

Ιορντάκε: «Δεν θα υπάρξει πρόβλημα»

Την απόφαση της Ρουμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου περιμένει ο Ίλιε Ιορντάκε για να ενημερωθεί για την ελευθερία του από την Παντούρι. Ο 24χρονος αριστερός χαφ δεν δείχνει να ανησυχεί και θεωρεί ότι όλα θα πάνε καλά: «Δεν ξέρω τι κάνει η Παντούρι και δεν με αφορά. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν έχω καμία σχέση με την Παντούρι, μια και έμεινα ελεύθερος. Και όταν είσαι ελεύθερος, έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλεις. Εγώ υπέγραψα στην ΑΕΚ και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα».

Ο μάνατζερ του Ιορντάκε, Φλορίν Μανέα, θεωρεί ότι η Ομοσπονδία της Ρουμανίας θα επισφραγίσει την ελευθέρας του παίκτη και θα μπορέσει να δώσει άμεσα την μπλε κάρτα του παίκτη στην ΕΠΟ. Αν τελικά πάει κάτι στραβά, η ΑΕΚ έχει φροντίσει να κατοχυρωθεί με ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε με τον Ιορντάκε.

Επαφές με Μέντες για Εντίνιο

Σε διαρκή επικοινωνία με τον Ζόρζε Μέντες βρίσκεται η διοίκηση της ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες. Οι «κιτρινόμαυροι» επιθυμούν η υπόθεση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, αφού οι σχέσεις του παίκτη με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Ο διάσημος μάνατζερ συμμερίζεται την επιθυμία της «Ένωσης», αλλά μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του 26χρονου παίκτη. Στην ΑΕΚ κοστολογούν τον «Έντι» 1,5 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα βρεθεί ομάδα να προσφέρει το συγκεκριμένο ποσό για να παραχωρηθεί.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x