Stoiximan Super League

Τσιάρτας: «Όποιος υποτιμά την ΑΕΚ τιμωρείται»

Μεγάλης σημασίας, κυρίως από ψυχολογικής άποψης, χαρακτήρισε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού ο Βασίλης Τσιάρτας, τονίζοντας ότι όποιος υποτιμά την «Ένωση», το πληρώνει. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ανάληψης πόστου στην ομάδα, κάτι που του έχει προτείνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά όχι η διοίκηση.

Μεγάλης σημασίας, κυρίως από ψυχολογικής άποψης, χαρακτήρισε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού ο Βασίλης Τσιάρτας, τονίζοντας ότι όποιος υποτιμά την «Ένωση», το πληρώνει. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ανάληψης πόστου στην ομάδα, κάτι που του έχει προτείνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά όχι η διοίκηση.

Αναλυτικά, ο πρώην μέσος της ΑΕΚ και συνεργάτης της «SportDay» μίλησε στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας:

Για τη σημασία της νίκης της ΑΕΚ: «Ήταν πολύ μεγάλη η νίκη της ΑΕΚ και πιστεύω πως θα της δώσει την ψυχολογία που χρειάζεται για να έχει καλύτερη συνέχεια. Καταφέρνοντας να πάρει απέναντι τη μεγαλειώδη νίκη επί του Ολυμπιακού εκτός έδρας, δεν θα μπορούσε να μπει καλύτερα στο 2010, αρκεί βέβαια να έχει ανάλογη συνέχεια και να μην αρκεστεί σε αυτή την επιτυχία. Η ομάδα κι άλλες φορές εκεί που δείχνει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, κάνει κάτι που αφήνει τον κόσμο άφωνο. Χρειάζεται να βρεθεί μια ισορροπία και να υπάρχει διάρκεια, γιατί αυτή είναι που δίνει τους τίτλους».

Για τα «κλειδιά» της νίκης: «Βοήθησαν πολύ στον ανασταλτικό τομέα ο Τζεμπούρ, ο Μπλάνκο και ο Σκόκο. Δεν επέτρεψαν να κάνει παιχνίδι ο Μαρέσκα και φάνηκε το κενό του Ντουντού, που έχει μακρινή και κοντινή πάσα, ενώ πατά περιοχή. Ο Κατσικογιάννης, όχι ότι δεν ήταν καλός, αλλά δεν ήταν αυτός που θα μπορούσε να βγάλει την ομάδα μπροστά. Ο Ολυμπιακός μπλοκαρίστηκε».

Για τη φάση του γκολ του Ολυμπιακού: «Έγινε δώρο στον Ολυμπιακό το πρώτο γκολ, γιατί υπάρχει συμμετοχή του Μήτρογλου στη φάση, ακόμη και αν δεν ακουμπά την μπάλα. Για το επίπεδο του διαιτητή ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να κάνει εκείνη τη στιγμή. Αν δεν νικούσε η ΑΕΚ θα μιλάγαμε για άλλα πράγματα σήμερα».

Για την αντίδραση της ΑΕΚ και την ανατροπή: «Η ΑΕΚ αντέδρασε με δύο καταπληκτικά γκολ του Σκόκο, παρότι πιστεύω πως δεν ήθελε το δεύτερο γκολ. Από τον αέρα η μπάλα έμεινε στον αέρα περισσότερη ώρα και ξεγέλασε τον Νικοπολίδη. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, χωρίς αέρα, η μπάλα θα πήγαινε στο σημείο που πήγε ο Νικοπολίδης. Ο Σκόκο ήξερε πως έχει τον αέρα υπέρ του και η φορά της μπάλας ήταν προς το τέρμα. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ, αλλά είχε και αρκετή δόση τύχης».

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στο τέλος: «Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε διευρύνει το σκορ, αν ήταν πιο αποτελεσματική. Φάνηκε ότι στον Τζεμπούρ λείπουν παιχνίδια, κυρίως στο τελείωμα των φάσεων. Ο Ταχτσίδης ενήργησε αδικαιολόγητα στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Κι αν έκανε πάσα, το γκολ θα χρεωνόταν ουσιαστικά σε αυτόν. Πολλές φορές κάποιοι παίκτες προσπαθούν να ηρωοποιηθούν με ατομισμό. Έκανε ένα λάθος κοντρόλ πριν φτάσει στον αμυντικό μαζεύοντας την μπάλα προς τη δεξιά του πλευρά, με συνέπεια να κινδυνεύει ο Τζεμπούρ να βγει οφσάιντ. Έπρεπε να κάνει νωρίτερα την πάσα».

Για την απόδοση του Γιάννη Αραμπατζή: «Το μεγάλο κέρδος είναι ο Γιάννης Αραμπατζής, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του εκεί που χρειάστηκε. Είναι μεγάλο κέρδος για την ΑΕΚ».

Για το αν ο Ολυμπιακός υποτίμησε την ΑΕΚ λόγω των προβλημάτων της: «Η ΑΕΚ ποτέ δεν υποτιμάται και όποιος το κάνει αυτό στο τέλος, τιμωρείται. Κανείς δεν επιτρέπεται να υποτιμά καμία ομάδα και πολύ περισσότερο μία μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ. Από πλευράς ποιότητας πιστεύω πως δεν είναι στο βαθμό που χρειάζεται μια ΑΕΚ, αλλά μπορεί να πάρει τέτοιου είδους νίκες».

Για τη στάση του κόσμου: «Καλά κάνει ο κόσμος και χαίρεται για αυτή τη μεγάλη νίκη, αλλά καλά θα κάνει ο κόσμος να υποστηρίζει την ομάδα κι όταν δεν έρχονται τέτοιες νίκες. Τα δεδομένα αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι και δεν πρέπει να υπάρχουν ακρότητες, είτε σε αρνητικό είτε σε θετικό επίπεδο. Ο κόσμος πρέπει να μείνει κοντά στην ομάδα και να είναι σίγουροι πως κανένας μεταξύ των παικτών και του προπονητικού τιμ δεν θέλει η ΑΕΚ να έχει αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της».

Για το πώς μπορεί να επηρεάζονται οι παίκτες από τα προβλήματα στην ομάδα: «Τα προβλήματα που περνά η ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα δεν θα άφηναν αδιάφορο και τον πιο αναίσθητο. Ο ψυχικός κόσμος καθενός στην ομάδα διαταράσσεται με το δικό του τρόπο. Σίγουρα όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο ξεχνάς τα πάντα, αλλά πριν και μετά σε τρώει το σαράκι και η ηρεμία που χρειάζεται δεν είναι η επιθυμητή».

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει πόστο στην ΑΕΚ: «Επιθυμία του κυρίου Μπάγεβιτς είναι να αναλάβω πόστο στην ΑΕΚ. Το ζητούμενο είναι πως έτσι όπως είναι η κατάσταση στην ομάδα, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα ξημερώσει αύριο. Εμένα δεν με έχει πλησιάσει κάποιος από τη διοίκηση, έστω για να μιλήσουμε. Πάνω από την ΑΕΚ βασιλεύει ένα τεράστιο ερωτηματικό για το τι θα συμβεί αύριο ή μεθαύριο. Αν υπάρχει μία εξέλιξη προς το καλύτερο και γίνει κάποια πρόταση, θα συζητηθεί και αν υπάρχουν οι προοπτικές, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνεργαστώ με την ΑΕΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x