Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Εντατικά μαθήματα

Η εικόνα του χθεσινού Παναθηναϊκού γέννησε προβληματισμούς. Λίγες μέρες πριν τον πρώτο αγώνα με τη Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία (28 ή 29) για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πράσινοι» παρουσίασαν απέναντι στην Χόφενχαϊμ (0-1) νωθρό πρόσωπο και αδυναμία στην οργάνωση του παιχνιδιού. «Διψάω για τίτλους», ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Η εικόνα του χθεσινού Παναθηναϊκού γέννησε προβληματισμούς. Λίγες μέρες πριν τον πρώτο αγώνα με τη Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία (28 ή 29) για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πράσινοι» παρουσίασαν απέναντι στην Χόφενχαϊμ (0-1) νωθρό πρόσωπο και αδυναμία στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Η εικόνα του χθεσινού Παναθηναϊκού γέννησε προβληματισμούς. Λίγες μέρες πριν τον πρώτο αγώνα με τη Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία (28 ή 29) για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πράσινοι» παρουσίασαν απέναντι στην Χόφενχαϊμ (0-1) νωθρό πρόσωπο και αδυναμία στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Σαφώς και ο Χενκ Τεν Κάτε αντιλήφθηκε τις τρανταχτές αδυναμίες και από σήμερα κιόλας θα προσπαθήσει να τις διορθώσει. Μπορεί η σύνθεση να αποτελούταν από τα θεωρητικά βαριά «χαρτιά» του νέου Παναθηναϊκού, αλλά αυτό που παρουσίασε χθες η ομάδα ήταν κάτω του μετρίου. Λογικό, μια και ήταν μόλις η πρώτη φορά που οι Σισέ και Λέτο αγωνίστηκαν βασικοί και έλειπε ο Γιώργος Καραγκούνης… Δύο πολύ σημαντικοί παράμετροι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπεραστούν. Ο Γάλλος δεν πήρε μπάλες για να γίνει απειλητικός, ενώ ο Αργεντινός μετά το πρώτο «εκρηκτικό» του 20λεπτο, έπεσε όπως και όλη η ομάδα (τότε μπήκε και το γκολ). Ντεμπούτο, έστω και ανεπίσημο, έκανε ο νεοαποκτηθείς αμυντικός Ματίας Μπιέρσμιρ, ο οποίος σε 30λεπτά που αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος φάνηκε άνετος και με καλή τεχνική κατάρτιση.

Πλέον, η δουλειά στην Αυστρία περνά σε άλλη βάση. Περισσότερο εντατική. Οι «πράσινοι» έμαθαν μόλις χτες ότι αντίπαλος τους θα είναι (πάλι) η Σπάρτα Πράγας, μία ομάδα ικανή για την έκπληξη και γνώριμη στην ελληνική ομάδα (πέρσι την είχε αποκλείσει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Δέκα μέρες απέμειναν πριν το πρώτο παιχνίδι. Χρόνος πολύς δεν υπάρχει, αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι το επόμενο διάστημα η σύνθεση του «τριφυλλιού» μπορεί να δέσει. Μπορεί όχι στο μέγιστο βαθμό, όμως αρκετό για να περάσει το εμπόδιο των Τσέχων. Άλλωστε, ακολουθεί και ακόμη ένα φιλικό τη Δευτέρα με την Γκλάντμπαχ. Εκεί θα φανεί κατά πόσο οι νέοι ήρθαν περισσότερο κοντά με τη φιλοσοφία των παλιών και του προπονητή. Γιατί αν αυτό επιτευχθεί, τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να περάσει στην επόμενη προκριματική φάση…

Σαλπιγγίδης: «Εμείς το φαβορί»

Τον πρώτο λόγο στην ομάδα του για πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Αμέσως μετά το φιλικό κόντρα στη Χόφενχαϊμ, ο βραχύσωμος επιθετικός έχρισε τον Παναθηναϊκό φαβορί απέναντι στην Σπάρτα Πράγας.

«Σίγουρα δεν είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο ακόμα. Πιστεύω την κατάλληλη στιγμή η ομάδα θα ρολάρει και θα είμαστε όπως πρέπει. Είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει γιατί είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Αλλωστε γι' αυτό γίνονται τα φιλικά αυτή την περίοδο, για να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Τα φετινά παιχνίδια με τη Σπάρτα Πράγας θα είναι διαφορετικά σε σχέση με τα περσινά. Είναι καλή ομάδα και θέλει προσοχή. Πάντως εμείς είμαστε το φαβορί και θα πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του.

Από τη μεριά του ο Τεν Κάτε είπε μεταξύ άλλων πως: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι με Σπάρτα. Μετράνε αυτά τα ματς και πρέπει να νικήσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση», για να προσθέσει ο Καντέ: «Σε γενικές γραμμές η κλήρωση είναι πολύ καλή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρουσιαστούμε όπως στο παιχνίδι με την Χοφενχάιμ. Ήμασταν πολύ κακοί, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, θεωρώ όμως ότι σε δέκα με δώδεκα μέρες που είναι το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά, θα είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ατάκες του Σιμάο: «Είναι πολύ καλή η κλήρωση. Τη Σπάρτα την ξέρουμε από πέρυσι και θα πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά ώστε να φτάσουμε στην πρόκριση στον επόμενο γύρο. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι. Ελπίζω να ξανασκοράρω».

* Πρόταση 1εκατ. ευρώ (σε δόσεις) δέχτηκε από τη γερμανική Μάιντς ο Παναθηναϊκός για την πώληση του Αντρέας Ίβανσιτς. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι «πράσινοι» το σκέφτονται και πιθανότατα ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

** Σοβαρό ατύχημα είχε ο Πιτ Κάιζερ. Ο σκάουτερ του Παναθηναϊκού έκανε βόλτα με το ποδήλατό του στο Κιτσμπίχελ και ξαφνικά έχασε την ισορροπία του. Χτύπησε άσχημα και οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι έσπασε δύο πλευρά, υπέστη κάταγμα στη μύτη και ένα σκίσιμο στο μέτωπο.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x