Stoiximan Super League

ΠΑΟ: «Τελειώνει» του Μπιέρσμιρ

Στις τελικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Ματίας Μπιέρσμιρ προχωρά τις επόμενες μέρες ο Παναθηναϊκός. Μικρή διαφορά στο οικονομικό σκέλος με την Γκέτεμποργκ. Το δεύτερο φιλικό του παιχνίδι δίνει σήμερα το «τριφύλλι» κόντρα στη Βασιλεία και ο Χενκ Τεν Κάτε σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Κώστα Κατσουράνη. Διαψεύδονται τα σενάρια για Πασκάλ Σιμποντά. «Να κερδίσω την εμπιστοσύνη», ο Μάτος.

Στις τελικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Ματίας Μπιέρσμιρ προχωρά τις επόμενες μέρες ο Παναθηναϊκός. Μικρή διαφορά στο οικονομικό σκέλος με την Γκέτεμποργκ. Το δεύτερο παιχνίδι του για το τουρνουά Uhren Cup δίνει σήμερα το «τριφύλλι» κόντρα στη Βασιλεία και ο Χενκ Τεν Κάτε σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Κώστα Κατσουράνη. Διαψεύδουν το σενάριο απόκτησης του Πασκάλ Σιμποντά οι "πράσινοι". «Να κερδίσω την εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Μάτος.


Σύντομα οι εξελίξεις

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα του Ματίας Μπιέρσμιρ και όλα δείχνουν ότι ο Σουηδός αμυντικός θα ντυθεί στα πράσινα. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει την τελική επίσημη πρόταση του στην Γκέτεμποργκ και αισιοδοξεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Οι Σουηδοί ζήτησαν αρχικά 600 χιλιάδες ευρώ, ενώ το «τριφύλλι» ξεκίνησε από τις 300 και θα φτάσει στις 400 χιλιάδες ευρώ. Φυσικά, ο λόγος που η τιμή είναι τόσο χαμηλή για τον ταλαντούχο αμυντικό, είναι ότι τον Γενάρη λήγει το συμβόλαιό του και μένει ελεύθερος. Έτσι, αν η Γκέτεμποργκ δεν ρίξει την τιμή, ο Μπέρσμιρ θα αποκτηθεί σε λίγους μήνες. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή και ο παίκτης θα τεθεί στη διάθεση του Τεν Κάτε.

Με «Κατσούρ» κόντρα στη Βασιλεία

Το δεύτερο παιχνίδι του για το τουρνουά Uhren Cup δίνει σήμερα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τη Βασιλεία(21:30). Ο Χενκ Τεν Κάτε φέρεται διατεθειμένος να κάνει κάποιες αλλαγές, σε σχέση με το σαββατιάτικο παιχνίδι και με βάση το ρεπορτάζ, οι Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Βύντρα, Γκάμπριελ, που έπαιξαν 90 λεπτά προχθές, δεν θα αγωνιστούν. Ο Ολλανδός τεχνικός, μάλιστα, σκέφτεται να έχει στον πάγκο τον Κώστα Κατσουράνη και να τον βάλει στο παιχνίδι για ένα 20λεπτο, παρά την αρχική σκέψη του να μην αγωνιστούν ο «Κατσούρ», ο Λέτο και ο Σισέ σε αυτά τα δύο πρώτα φιλικά.

Διαψεύδει για Σιμποντά

Τον Γάλλο δεξιό μπακ Πασκάλ Σιμποντά, ο οποίος ανήκει στην Τόττεναμ και έπαιζε το τελευταίο εξάμηνο δανεικός στη Σάντερλαντ, «στέλνει» στον Παναθηναϊκό τόσο ο ο αγγλικός, όσο και ο γαλλικός Τύπος. Ωστόσο, όπως λένε οι άνθρωποι του «τριφυλλιού», δεν υπάρχει θέμα απόκτησης του συγκεκριμένου παίκτη. Όπως έχουμε αναφέρει, η συγκεκριμένη θέση δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον προπονητή και θα γίνει κίνηση αφού ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες μεταγραφές.

Τεν Κάτε: «Θα παίζουμε και με δύο επιθετικούς»

Όπως είναι γνωστό, ο Χενκ Τεν Κάτε προτιμά το 4-2-3-1, κάτι που σημαίνει ότι στην κορυφή της επίθεσης θα παίζει το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Τιμπρίλ Σισέ. Ωστόσο, ο Ολλανδός τεχνικός υπολογίζει ιδιαίτερα στον Σαλπιγγίδη και εκτός από δεξιά θα τον χρησιμοποιήσει και σε σύστημα με δύο επιθετικούς:

«Έχουμε ένα μεγάλο επιθετικό όπως είναι ο Σισέ. Έχουμε και τον Σαλπιγγίδη, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση κι όλοι γνωρίζουμε τις ικανότητές του. Δεν έχω πιστόλι στο κεφάλι ούτε είμαι υποχρεωμένος να παίζω το ίδιο σύστημα. Δεν είμαι ανόητος να έχω τον Σαλπιγγίδη στον πάγκο, αν συνεχίσει έτσι. Μπορεί ορισμένες φορές να παίζω με δύο επιθετικούς μπροστά ή να έχω και τους δύο μαζί στην ενδεκάδα, χωρίς αυτόματα να είναι και οι δύο στην περιοχή».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε στους παίκτες του για το πρώτο φιλικό: «Είμαι ικανοποιημένος για τη νίκη», είπε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός στους παίκτες του και συμπλήρωσε: «Για μία ώρα τα πήγατε πολύ καλά. Είχατε καλή κυκλοφορία, κίνηση στο γήπεδο και δημιουργήσατε ευκαιρίες με καλές συνεργασίες. Στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή μας. Κάναμε αρκετά λάθη και καταλαβαίνω ότι σας επηρέασε η κούραση».

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x