Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Και τώρα ηρεμία

Σπάρτα τέλος για τον Παναθηναικό, ο οποίος επικράτησε με της τσέχικης ομάδας και «έσβησε» τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μετά την ήττα στην Πράγα. Πλέον, στην Παιανία επέστρεψε η ηρεμία, μετά την ένταση και το άγχος της τελευταίας εβδομάδας. Και τωρα ο επόμενος είναι το σύνθημα στους «πράσινους», οι οποίοι θα μάθουν την Παρασκεύη το μεσημέρι τον αντίπαλο τους.

Σπάρτα τέλος για τον Παναθηναικό, ο οποίος επικράτησε με 3-0 της τσέχικης ομάδας και «έσβησε» τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μετά την ήττα στην Πράγα. Πλέον, στην Παιανία επέστρεψε η ηρεμία, μετά την ένταση και το άγχος της τελευταίας εβδομάδας. Και τωρα ο επόμενος είναι το σύνθημα στους πράσινους, οι οποίοι θα μάθουν την Παρασκεύη το μεσημέρι τον αντίπαλο τους, στο τελευταίο βήμα πριν τους ομίλους. Δεν χάρηκε την πρόκριση ο Τεν Κάτε, που ήταν φανερά ενοχλημένος απο την κριτική που του ασκήθηκε την τελευταία εβδομάδα. Χωρίς τον Σαριέγκι στο επόμενο ματς.

Έκανε το καθήκον του

Πραγματοποιώντας ουσιαστική εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Παναθηναικός επικράτησε με το εμφατικό 3-0 της Σπάρτα Πράγας και θα συνεχίσει την προσπάθεια του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πράσινοι ξεκίνησαν αγχωμένοι την αναμέτρηση, ωστόσο, μετά απο κάποιες χαμένες ευκαιρίες κατάφεραν να προηγηθούν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε είχε σε πολύ καλή βραδιά τους Κατσουράνη και Σαλπιγγίδη, ενώ και ο Σαριέγκι εκτός του τέρματος που σημείωσε είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Βύντρα στο κέντρο της άμυνας. Πλέον, άπαντες στην ομάδα έχουν την ευκαιρία να ηρεμήσουν μετά την ένταση των τελευταίων ημερών και να συνεχίσουν το «δέσιμο» της ομάδας, ενόψει των πολλών υποχρεώσεων που ακολουθούν.

Περιμένει τον αντίπαλο

Το κεφάλαιο Σπάρτα έκλεισε θετικά για τον Παναθηναικό και πλέον οι πράσινοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην κλήρωση της Παρασκεύης, εκεί όπου θα μάθουν το όνομα του αντιπάλου στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον, η Άντερλεχτ που απέκλεισε τη Σίβασπορ (5-0, 1-3), η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Φιορεντίνα, που μπαίνούν κατευθείαν στον τελευταίο προκριματικό γύρο, είναι οι τρεις σίγουρες από τις πέντε πιθανές αντιπάλους του Παναθηναϊκού.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν έκανε τη... χάρη στον Παναθηναϊκό και ισοφαρίζοντας σε 1-1, σκορ πρόκρισης απέναντι στην Τβέντε, διατήρησε τη Στουτγκάρδη στο γκρουπ των αδυνάτων και στους πιθανούς αντιπάλους του «τριφυλλιού». Η γερμανική ομάδα όμως μπορεί ακόμη να προβιβαστεί στους ισχυρούς (και συνεπώς να μείνει εκτός των πιθανών αντιπάλων του Παναθηναϊκού), αν η Σαχτάρ Ντόνετσκ αποκλειστεί τελικά από την Τιμισοάρα μετά το 2-2 του πρώτου ματς στην Ουκρανία. Πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι και η Σέλτικ, αν όμως καταφέρει να αποκλείσει τη Ντιναμό στη Μόσχα έχοντας χάσει με 1-0 στη Σκωτία. Εφόσον αποκλειστούν Σαχτάρ και Σέλτικ, τότε στους αδυνάτους (και συνεπώς στους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟ) θα μπουν οι Τιμισοάρα και Ντιναμό Μόσχας.

Ρεπό την Πέμπτη, φιλικό την Κυριακή

Μετά το χαλάρωμα και την αποθεραπεία της προπόνησης της Τετάρτης, την Πέμπτη οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα έχουν ρεπό. Την προσεχή Κυριακή οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στη Βουδαπέστη τη Χόνβεντ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Στην Ουγγαρία θα μεταβούν πιθανότατα όλοι οι παίκτες που είναι ετοιμοπόλεμοι, ωστόσο το πιθανότερο είναι να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής όσοι δεν έπαιξαν κόντρα στη Σπάρτα Πράγας.

* Δύο κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Γιόσου Σαριέγκι στα παιχνίδια με την Σπάρτα, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι θα χάσει το επόμενο ευρωπαϊκό ματς.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x