Stoiximan Super League

ΑΕΚ: «Φταίει ο Λαμπρόπουλος, αλλά…»

Απογοήτευση επικρατεί στην ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία () με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στην «Ένωση» επιρρίπτουν ευθύνες στον Μάριο Λαμπρόπουλο για τη διαιτησία του, όμως και οι παίκτες φέρουν μερίδιο ευθύνης για το αποτέλεσμα. «Δεν ξέρεις σε ποιον το έδωσες;», είπε ο Δημητριάδης στον διαιτητή της αναμέτρησης. Πώς εξελίσσονται τα πράγματα για τους «κιτρινόμαυρους» όσον αφορά την υπόθεση της Morgan Stanley.

Απογοήτευση επικρατεί στην ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία (3-3) με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στην «Ένωση» επιρρίπτουν ευθύνες στον Μάριο Λαμπρόπουλο για τη διαιτησία του και συγκεκριμένα τη φάση του 68ου λεπτού, όταν ο ρέφερι από την Ηλεία καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαϊστόροβιτς στον Αναστασάκο.

Ωστόσο, οι παίκτες των «κιτρινόμαυρων» φέρουν μερίδιο ευθύνης για το αποτέλεσμα. Παρότι ο κ. Λαμπρόπουλος έκανε λάθος, δεν έπρεπε εκείνοι να καταθέσουν τα όπλα και να δεχθούν μέσα σε τρία λεπτά δύο γκολ από τους Περιστεριώτες.

Μάλιστα, μετά το τέλος της αναμέτρησης ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητριάδης, είχε διάλογο με τον διαιτητή κ. Λαμπρόπουλο.

Δ: «Σε παρακαλώ, εξήγησέ μου τι σφύριξες».
Λ: «Πέναλτι στον Μάκο».
Δ: «Δεν υπάρχει πέναλτι».
Λ: «Υπάρχει επαφή».
Δ: «Δεν υπάρχει και έχεις εκτεθεί».

Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά οι δύο άνδρες ξανασυναντήθηκαν και ο διάλογός τους συνεχίστηκε:

Δ: «Πού είδες το πέναλτι στον Μάκο;».
Λ: «Δεν το έδωσα στον Μάκο, αλλά στον Μαϊστορόβιτς».
Δ: «Είναι δυνατόν να μην ξέρεις πού το έχεις δώσει και να αλλάζεις γνώμη;».

Κρίσιμη εβδομάδα…

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι μέτοχοι της ΑΕΚ όσον αφορά την «απελευθέρωση» των μετοχών της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ από τη Morgan Stanley. Η νέα μετοχική σύνθεση της «Ένωσης», με επικεφαλής τον Σταύρο Αδαμίδη, καταβάλει προσπάθειες και έχει προτείνει διάφορους τρόπους για την αποπληρωμή του δανείου. Στον «Δικέφαλλο» εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα ξεπεραστεί εντός της εβδομάδας, όπως συνέβη και με το χρέος προς την Puma.

Οι μέτοχοι θέλουν να διευθετήσουν όλες τις λεπτομέρειες, ώστε στις 18 Ιανουαρίου (όταν και έχει οριστεί η γενική συνέλευση της ΠΑΕ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου) να είναι να καθόλα έτοιμοι. Πρόθεσή τους είναι να βάλουν 11 εκατ. ευρώ στην «Ένωσης» και το επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστό το ποσό που θα δοθεί στην μεγάλη πολυεθνική τράπεζα.

Δηλώσεις των παικτών της ΑΕΚ μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο:

Γρηγόρης Μάκος: «Ειδικά στο γήπεδό μας όλες οι νίκες είναι πολύ αγχωτικές φέτος. Σήμερα (σ.σ.: χθες) δεν τα καταφέραμε. Την Τετάρτη τα δώσαμε όλα σε ένα δύσκολο ματς, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για το σημερινό αποτέλεσμα. Προηγηθήκαμε με δύο γκολ διαφορά, αλλά το παιχνίδι γύρισε από ένα πέναλτι που είδε μόνο ο διαιτητής. Είναι άδικο να χάνουμε βαθμούς έτσι», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για τη φάση του πέναλτι, λέγοντας ότι:

«Στη φάση είμαι εγώ με τον Τάτο. Τρόπος του λέγειν "είμαστε μαζί", γιατί δεν τον βρίσκω καν. Το ξέρω από εκείνη τη στιγμή και από ανθρώπους που το είδαν στην τηλεόραση. Ο διαιτητής μου είπε ότι τον βρήκα, έμεινα άφωνος γιατί ούτε που τον ακούμπησα. Δεν υπάρχει σεβασμός προς την ΑΕΚ, ειδικά φέτος που είμαι κι εγώ εδώ, και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με αυτό το πράγμα».

Για την ψυχολογία τόνισε πως «είναι πολύ χάλια. Ανέβηκε κάπως με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά δεν υπάρχει σεβασμός προς την ΑΕΚ. Αλλοι κερδίζουν στην έδρα τους χωρίς να παίζουν καλά, εσύ γιατί να μην το κάνεις αυτό; Το δικαιούμαστε κι εμείς. Επρεπε να μπούμε και να κερδίσουμε. Δεν ερχόμασταν με φόρα από το Καραϊσκάκη. Επρεπε να ήμασταν σοβαροί. Από το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχα πει ότι ο Ατρόμητος είναι καλή ομάδα».

Καταλήγοντας, ο Μάκος μίλησε για τον σαββατιάτικο αγώνα στην έδρα του Ηρακλή: «φέτος η ΑΕΚ είναι ικανή για όλα. Το σημερινό (σ.σ.: χθες) παιχνίδι και αυτό της Τετάρτης είναι τα δύο παραδείγματα. Πρέπει όμως να πάμε να κερδίσουμε, αλλά ειδικά φέτος δεν υπάρχει σεβασμός στην ΑΕΚ. Είναι κρίμα».

Ράφικ Τζεμπούρ: Αρχικά ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός μίλησε για το μέλλον του στην ΑΕΚ ή σε κάποια άλλη ομάδα: «η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Εχω συμβόλαιο και πάντα το τιμώ. Αν αλλάξουν οι εξωτερικές συνθήκες θα το δούμε, αλλά όσο είμαι στην ΑΕΚ θα δίνω το 200%».

Στη συνέχεια, ο 25χρονος άσος αναφέρθηκε στην επιστροφή του: «όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να είσαι σε απραξία για 3-4 μήνες. Στόχος μου είναι να δουλέψω και σε 2-3 παιχνίδια πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος. Για τις σχέσεις μου με τον προπονητή όλοι γνωρίζουν τι γίνεται. Δεν χρειάζεται να επανέλθουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Νίκο Θανόπουλο (πρώην πρόεδρος) που έκανε προσπάθειες ώστε να επανέλθω, διότι είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να βρίσκεται στο περιθώριο».

Καταλήγοντας, ο Τζεμπούρ στάθηκε στην εικόνα του χθεσινού ματς, λέγοντας: «πιστεύω ότι είχαμε και την καρδιά και τη διάθεση και τη νοοτροπία να πάρουμε τη νίκη, αλλά λόγω έλλειψης συγκέντρωσης για 2-3 λεπτά το πληρώσαμε ακριβά. Η ΑΕΚ θα πρέπει να βελτιώσει το στυλ παιχνιδιού της. Να μην κάνουμε λάθη και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Δεν μπορεί όταν κερδίζεις 3-1 να αφήνεις τον έλεγχο στον αντίπαλο. Πρέπει εσύ να είσαι κυρίαρχος. Επρεπε να συνεχίσουμε με μία νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν πρέπει να επιλέγουμε παιχνίδια. Πήραμε τώρα ένα βαθμό».

Κάρλος Αραούχο: «Το πέναλτι που κέρδισε ο Ατρόμητος δεν ήταν. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας μετά το δεύτερο γκολ του Ατρομήτου και δεχτήκαμε και το τρίτο. Οσο κι αν προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x