Stoiximan Super League

Πάντος: «Δεν με φοβίζουν οι μεταγραφές του ΠΑΟ»

Προτεραιότητα στη συμμετοχή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έθεσε ο Τάσος Πάντος μιλώντας στο www.sportfm.gr από το Ζέεφελντ όπου πραγματοποιείται η προετοιμασία της ομάδας. Ο αμυντικός των ερυθρολεύκων τόνισε ότι δεν τον φοβίζουν οι ηχηρές μεταγραφές του Παναθηναϊκού, ενώ υποσχέθηκε να πετύχει ένα γκολ και να το αφιερώσει στους οπαδούς.

Προτεραιότητα στη συμμετοχή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έθεσε ο Τάσος Πάντος μιλώντας στο www.sportfm.gr από το Ζέεφελντ όπου πραγματοποιείται η προετοιμασία της ομάδας. Ο αμυντικός των ερυθρολεύκων τόνισε ότι δεν τον φοβίζουν οι ηχηρές μεταγραφές του Παναθηναϊκού ενώ υποσχέθηκε να πετύχει ένα γκολ και να το αφιερώσει στους οπαδούς.

Συνέντευξη στον Διονύση Καππάτο

Λένε όλοι ότι είσαι το πειραχτήρι της ομάδας. Αληθεύει;

«Είμαι αρκετά χρόνια εδώ. Έχω αναπτύξει κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις με κάποια παιδιά. Σίγουρα το κέφι και η καλή ψυχολογία είναι καλό στα αποδυτήρια και στο δέσιμο μιας ομάδας. Μ' αρέσει η χαρά. Μ' αρέσει το γέλιο και προσπαθώ να κάνω τις στιγμές που είναι λίγο δύσκολες περισσότερο ευχάριστες».

Οι πρώτες εντυπώσεις από την προετοιμασία

«Είναι η πιο δύσκολη περίοδος της χρονιάς. Είναι η εποχή που προετοιμάζεσαι που βάζεις τις βάσεις για να μπορέσεις να βγάλεις τη χρονιά. Έχει πάρα πολύ κούραση και πάρα πολύ ένταση. Από εκεί και πέρα είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το πρόγραμμα. Να δουλέψουμε σκληρά τώρα για να δούμε τους καρπούς της δουλειάς αυτής αργότερα μέσα στη χρονιά».

Εσύ και ο Στολτίδης είστε οι πιο παλιοί στην ομάδα. Αυτό σας φορτώνει με κάποιο ιδιαίτερο βάρος;

«Θεωρώ πως όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν τεράστιο βάρος. Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο το πόσο έτοιμος είναι ο καθένας να σηκώσει αυτό το βάρος. Εγώ τόσα χρόνια σε αυτή την ομάδα έχω συνειδητοποιήσει τα καλά και τα κακά. Αυτό που με αγχώνει παραπάνω είναι να μπορέσουμε εμείς σαν πιο παλιοί να δώσουμε κάποιες συμβουλές στους νέους, να μπορέσουμε να κρατήσουμε το καλό κλίμα στα αποδυτήρια.

Είμαι της άποψης είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν καλές σχέσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, στην διοίκηση και στην τεχνική ηγεσία. Και σίγουρα εμείς οι πιο παλιοί μπορούμε να δώσουμε κάτι παραπάνω σε αυτό».

Είναι μία διαφορετική χρονιά λόγω της αποχώρησης αρκετών παικτών. Αυτό πιστεύεις κάνει περισσότερο δύσκολο το έργο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Πιστεύω είναι άδικο να συγκρίνουμε χρονιές, ποδοσφαιριστές και τις παλιές εποχές. Νομίζω ότι οι παίκτες που έφυγαν ήταν όλοι καταξιωμένοι. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα και πρέπει να συνεχίσει, να κοιτά μπροστά και το μέλλον . Σίγουρα για μένα και σαν πιο παλιός η απουσία του θα είναι πιο μεγάλη, σίγουρα. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε. Αυτό που μένει στον Ολυμπιακό είναι οι στόχοι, η ιστορία της ομάδας. Αυτά πρέπει να σκεφτόμαστε πάνω από όλα εμείς οι ποδοσφαιριστές».

Οι στόχοι;

«Οι στόχοι είναι γνωστοί. Είναι να πρωτεία στην Ελλάδα. Όσον αφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι απαραίτητο να περάσουμε στους ομίλους. Είναι καλό και για μας τους ποδοσφαιριστές αλλά και για τον σύλλογο και τα οικονομικά του».
Υπάρχει άγχος μετά από τον περσινό αποκλεισμό;

«Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα το περσινό. Αυτή όμως είναι μία νέα χρονιά. Δεν μπορούμε να κοιτάμε το παρελθόν. Μας κάνει βέβαια, να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Ένα πάθημα που πρέπει να μας γίνει μάθημα».

Ο κόσμος θέλει κάτι παραπάνω από απλώς μία συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός. Κι εμείς το θέλουμε αυτό. Πραγματικά όλη η ομάδα θέλει να μπορούμε να πρωταγωνιστούμε στην Ευρώπη. Είναι πάρα πολύ νωρίς να κοιτάμε από τώρα τους ομίλους. Πρέπει να κοιτάξουμε βήμα-βήμα. Προέχουν οι προκριματικοί. Η ιστορία μας έδειξε ότι είναι επικίνδυνοι και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Να είμαστε έτοιμοι όταν θα έρθει ο πρώτος προκριματικός αγώνας για να μπορέσουμε να φτάσουμε την ομάδα στους ομίλους.
Η διαφορά δυναμικότητας με την άλλη ομάδα θα είναι δεδομένη πιστεύω. Αλλά καμία φανέλα και κανένα μεγάλο όνομα και καμιά διαφορά δυναμικότητας δεν κερδίζει το παιχνίδι. Πρέπει να μοχθήσεις να παλέψεις και να αποδείξεις τα δεδομένα ότι, δηλαδή, είσαι καλύτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Θεωρώ ότι πέρσι δεν ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά να αντιμετωπίσουμε την σθεναρή αντίσταση της Ανόρθωσης. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τύχει τόσα χρόνια να αγωνίζεται τέτοιο καιρό».

Οι δικοί σου στόχοι για την φετινή χρονιά;

«Οι δικοί μου στόχοι πάντα, ήταν οι ίδιοι με αυτούς της ομάδας. Αποτελώ μέλος της ομάδας. Το μόνο που θέλω για τον εαυτό μου είναι να έχω υγεία, να με έχει ο Θεός καλά και να μπορώ να δουλεύω για να βοηθώ την ομάδα».

Και να είσαι και πάλι βασικός;

«Αυτό δεν είναι δικό μας. Είναι θέμα του προπονητή και είναι σεβαστή η απόφασή του. Βέβαια, εγώ την προσπάθειά μου θα την κάνω»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε μιλήσει για σένα με τα καλύτερα λόγια. Μάλιστα, σε μια συνέντευξή του είχε πει ότι εαν μπορούσα να πάρω κάποιον από τον Ολυμπιακό θα έπαιρνα τον Τάσο.

«Είναι μεγάλη η ρήτρα του συμβολαίου μου (γέλια). Ο κ.Βαλβέρδε νομίζω ότι και σε εμένα και στην ομάδα άλλαξε πάρα πολλά. Μάθαμε πολλά από αυτόν. Είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Ήταν ένας ανοιχτός άνθρωπος. Σίγουρα με τιμούν τα λόγια του. Και ειλικρινά του εύχομαι το καλύτερο εκεί που πήγε γιατί το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό έφερε καινούργιες ιδέες, νοοτροπίες, πράγματα που μέχρι τώρα εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν γνωρίζαμε».

Τι πιστεύεις ότι πρέπει ο Ολυμπιακός να κρατήσει από αυτά τα στοιχεία που προσέφερε ο Ισπανός;

«Κάθε ποδοσφαιριστής γνωρίζει τι πρέπει να κρατήσει και τι όχι. Αυτά, βέβαια, είναι στοιχεία που αλλάζουν κάθε χρονιά. Φέτος είμαστε με έναν καινούργιο προπονητή, με έναν φιλόδοξο προπονητή. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε τις εντολές του για τον τρόπο που θέλει να λειτουργήσει η ομάδα. Εμείς είμαστε απλώς είμαστε εργαλεία και υπακούμε -αν θέλεις- στις εντολές του προπονητή».

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φύγεις από τον Ολυμπιακό;

«Όχι. Ποτέ δεν έχω σκεφτεί να εγκαταλείψω τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι είμαι πάρα πολύ καλά εδώ. Έχω κερδίσει αρκετά πράγματα από τον Ολυμπιακό και νομίζω ότι μπορώ να κερδίσω και άλλα περισσότερα. Το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Είμαι σε μία ηλικία που έχουν περάσει τα όνειρα που συνήθως κάνει ένας νέος ποδοσφαιριστής. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και είναι μεγάλη μου τιμή που φορώ τα ερυθρόλευκα».

Ο Ολυμπιακός έχει δώδεκα πρωταθλήματα στα τελευταία δεκατρία χρόνια. Ας υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν πάρει το φετινό. Αυτό θα είναι κακό; Μπορεί να πει κάποιος «δεν έγινε τίποτα έχουμε πάρει δώδεκα».

«Σίγουρα θα είναι αποτυχία. Δεν νομίζω ότι κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού ή μέλος αυτής της ομάδας σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμάμε για τα πρωτεία. Δεν υπάρχει και ποτέ δεν υπήρξε κορεσμός για τις κούπες.

Δεν είναι τόσο εύκολο κάθε χρονιά, όσο φαίνεται, που κατακτάμε το πρωτάθλημα. Μπορεί στον κόσμο να φαίνεται ότι είναι. Να λέει το «καθάρισε εύκολα». Αυτά όλα όμως γίνονται μέσα από την δουλειά, σκληρή προπόνηση. δεν είναι τυχαίο που ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει αυτή την νοοτροπία του πρωταθλητή και πως στις δύσκολες στιγμές του πρωταθλήματος είναι σταθερός, περνάει τις κρίσεις και μένει πάλι πρώτος.

Για μένα θα είναι αποτυχία αν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον όταν γνωρίζουμε ότι του χρόνου ο πρωταθλητής μπαίνει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απευθείας. Αυτό είναι τεράστιο κίνητρο για την ομάδα»

Πέρσι το πρωτάθλημα το κατακτήσατε αρκετές αγωνιστικές πριν το τέλος. Τι πρέπει να προσέξετε για να το επαναλάβετε;

«Ο Ολυμπιακός έχει και την ποιότητα και την αξία των ποδοσφαιριστών για να τερματίσει πρώτος. Θα ήταν ευχής έργον να μπορέσει η ομάδα να το «καθαρίσει» πάλι νωρίς αλλά το σημαντικό είναι να στεφθούμε πρωταθλητές. Η χρονιά θα είναι δύσκολη φέτος. Υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορείς να προβλέψεις. Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά και βήμα-βήμα να κοιτάμε στους στόχους μας».

Ας μιλήσουμε για κάποιους παίκτες που έχουν ήδη αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό. Τον Μέλμπεργκ;

«Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή του οποίου η αξία είναι αναγνωρισμένη σε όλη την Ευρώπη. Τον περιμένουμε πως και πως εδώ να ενσωματωθεί στην ομάδα, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Από εκεί και πέρα έχω πει ότι οι παίκτες είναι μέρη ενός συνόλου. Αυτό που ευελπιστώ και εύχομαι είναι να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο».

Ο Ζαϊρί;

« Είναι ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο γνωρίζουμε αρκετά χρόνια. Εγώ τουλάχιστον τον έχω γνωρίσει από την Σοσό που παίξαμε στην Ευρώπη. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να συγκεντρωθεί και να μπορέσει να δείξει αυτά που περιμένει και η διοίκηση αλλά και ο κόσμος από αυτόν».

Για τον Πάρντο;

«Την θέση του τερματοφύλακα δεν την πολύ-κατέχω. (γέλια) . Είναι ένας νέος τερματοφύλακας. Του εύχομαι τα καλύτερα. Αυτό που παίζει ρόλο σε μία ομάδα δεν είναι το ποιος παίζει σε αυτή την ομάδα αλλά να εμφανίζεται έτσι όπως πρέπει».

Πρέπει να υπάρχει ομαδικότητα, δηλαδή.

«Δεν παίζουν ρόλο τα ονόματα»

Για τον Παναθηναϊκό; Ένα σχόλιο.

«Αυτός ο ντόρος που γίνεται τώρα με τον Παναθηναϊκό επειδή πήρε κάποιους παίκτες είναι κάτι που δεν με φοβίζει. Έχουμε αντιμετωπίσει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Αυτό που μετράει είναι το σύνολο και όχι κάθε παίκτης ξεχωριστά».

Για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού;

«Όχι δεν με φοβίζουν οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Μπορεί να ενισχύθηκε αλλά ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τόσα χρόνια ότι έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Έχει αποδείξει τόσα χρόνια ότι μπορεί να στέφεται πρωταθλητής και να είναι πάντα πρώτος».

Θεωρείς ότι πρέπει να υπάρξουν αντίστοιχες μεταγραφές από τον Ολυμπιακό;

«Θεωρώ ότι τα περισσότερα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού. Για λόγους επικοινωνιακούς. Είμαι πολύ ευτυχής που ο Ολυμπιακός κοιτά την ουσία. Γιατί έχει παίκτες εκεί που τους χρειάζεται και φυσικά παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και τίποτα παραπάνω».

Για την ΑΕΚ ένα σχόλιο;

«Πέρσι είχε αρκετά προβλήματα. Με την έλευση του Μπάγεβιτς προσπάθησαν να μπει μία τάξη στην ομάδα. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος αλλά εμείς είμαστε πολύ καλύτεροι από την ΑΕΚ και θα την προσπεράσουμε στη βαθμολογία».

Για τον ΠΑΟΚ;

«Είναι μία ομάδα με πολύ δυνατή έδρα. Με πολύ κόσμο. Αλλά νομίζω ότι είδαμε και τα παιχνίδια που χρειάστηκε να παίξουμε με νέα παιδιά σε μία πολύ καυτή έδρα και αποδείξαμε ότι ο Ολυμπιακός δεν φοβάται να πάει πουθενά και έχει ποδοσφαιριστές που έχουν την δύναμη να ανασυνταχθούν και στις πιο δύσκολες στιγμές».

Υπήρξε και ένας φανατισμός ανάμεσα στις δύο ομάδες.

«Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται χρόνια. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές κοιτάμε μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Φυσικά η βία είναι καταδικαστέα από όλους μας».

Η βία θα ήταν το μόνο πράγμα που θα άλλαζες στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Δεν είμαι εγώ σε θέση να αλλάξω εγώ πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σαν ποδοσφαιριστή μπορώ να έχω την άποψή μου. Τα πράγματα είναι πολύ πολύπλοκά. Εμείς πρέπει να δούμε τα πράγματα από ένα διαφορετικό μάτι τα πράγματα. Σαν ποδοσφαιριστές έχουμε προσπαθήσει και έχουμε βελτιώσει ορισμένα πράγματα. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο προσπαθούμε να αποφύγουμε τη βία δεν δημιουργούμε εντάσεις. Προσπαθούμε να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Θα θέλαμε να παίζουμε σε γήπεδα γεμάτα, με κόσμο που έρχεται με την οικογένειά του στο γήπεδο, αλλά αυτά θα πρέπει να τα δουν καλύτερα οι ιθύνοντες και οι ειδικοί».

Δυο λόγια για τους οπαδούς του Ολυμπιακού;

«Έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Πέρσι έδειξαν μία τρομερή συμπεριφορά στο Καραϊσκάκη. Βοήθησαν πάρα πολύ την ομάδα, όπως κάθε χρόνο. Θα τους πω μόνο να έχουν υπομονή. Ότι έστω κι αν εδώ είμαστε λίγες ημέρες δουλεύουμε».

Τελικά θα βάλεις ένα γκολ;

(Γέλια). «Δεν ξέρω».

Όλο το γήπεδο φώναζε. Δεν τους έχεις κάνει το χατίρι.

«Δεν τους έχω κάνει το χατίρι αλλά επιμένουν και ο «επιμένων νικά». Όλοι θέλουν να πετύχω ένα γκολ. Εντάξει. Θα ήθελα να πετύχω ένα γκολ μόνο και μόνο γι' αυτούς. Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι αν θα βάλω γκολ ή όχι, θα χαρώ περισσότερο αν κερδίσει η ομάδα μου με μία πάσα δικιά μου. Επειδή το θέλουν όμως τόσο πολύ και υπάρχει μόνο και μόνο η επιμονή αυτή θα το ήθελα μόνο για να τους το αφιερώσω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x