Stoiximan Super League

Ήττα από τη ''Morgan Stanley''

Τη στιγμή που οι πανηγυρισμοί για τη νίκη επί του Ολυμπιακού συνεχίζονται, η ΑΕΚ γνώρισε την ...ήττα από τη Morgan Stanley και μπαίνει σε κίνδυνο το σχέδιο των μετόχων. Συγκεκριμένα, οι προσπάθειες του Σταύρου Αδαμίδη να υπάρξει κάποια ρύθμιση με τη μεγάλη πολυεθνική τράπεζα, ώστε να «απελευθερωθούν» οι μετοχές της ΠΑΕ, παραμένουν άκαρπες. «Δεν τους πουλάμε!», η απάντηση των μετόχων στα όσα ακούγονται για Σκόκο και Τζεμπούρ.

Τη στιγμή που οι πανηγυρισμοί για τη νίκη επί του Ολυμπιακού συνεχίζονται, η ΑΕΚ γνώρισε την ...ήττα από τη Morgan Stanley και μπαίνει σε κίνδυνο το σχέδιο των μετόχων. Συγκεκριμένα, οι προσπάθειες του Σταύρου Αδαμίδη να υπάρξει ρύθμιση με τη μεγάλη πολυεθνική τράπεζα (στην οποία εργάζεται ο Νάσος Θανόπουλος, αδερφός του Νίκου) παραμένουν άκαρπες.

Η Morgan Stanley παραμένει αμετακίνητη, αφού αρνήθηκε την πρόταση των «κιτρινόμαυρων» να «απελευθερωθούν» οι μετοχές της Εταιρείας με την καταβολή περίπου 1,8 εκατ. ευρώ σε μετρητά (το 30% του συνολικού ποσού) και τη ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού σε δόσεις. Μάλιστα, η τράπεζα φέρεται να ζητά άμεσα τα 5,7 εκατ. ευρώ που οφείλονται και η κατάσταση για την ΑΕΚ είναι εξαιρετικά κρίσιμη!

Οι προσπάθειες του Σταύρου Αδαμίδη θα συνεχιστούν, αλλά αν δεν κλείσει θετικά το «καυτό» ζήτημα με τη Morgan Stanley, οι μέτοχοι της ΑΕΚ δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους.

Όσον αφορά το «αγκάθι» της Puma, οι πληροφορίες της «SportDay» αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει ήδη λυθεί. Οι διοικούντες την ΠΑΕ συμφώνησαν με την εταιρεία αθλητικών ειδών για το μεγάλο χρέος που είχε διαμορφωθεί (υπόθεση «Empire»), με ρύθμιση που κάλυψε και τις δύο πλευρές.

Τέλος, το ζήτημα Μπάγεβιτς θα κριθεί όταν λυθεί το ζήτημα με τη Morgan Stanley και η διοίκηση που θα προκύψει θα ασχοληθεί για τα καλά με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Δεν τους πουλάμε»!

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Νάτσο Σκόκο και του Ράφικ Τζεμπούρ παραμένουν οι μέτοχοι της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός φημολογείται ότι βρίσκεται στο «στόχαστρο» των Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και για τον Γαλλοαλγερινό στράικερ ενδιαφέρεται η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ωστόσο, η νέα μετοχική σύνθεση της «Ένωσης» εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει χωρίς να πουλήσει κάποιους ποδοσφαιριστές, όπως φοβούνταν οι οπαδοί της.

Οι Γερμανοί εξέφραζαν την πίστη ότι ο Τζεμπούρ θα βρισκόταν από χθες στο Μπελέκ, όπου προετοιμάζεται η ομάδα! «Εχουμε συμφωνήσει με τον παίκτη και τον μάνατζέρ του και περιμένουμε την απάντηση της ΑΕΚ», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Αϊντραχτ, Χέριμπερτ Μπρουχάγκεν, στον Τύπο της Γερμανίας. Όπως αναφέρει η «SportDay», ο 24χρονος φορ και ο εκπρόσωπός του, Γιάννης Λυπημένος, ήρθαν σε επικοινωνία με τον Νίκο Θανόπουλο, ο οποίος ωστόσο παρέπεμψε στη γενική συνέλευση της 18ης Ιανουαρίου: «Περιμένετε δέκα μέρες που θα υπάρχει νέο Δ.Σ. και νέος πρόεδρος».

Από την πλευρά του, ο γερμανικός Τύπος ανέφερε ότι η Αϊντραχτ θα αποσύρει προσωρινά το ενδιαφέρον της, αφού περίμενε μέχρι χθες την απάντηση της ΑΕΚ στην πρόταση που υπέβαλε την Τρίτη (σ.σ.: 300.000 ευρώ για τον δανεισμό και 1,9 εκατ. ευρώ οψιόν αγοράς, με την Αϊντραχτ να καλύπτει το συμβόλαιο του παίκτη και να του προσφέρει ετησίως 750.000 ευρώ με τα μπόνους για την επόμενη τριετία). Ομως, οι Γερμανοί ισχυρίζονται πως θα επανέλθει σύντομα. Παρόλα αυτά, οι μέτοχοι της ΑΕΚ δεν έχουν την πρόθεση να πουλήσουν τον Σκόκο και τον Τζεμπούρ.

* Εντός της ημέρας θα υπάρξει συνάντηση του εκπροσώπου του Παναγιώτη Ταχτσίδη με τους Νίκο Θανόπουλο και Βασίλη Δημητριάδη, κατά την οποία αναμένεται η απάντηση του παίκτη στην πρόταση που του έχει υποβληθεί για νέο, πολυετές (τριετές ή τετραετές) συμβόλαιο με 120.000 ευρώ ετησίως. Ωστόσο, ο 19χρονος δεν εμφανίζεται έτοιμος να υπογράψει σύντομα και ίσως υπάρξει μια νέα παράταση στη συγκεκριμένη υπόθεση.

* Το πριμ των 150.000 ευρώ για νίκη επί του Ολυμπιακού μοιράστηκαν χθες οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Αναλογικά, κάθε παίκτης από τους 14 που αγωνίστηκαν έλαβε περίπου 7.000 ευρώ, 3.500 ευρώ όσοι συμπεριελήφθησαν στην αποστολή και περίπου 700 ευρώ οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να μπει στους λογαριασμούς των παικτών ένα ακόμη 20% των οφειλομένων.

* Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν χθες Νάτσο Σκόκο και Ισμαέλ Μπλάνκο, αλλά οι δύο Αργεντινοί επιθετικοί θα είναι στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αντίθετα, ο Παντελής Καφές είναι αμφίβολος και η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Ατρόμητο θα κριθεί στη σημερινή προπόνηση. Υπενθυμίζεται ότι στο παιχνίδι με τους Περιστεριώτες θα απουσιάσει ο Σάνελ Γιάχιτς.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x