Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Στην κορυφή Πόγκατετς και Ντίας

Ο Εμάνουελ Πόγκατετς και ο «Κάτα» Ντίας είναι οι βασικοί υποψήφιοί για τη θέση του κεντρικού αμυντικού στον Παναθηναϊκό. Οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στο θέμα του Μάρκο Ματεράτσι φαίνεται ότι οδηγούν τους «πράσινους» στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, η ΠΑΕ διέψευσε το ενδεχόμενο να ασχοληθούν με την περίπτωση του Σωτήρη Κυργιάκου. Τη νίκη με την οποία θα διατηρήσει τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό θέλει το «τριφύλλι» κόντρα στον Εργοτέλη.

Ο Εμάνουελ Πόγκατετζ και ο «Κάτα» Ντίαζ είναι οι βασικοί υποψήφιοί για τη θέση του κεντρικού αμυντικού στον Παναθηναϊκό. Οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στο θέμα του Μάρκο Ματεράτσι φαίνεται ότι οδηγούν τους «πράσινους» στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, η ΠΑΕ διέψευσε το ενδεχόμενο να ασχοληθούν με την περίπτωση του Σωτήρη Κυργιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Πόγκατετς, αλλά η Μίντλεσμπρο προβάλει υπερβολικές απαιτήσεις για την παραχώρηση του Αυστριακού. Συγκεκριμένα, η αγγλική ομάδα αξιώνει περίπου 2 εκατ. ευρώ για δώσει τον 26χρονο παίκτη, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, στο «τριφύλλι» εκτιμούν ότι οι Άγγλοι θα υποχωρήσουν και με ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ θα αποκτήσουν τον Πόγκατετς.

Όσον αφορά τον Ντίας, χθες η «AS» έγραψε ότι πριν από μερικές ημέρες ο Παναθηναϊκός ήρθε σε επαφή με τη Χετάφε, χωρίς να υπάρχει θετική εξέλιξη. Ο Αργεντινός (με κοινοτικό διαβατήριο) αμυντικός αρέσει στους «πράσινους» και το επόμενο διάστημα θα γίνει μία νέα προσπάθεια. Σύμφωνα με τους Ισπανούς, η ομάδα του δύσκολα θα δεχθεί πρόταση για τον δανεισμό του 30χρονου παίκτη μέχρι το τέλος της σεζόν (έχοντας οψιόν αγοράς).

Εν τω μεταξύ, ο μάνατζερ του Ματεράτσι, Κλαούντιο Βιγκορέλι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πελάτης του να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού. «Δεν αποκλείω τίποτα, γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού αλλά δεν έχω ακόμα μιλήσει με κάποιον από την ομάδα. Υπάρχουν πιθανότητες να έρθει ο παίκτης στην Ελλάδα», δήλωσε ο ατζέντης του Ιταλού στη «SportDay».

Τέλος, η διοίκηση διέψευσε τις φήμες που θέλουν τον Σωτήρη Κυργιάκο να βρίσκεται στα υπ’ όψιν του Παναθηναϊκού: «Δεν ασχολούμαστε με τον Κυργιάκο και δεν υπάρχει καν λόγος να τον αναφέρετε. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Κυργιάκο και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Ξεχάστε το», ειπώθηκε από την ΠΑΕ.

Ξεκίνημα με νίκη...

Τη νίκη με την οποία θα διατηρήσει τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό θέλει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Εργοτέλη. Οι «πράσινοι» υποδέχονται (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) τους Κρητικούς και θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο 2010.

Σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο Νιόπλιας στις τελευταίες προπονήσεις, η ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Τζόρβα, Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Καντέ, Σπυρόπουλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Νίνη και Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζιόλης, Κλέιτον, Λέτο, Σαριέγκι, Χριστοδουλόπουλος, Δάρλας, Πετρόπουλος και Γκαλίνοβιτς. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Ρουκάβινα, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Μαχλέλης, ο τρίτος τερματοφύλακας Καρνέζης και ο Σιμάο, που θα πάρει μέρος στο Κόπα Αφρικα.

* Για την απόκτηση του Ντέιβιντ ενδιαφέρονται η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και το Ανόβερο, σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό από τη συνάντηση του Κώστα Αντωνίου με τον μάνατζερ του Βραζιλιάνου μπακ. Ο 22χρονος παίκτης προσπαθεί να πάρει ιταλικό διαβατήριο και αν το πάρει μέσα στον Ιανουάριο στα χέρια του, τότε θα γίνει προσπάθεια να επιστρέψει από τώρα στο «τριφύλλι» και να διακοπεί ο δανεισμός του στη Φλαμένγκο.

* Στο «στόχαστρο» του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται ο Σίλβα Κλέιτον και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να σημειωθεί θετική εξέλιξη. Όπως αναφέρουν στην Κύπρο, ο αντιπρόεδρος της κυπριακής ομάδας, Αντης Πολυδώρου, ήρθε στην Αθήνα και χθες είχε συνάντηση με τον Κώστα Αντωνίου. Η σημερινή μέρα αναμένεται καθοριστική για την αποχώρηση του Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, ο οποίος περιμένει τη Χέρα να επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x