Stoiximan Super League

Νιόπλιας: «Δίκαια στην κορυφή»

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος απ’ τον Άρη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα μπορούσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης, όπως δήλωσε ο Νίκος Νιόπλιας. Ο 45χρονος προπονητής ανέφερε πως «δείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα και δίκαια είμαστε στη κορυφή του πρωταθλήματος», ενώ ρωτήθηκε και για τη χρησιμοποίηση του Λέτο λίγο πριν το φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος απ’ τον Άρη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα μπορούσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης, όπως δήλωσε ο Νίκος Νιόπλιας. Ο 45χρονος προπονητής ανέφερε πως «δείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα και δίκαια είμαστε στη κορυφή του πρωταθλήματος», ενώ ρωτήθηκε και για τη χρησιμοποίηση του Λέτο λίγο πριν το φινάλε.

«Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, παίξαμε καλά κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο. Έχω την εντύπωση πως ήμασταν κυρίαρχοι σε όλο το παιχνίδι, είχαμε καλή κυκλοφορία, καλή ανάπτυξη. Θέλω να συγχαρώ και την ομάδα του Άρη είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και χρειαζόμαστε τέτοιες ομάδες να έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός δεν έκανε πολλές ευκαιρίες και δεν έβαλε γκολ;

«Σε τέτοια ματς πόσες ευκαιρίες να κάνεις δηλαδή. Είχαμε την πρωτοβουλία σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο Άρης δεν μας έκανε ουσιαστικά ούτε μια ευκαιρία γιατί ήμασταν παντού καλά».

Έχετε άποψη για τη φάση που διαμαρτύρεται ο Άρης για πέναλτι;

«Δεν με ενδιαφέρει όσο θα είμαι προπονητής η διαιτησία».

Μήπως θα έπρεπε να έχετε ρίξει νωρίτερα τον Λέτο στο γήπεδο;

«Δεν το ξέρουμε αυτό που το συμπεραίνουμε αυτό. Είχαμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, είναι δύσκολο να αλλάξεις κάτι όταν παίζουν τόσο καλά. Προέρχεται από έναν τραυματισμό είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Σημαντικός ήταν και ο Λάζαρος. Κυρίως δεν ήμασταν καλοί στα 16 μέτρα. Σε όλο το άλλο κομμάτι του γηπέδου ήμασταν καλύτεροι».

Κούπερ: «Ευχαριστημένος από την συμπεριφορά της ομάδας»

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα έμεινε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως: «Από την αρχή ξέραμε ότι θα γινόταν ένα σκληρό παιχνίδι, μια μεγάλη μάχη και από τις δύο ομάδες. Τεχνικά ίσως να μην ήταν το καλύτερο παιχνίδι κι αυτό κυρίως γιατί και οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλά οργανωμένες για να αποφύγουν τυχόν επικίνδυνες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο σταθήκαμε πολύ καλύτερα, δημιουργώντας ευκαιρίες, ενώ ήταν καλό το ότι η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν πολύ καλή. Στην ουσία δεν δώσαμε καθόλου κενούς χώρους στον Σισέ για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του, δεδομένου ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Δημιουργήθηκαν προβλήματα στο κέντρο γιατί ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τρεις ποδοσφαιριστές, ενώ εμείς σε μερικές στιγμές χάσαμε την ψυχραιμία μας.

Σε γενικές γραμμές, βάσει και της αξίας του αντιπάλου, η ομάδα ανταποκρίθηκε σωστά. Ισως μας έλειψε η καλύτερη αξιοποίηση των πλάγιων παικτών κάτι που ήταν η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού μας, ούτως ώστε να ανοίξουμε την άμυνα του αντιπάλου. Είμαι ευχαριστημένος από την συμπεριφορά της ομάδας και θα ήμουν ακόμη πιο ευτυχισμένος ασφαλώς, αν κερδίζαμε το παιχνίδι. Η αντίπαλη ομάδα μας εξέπληξε με κάποια μακρινά σουτ είτε μέσα από στημένες φάσεις, αλλά η ομάδα μου μπορεί να φύγει με την αίσθηση ότι έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, άσχετα αν δεν τα έκανε όλα σωστά. Σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από εμάς. Ηταν ένα παιχνίδι που είχε απόλυτη ισορροπία, ανεξάρτητα αν ο Παναθηναϊκός σε μερικά σημεία είχε την κατοχή της μπάλας».


Σε ερώτηση που έγινε για τον αν η διαιτησία στην αναμέτρηση ήταν καλή, είπε πως: «Εμείς σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αφοσιωθήκαμε στη δική μας δουλειά. Είναι αδιανόητο να δεχόμαστε δύο κίτρινες κάρτες σε φάουλ που έχουμε κερδίσει. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τις αμφισβητούμενες φάσεις, προσωπικά είμαι σε δύσκολη θέση, όπως για παράδειγμα σε μία φάση όπου μου είπαν ότι έγινε πέναλτι. Η δική μου ομάδα πρέπει να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο . Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το πώς σφυρίζει ο διαιτητής. Ο κόσμος - κάποιες φορές- είναι ο καλύτερος κριτής»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x