Stoiximan Super League

ΑΕΚ: «Στην ώρα τους οι ανακοινώσεις»

Από την στιγμή που η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, πολλά ήταν τα ονόματα των επιχειρηματιών που ακουστήκαν ότι σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε αυτή την αύξηση. Με νέα ανακοίνωση της η ΠΑΕ τονίζει ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται με διάφορους οικονομικούς παράγοντες και θα επανέλθει στο θέμα μόνο όταν υπάρξει συμφωνία. Διευκρινήσεις για το προπονητικό κέντρο ζητούν οι μέτοχοι.

Από την στιγμή που η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, πολλά ήταν τα ονόματα των επιχειρηματιών που ακουστήκαν ότι σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε αυτή την αύξηση. Με νέα ανακοίνωση της η ΠΑΕ τονίζει ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται με διάφορους οικονομικούς παράγοντες και θα επανέλθει στο θέμα μόνο όταν υπάρξει συμφωνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή τα συνεχή δημοσιεύματα στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες, ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου συνεχίζεται και ότι βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με διάφορους οικονομικούς παράγοντες.

Όποτε και εφόσον υπάρξουν συμφωνίες, θα προβούμε στις απαραίτητες ανακοινώσεις. Μέχρι τότε δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Οι μέτοχοι ζητούν διευκρινήσεις για το προπονητήριο

H παρουσίαση της δεύτερης σύμβασης είχε προκαλέσει ποικίλες απορίες και αντιδράσεις. Η μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου είχε εκφράσει πολλούς προβληματισμούς για το τι αρχικά περιλάμβανε το συγκεκριμένο έργο και τι τελικά παρουσιαζόταν σε αυτή την σύμβαση.

Η Ερασιτεχνική, λίγο πριν η ομάδα αναχωρήσει από την Αθήνα για την προετοιμασία, δεν είχε κάνει αποδεκτή τη σύμβαση εκφράζοντας επίσης πολλές απορίες. Παρόμοια ερωτηματικά με αυτά που εξέφραζε πολύς κόσμος εκείνες τις μέρες, έχουν, όπως επαληθεύει και η ανακοίνωση της ΠΑΕ, και οι μέτοχοι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι η αυριανή (23/07/2009) εξ αναβολής από την 25/06/2009 Γενική Συνέλευση των μετόχων της, με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης τη σύμβαση που αφορά στο νέο προπονητικό κέντρο, πρόκειται να αναβληθεί λόγω εκκρεμών διαβουλεύσεων μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών. Για το παραπάνω ζήτημα θα συγκληθεί σύντομα νέα Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ».

Οι πληροφορίες λένε πως αυτές οι απορίες αποτελούν όντως το «αγκάθι» για την έγκριση της σύμβασης. Από τη στιγμή που δεν έχουν δοθεί ακόμα επαρκείς εξηγήσεις ως προς τις ασάφειες που παρουσιάζει η σύμβαση, σε σχέση με αυτά που είχαν προαναγγελθεί, δεν θα έβγαινε καμία άκρη στην αυριανή (23/7) Γενική Συνέλευση και ως εκ τούτου, αυτή αναβλήθηκε. Από το παλάτι που παρουσιαζόταν πέρσι το Σεπτέμβριο με πέντε- έξι γήπεδα, πρόβλεψη για εξέδρες στο κεντρικό γήπεδο, μουσείο, γήπεδα 5Χ5, πισίνες κ.α., η δεύτερη σύμβαση προβλέπει δύο γήπεδα και την ύπαρξη αποδυτηρίων. Στην αρχή όλοι πίστευαν πως με 312.000 ευρώ το χρόνο η ΑΕΚ θα είχε στη διάθεση της λοιπόν υπερσύγχρονες προπονητικές εγκαταστάσεις. Τώρα προβλέπονται αρχικά τα δύο γήπεδα και τα αποδυτήρια. Πρακτικά μια βελτιωμένη έκδοση των Θρακομακεδόνων, αλλά χωρίς όλα τα επιπρόσθετα που είχαν παρουσιαστεί αρχικά.

Βέβαια κάποιο ρόλο μπορεί να παίζει και η ενδεχόμενη ανάμιξη νέου μετόχου. Αν αυτός πάρει ένα ικανό ποσοστό και μαζί με τον κ. Νοτιά και τον κ. Θανόπουλο έχουν την πλειοψηφία, θα αποκτούσαν την δυνατότητα δίχως άλλες ψήφους να περάσουν το σχέδιο και τη σύμβαση. Σαφώς και κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ακραίο σενάριο, μιας και για να περάσει αυτή η σύμβαση θα χρειαζόταν ομοφωνία και σύμπνοια μεταξύ των μετόχων, ειδικά σε θέματα περιουσιακών στοιχείων της ομάδας (τέτοιο δεν θα είναι το προπονητήριο), αλλά και σε οικονομικά θέματα. Όλα τα παραπάνω δεν συνεπάγονται λοιπόν, πως έχουν χαλάσει οι σχέσεις των μετόχων ή ότι αμφισβητούν τις προθέσεις του κ. Νοτιά, αλλά σίγουρα οι απορίες αυτές θα πρέπει να λυθούν στους μετόχους ώστε να εγκριθεί η σύμβαση.

Επιμέλεια: Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x