Stoiximan Super League

Νικοπολίδης: «Έχουμε ελπίδες με Μπορντό»

Την Μπορντό έχρισε ως φαβορί στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για τη φάση των «16» του Champions League ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» πάντως, τόνισε ότι η ομάδα του έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση και γνωρίζει καλά τα όπλα της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

Την Μπορντό έχρισε ως φαβορί στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για τη φάση των «16» του Champions League ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» πάντως, τόνισε ότι η ομάδα του έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση και γνωρίζει καλά τα όπλα της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού μίλησε για την πορεία του συλλόγου στη διόργανωση, τον Παναθηναϊκό αλλά και την Εθνική ομάδα.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Αντώνη Νικοπολίδη:

Για τις ελπίδες του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπορντό αλλά και τη γενικότερη εικόνα της ομάδας, δήλωσε:

«Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πρόοδο και δείχνει και μια συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Θα παλέψουμε με την Μπορντό. Αν μπορέσουμε και σταματήσουμε τα όπλα τους και τους παγιδεύσουμε στο δικό μας ρυθμό, θα έχουμε ελπίδες. Δεν είμαστε φαβορί. Σίγουρα δεν είναι Λιόν με τις πολλές συμμετοχές, δεν είναι Τσέλσι ή Μπαρτσελόνα, αλλά δεν παύει να είναι η πρωταθλήτρια Γαλλίας. Όταν αποφεύγεις τα μεγαθήρια νιώθεις πιο ευχάριστα, το όνομα δεν μας φοβίζει, να σκεφτούμε ότι είναι ακατόρθωτο, όπως πέρσι με την Τσέλσι. Είναι όμως πολύ καλή ομάδα με δεμένη άμυνα, γρήγορο ρυθμό και πολύ δυνατή στις στημένες φάσεις. Ξέρουμε ότι αυτό είναι το όπλο τους και θα βρούμε ένα τρόπο να το αντιμετωπίσουμε».

Για τον Ολυμπιακό και το όνειρο του Champions League, τόνισε ότι στόχος όλων φέτος ήταν η είσοδος στους ομίλους:

«Μας πείραξε πολύ που λείψαμε λόγω του αποκλεισμού από την Ανόρθωση, από το Champions Leagues, ειδικά μετά από μια πολύ καλή χρονιά που φτάσαμε στους ‘’16’’. Φέτος είχαμε προβλήματα, πολλούς νέους παίκτες, αλλαγή προπονητή. Ο Κετσπάγια αλλά και η διοίκηση και οι παίκτες θέλαμε πάνω από όλα να περάσουμε στον όμιλο. Το σημαντικό είναι να μπορείς να εκμεταλλευτείς την έδρα σου και εμείς καταφέραμε το απόλυτο με σημαντικότερο παιχνίδι με την Άλκμααρ που έκατσε στον πάγκο ο κ. Μπάντοβιτς. Είχαμε ένα καλό όμιλο, με καλές ομάδες αλλά με εξαίρεση την Άρσεναλ, δεν υπήρχε μια ομάδα με εμπειρία και βαριά φανέλα στην Ευρώπη. Εμείς είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλά αυτό έδωσε την ευκαιρία σε νέα παιδιά όπως ο Μήτρογλου, ο Γκαλίτσιος και άλλα από τις ακαδημίες όπως ο Φετφατζίδης να παίξουν και να διακριθούν. Είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις οποιαδήποτε ομάδα σε αυτόν τον θεσμό. Είδαμε συλλόγους όπως η Λίβερπουλ και οι Γιουβέντους που δεν συνέχισαν στη διοργάνωση. Νομίζω ότι όλοι θα θέλαμε να δούμε ένα τελικό ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα».

Για τα συναισθήματα που έχει όταν αγωνίζεται στο Champions League, πορτιέρo των «ερυθρόλευκων» αποκάλυψε:

«Η κορυφαία στιγμή για κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει στο Champions League, είναι ωραίο να συμπληρώνεις πολλές συμμετοχές, πολύ μεγάλη συγκίνηση, να αγωνίζεσαι απέναντι σε τόσο μεγάλες ομάδες . Σε αυτό το επίπεδο κάθε μια νίκη είναι πολύ σημαντική και δίνεις τα πάντα. Φτάνεις στα όρια σου και δείχνεις τις ικανότητες σου».

Ως τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, ο διεθνής τερματοφύλακας ξεχώρισε τις μέρες της Πορτογαλίας:

«Η μεγαλύτερη στιγμή μας ήταν στην «Πορτογαλία, η κατάκτηση του EURO 2004. Θα ήθελα να ήμουν στη Νότιο Αφρική ως παίκτης, έπρεπε όμως να αποχωρήσω και να ανοίξω το δρόμο σε νέα παιδιά, να δείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Εγώ, ότι ήταν να κάνω με την Εθνική το έκανα, είμαι ευτυχισμένος για όσα πέτυχα και έφυγα χαρούμενος».

Για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη Βιγιαρεάλ, δήλωσε:

«Η Βιγιαρεάλ σίγουρα δεν ήταν επιπέδου Μπαρτσελόνα, όμως ήταν μια εξαιρετική ομάδα. Πάντως θα συμφωνήσω με τον Καραγκούνη πως ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό αυτή που χάθηκε».

Για τις αναμνήσεις του από τον Παναθηναϊκό στο οποίο αγωνίστηκε για χρόνια, είπε:

«Πήγα με πολλές φιλοδοξίες και ο πρώτος μου στόχος ήταν να αποδείξω την αξία μου. Ήταν δύσκολο για μένα να παίξω βασικός, όμως κάθε μέρα στην προπόνηση έδινα τα πάντα, έμαθα πράγματα, προσπάθησα πολλές φορές να τονώσω την αυτοπεποίθησή μου. Κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη του συλλόγου και έγινα βασικός. Το μεγάλο μου άγχος ήταν η Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ευρωπαϊκή ομάδα και ήθελα να καταφέρω να παίξω στο Champions League».

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι συμπαθεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Η αγαπημένη μου ομάδα είναι η Μάντσεστερ. Την λατρεύω από μικρός. Τα τελευταία χρόνια φτάνει πολύ ψηλά, έχει μεγάλη διάρκεια, και δίκαια έφτασε πέρσι στον τελικό. Πολύ καλή ομάδα ήταν και η Πόρτο, όπου χρειάστηκε η σφραγίδα του Μουρίνιο για να βρεθεί η ομάδα εκεί που έφτασε. Στην Μπαρτσελόνα υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες. Ιμπραΐμοβιτς, Μέσι, Ανρί συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Τα μπακ ανεβαίνουν πολύ ψηλά και πιέζουν, αγωνίζονται σαν να μην είναι αμυντικοί».

Για τα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και τη συνέχεια που τον φέρνει απέναντι στη Ρόμα, ο Αντώνης Νικοπολίδης είπε:

«Την φοβήθηκε περισσότερο από ότι έπρεπε. Θα έπρεπε να ζητήσει πιο πολλά στα δύο παιχνίδια. Φάνηκε και στη συνέχεια ότι η Ατλέτικο δεν ήταν τόσο δυνατή και ο Παναθηναϊκός με βάση παλιότερες παρουσίες του θα έπρεπε να κάνει κάτι παραπάνω. Η Ρόμα είναι μια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτήν την περίοδο μπορεί να φαίνεται ότι είναι κάπως πεσμένη αγωνιστικά, αλλά είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ανακάμψει. Σε δύο μήνες μπορεί να είναι τελείως διαφορετική».

Ο Αντώνης Νικοπολίδης, κλείνοντας έστειλε τις ευχές του σε όλους:

«Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους, πάνω από όλα υγεία και χαμόγελο. Με ένα χαμόγελο αντιμετωπίζει κανείς πιο εύκολα τα προβλήματα που έχουμε στις μέρες μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x