Προετοιμασία Παναθηναϊκού

«Να κερδίσω την εμπιστοσύνη»

Ο Μαρσέλο Μάτος κλείνει τα αυτιά του σε όσα ακούγονται και δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. «Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσω να δουλεύω στις προπονήσεις για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου», λέει ο Βραζιλιάνος και προσθέτει: «Στο ποδόσφαιρο εάν χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου για ένα λεπτό, τότε μπορεί να την πατήσεις. Δεν θα πρέπει να ξανασυμβεί». Διαβάστε ποια είναι τα πράσινα δωμάτια στο Ιβερντόν.

Ο Μαρσέλο Μάτος κλείνει τα αυτιά του σε όσα ακούγονται και δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. «Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσω να δουλεύω στις προπονήσεις για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου», λέει ο Βραζιλιάνος και προσθέτει: «Στο ποδόσφαιρο εάν χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου για ένα λεπτό, τότε μπορεί να την πατήσεις. Και εμείς το πάθαμε σε κάποια παιχνίδια με μικρούς αντιπάλους πέρσι. Δεν θα πρέπει να ξανασυμβεί». Διαβάστε ποια είναι τα πράσινα δωμάτια στο Ιβερντόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μαρσέλο Μάτος

-Μαρσέλο, στο πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Γιουνγκ Μπόις (2-1), πραγματοποίησες μια πολύ καλή εμφάνιση. Προβλέπεις ότι θα είσαι μια νέα μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό;

«Είμαστε χαρούμενοι για την εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο φιλικό. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν και εγώ από την πλευρά μου πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτό θα συνεχίζω να κάνω».

-Στη θέση που αγωνίζεσαι ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Κατσουράνη, ενώ υπάρχουν στην ομάδα και ο Ζιλμπερτο Σίλβα με τον Σιμάο. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, εσύ πως τον βιώνεις;

«Είναι καλό να υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Δίνουν περισσότερες επιλογές στον προπονητή και αυτός αποφασίζει ποιοι θα είναι κάθε φορά στο αρχικό σχήμα και ποιοι θα βοηθήσουν ως αλλαγή. Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν προς αυτό το σκοπό».

-Η περσινή σεζόν ήταν λίγο «περίεργη» για εσένα, αφού βρέθηκες εκτός ενδεκάδας για το μεγαλύτερο διάστημα του Πρωταθλήματος. Πως αισθάνθηκες;

«Εγώ από την αρχή προσπάθησα να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή. Είχα και κάποιους τραυματισμούς και μου στέρησαν το δικαίωμα να παίξω σε περισσότερα παιχνίδια. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει πάντα μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες να προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Εγώ αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

-Υπήρξαν κάποιες φήμες ότι ομάδες από την Ευρώπη αλλά και την χώρα σου την Βραζιλία ενδιαφέρονται για την απόκτησή σου. Ποια είναι η άποψή σου, θέλεις να φύγεις από τον Παναθηναϊκό ή αισθάνεσαι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας;

«Εγώ είμαι πολύ ήρεμος μέσα μου. Είμαι στον Παναθηναϊκό και θέλω να παίζω για τον Παναθηναϊκό. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά εγώ αισθάνομαι πολύ καλά στην ομάδα. Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσω να δουλεύω στις προπονήσεις για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου».

-Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει κάνει τέσσερις μεταγραφές. Τον Σισέ που τον γνωρίζει όλος ο κόσμος, τον Λέτο που πέρσι αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, τον Κατσουράνη και τον Καντέ. Θεωρείς ότι θα δώσουν το «κάτι» παραπάνω στην ομάδα για να πετύχει τους στόχους της;

«Όλοι είναι πολύ καλοί παίκτες. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν θα είναι πολύ πιο ισχυρός και θα μπορέσει ν’ ανέβει επίπεδο και να πετύχει τους στόχους του και στην Ελλάδα που είναι το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο και στην Ευρώπη που είναι σε πρώτη φάση η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια μια πολύ καλή πορεία».

-Τι πρέπει ν’ αλλάξει ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Τι ήταν αυτό που του έλειπε πέρσι;

«Νομίζω ότι την περσινή σεζόν σε κάποια παιχνίδια ήμασταν πολύ άτυχοι. Συνέβησαν πολλά πράγματα και αυτά πρέπει ν’ αλλάξουν για να βρεθούμε εμείς στην κορυφή του Πρωταθλήματος».

-Στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια ο Εργοτέλης έχει αποδειχθεί ο κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού, αλλά έχοντας κατά νου ότι το Πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο χάθηκε κόντρα σε θεωρητικά μικρόετρες ομάδες, πιστέυεις ότι πρέπει ν’ αλλάξετε κάτι στο παιχνίδι σας;

«Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο είναι η αυτοσυγκέντρωση. Εμείς την είχαμε στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, όπως και στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν την είχαμε στα παιχνίδια με τις μικρές ομάδες. Έτσι χάσαμε σημαντικούς βαθμούς που μας στοίχισαν και έτσι χάσαμε το Πρωτάθλημα. Σαν ομάδα είχαμε ποιότητα και την δείξαμε σε πάρα πολλά παιχνίδια όπως και στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα εκτός έδρας, όπως με την Ίντερ, την Βέρντερ και τη Βιγιαρεάλ. Στο ποδόσφαιρο εάν χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου για ένα λεπτό, τότε μπορεί να την πατήσεις. Και εμείς το πάθαμε σε κάποια παιχνίδια με μικρούς αντιπάλους πέρσι. Δεν θα πρέπει να ξανασυμβεί».

-Φέτος η μάχη για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι πιο δύσκολη. Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός θα τα καταφέρει;

«Το ξέρουμε ότι είναι πιο δύσκολο, αλλά όλοι θέλουμε πάρα πολύ να ξαναζήσουμε τις περσινές στιγμές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα το κυνηγήσουμε και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να είμαστε και φέτος σε αυτή τη διοργάνωση».

-Εάν είχες να επιλέξεις ανάμεσα στο Πρωτάθλημα και σ’ έναν ευρωπαϊκό τίτλο, τι θα επέλεγες;

«Τον ευρωπαϊκό τίτλο. Δεν το συζητώ για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το νέο Κύπελλο UEFA θα είναι κάτι το φανταστικό εάν το κατακτήσουμε».

-Εάν σου έλεγα να διαλέξεις ανάμεσα στο Πρωτάθλημα και μια πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι τα προημιτελικά, τι θα διάλεγες;

«Στο ποδόσφαιρο πάντα πρέπει να προσπαθείς για το καλύτερο. Εάν μπορούσα θα διάλεγα το Πρωτάθλημα αλλά και μια πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Θα ήθελες να δώσεις μια υπόσχεση στους φίλους του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν;

«Να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζουν. Δουλεύουμε σκληρά για να φτιάξουμε μια νέα καλύτερη ομάδα και θέλω να είναι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, όπως έκαναν στα περισσότερα περσινά παιχνίδια»

-Θεωρείς ότι το Ολυμπιακό Στάδιο είναι καλύτερη έδρα από την Λεωφόρο, που επίσης πρόλαβες να παίξεις;

«Ναι είναι πολύ καλύτερη. Έρχεται περισσότερος κόσμος, ενώ και εμείς οι ποδοσφαιριστές μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Το γήπεδο είναι μεγάλο και αυτό μας διευκολύνει».

Τα δωμάτια στο Ιβερντόν

Τα δωμάτια είναι ένα από τα θέματα που κουβεντιάζονται σε κάθε προετοιμασία. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τα «ζευγάρια» του Παναθηναϊκού στο Ιβερντόν της Ελβετίας. Από το δίδυμο Σισέ- Καντέ, μέχρι αυτό του Σαλπιγγίδη με τον Βύντρα και του Καραγκούνη με τον Χριστοδουλόπουλο.

Τα «πράσινα» δωμάτια

Σισέ-Καντέ

Σαλπιγγίδης-Βύντρα

Καραγκούνης-Χριστοδουλόπουλος

Πετρόπουλος-Τζόρβας

Γκάμπριελ-Μάτος

Σιμάο-Μενσά

Σπυρόπουλος-Μελίσσης

Γκαλίνοβιτς-Σαριέγκι

Κατσουράνης-Καρνέζης

Ρουκάβινα-Λέτο

Νίνης-Καπίνος

Σταμπολζίεφ-Μαχλελής

Παντίδος-Μουν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x