Stoiximan Super League

Ζουμ στον νέο Ολυμπιακό

Πώς θα παίζει ο Ολυμπιακός του χρόνου; Εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν και μάλιστα πολλές. Πάνω τους όμως, δεν μπορούμε να ποντάρουμε με βεβαιότητα. Απλώς, μπορούμε να συλλέξουμε κάποια στοιχεία από τις εντολές που δίνει ο Τιμούρ Κετσπάγια στις προπονήσεις. Αυτό κάναμε. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πώς θα παίζει ο Ολυμπιακός του χρόνου; Εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν και μάλιστα πολλές. Πάνω τους όμως, δεν μπορούμε να ποντάρουμε με βεβαιότητα. Απλώς, μπορούμε να συλλέξουμε κάποια στοιχεία από τις εντολές που δίνει ο Γεωργιανός τεχνικός στις προπονήσεις. Αυτό κάναμε. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.

Ταχύτητα ζητά συνεχώς στις μεταβιβάσεις της μπάλας ο Τιμούρ Κετσπάγια. Κάθε φορά παροτρύνει τους παίκτες του να αλλάζουν γρήγορα πάσες, ειδικά στη μεσαία γραμμή. «Όταν αργείς χάνεις την μπάλα».

Όχι πίσω από την μεσαία γραμμή.

Ακόμη και οι αμυντικοί θέλει να συμμετέχουν ενεργά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Ζητά από όλη την αμυντική γραμμή να περνάει τη σέντρα. «Να μην μένετε πίσω», φώναξε μία ημέρα στους παίκτες του. Προφανώς θα θέλει με τον τρόπο αυτόν να αυξάνεται η πίεση απέναντι στους αντίπαλους αμυντικούς. Κερδίζει παίκτες έτσι.
Αν είναι επικίνδυνο αυτό; Σίγουρα, εμπεριέχει ρίσκο. Αλλά ας σκεφτούμε Πως εκεί στην άμυνα θα έχει τον Όλοφ Μέλμπεργκ. Η εμπειρία του και μόνο από τα ξένα πρωταθλήματα είναι η απάντηση.

Μην ξεχνάμε και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Αρκετά γρήγορος. Και το σημαντικότερο; Έχει έναν χρόνο με την ερυθρόλευκη φανέλα στην πλάτη του.

Απαγορεύονται οι σέντρες.

Εκτός από την επίθεση ζητά και μεγάλη προσοχή στην άμυνα. Συνεχώς παροτρύνει τους αμυντικούς αν είναι δυνατόν να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να κάνουν σέντρες.
Συγκεκριμένα, σε ένα οικογενειακό διπλό έκανε .μάθημα στον Γκαλίτσιο γιατί δεν προσπάθησε να κόψει τον Ζαϊρί να σεντράρει.

Προσοχή στην πρώτη πάσα.

«Τρεις φορές έκανες λάθος πάσα. Τώρα θα μπορούσαμε να έχουμε δεχθεί γκολ». Λόγια με αποδέκτη τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, όταν στην προπόνηση της Πέμπτης.

Σπάμε... πλάγια.

Μετά την πρώτη πάσα ο Τιμούρ Κετσπάγια φαίνεται να δίνει σημασία στο πως θα φτάσει η μπάλα στα άκρα. Λογικό. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μπορεί να μην αποτελεί πλέον κάτι καινούργιο στον Ολυμπιακό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε την μεγάλη του αξία. Εκτός του αργεντινού; Και ο Ζαϊρί δείχνει αρκετά καλός στις προπονήσεις.

Δεν κουβαλάμε τη μπάλα.

Παραπάνω αναφέραμε για τις γρήγορες πάσες. Κάτι ακόμη που ζητά ο Γεωργιανός τεχνικός είναι να αποφεύγουν οι παίκτες του να κουβαλάνε την μπάλα.

Μην είστε στατικοί.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ζητά συνεχώς κίνηση από τους παίκτες του. «Να μην είστε στατικοί. Ζητάμε μπάλα», λέει στους παίκτες του ο Γεωργιανός τεχνικός.

Τρέχουμε όλοι μαζί για την μπάλα.

Σε ένα οικογενειακό διπλό ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε κάτι που συνηθίζει. Σταμάτησε την εξέλιξη του. Γιατί; Η μπάλα είχε χαθεί και διέκρινε ότι δεν υπήρχε πίεση για να κερδίσουν και πάλι την κατοχή της οι παίκτες του. «Όταν χάνουμε τη μπάλα τότε τρέχουμε όλοι μαζί να την κερδίσουμε. Όλοι, όχι ορισμένοι».

Σίγουρες πάσες

Γρήγορες πάσες αλλά και σωστές πάσες. Γίνεται; Φυσικά. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει δείξει την επιθυμία του για γρήγορο ποδόσφαιρο. Όχι όμως βιαστικό. Σε καμία περίπτωση δεν ζητά απλώς η μπάλα να φεύγει από τα πόδια. Ζητά να .κοιτούν οι παίκτες του τη γρήγορη πάσα για να «πιάσουν» απροετοίμαστη την αντίπαλη άμυνα. Όταν υπάρχουν προϋποθέσεις. Πάνω από όλα όμως δεν θέλει να πουλιέται η μπάλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x