Stoiximan Super League

Πανθρακικος-ΑΕΚ 1-2

Μπορεί να καθυστέρησε, αλλά έστω και αργά η ΑΕΚ αποδεικνύει ότι μπορεί να παίρνει αποτελέσματα. Η «Ένωση» νίκησε τον Πανθρακικό 2-1 στην Κομοτηνή και έφτασε σε δεύτερη συνεχόμενη επικράτηση στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά από τα μέσα Σεπτέμβρη. Σκόκο και Χέρσι τα γκολ, ενώ οι γηπεδούχοι που για μια ακόμα φορά πάλεψαν μέχρι τέλους μείωσαν με τον Μπέλεκ. Δείτε το βίντεο με τα γκολ και τις φάσεις του ματς.

Μπορεί να καθυστέρησε, αλλά έστω και αργά η ΑΕΚ αποδεικνύει ότι μπορεί να παίρνει αποτελέσματα. Η «Ένωση» νίκησε τον Πανθρακικό 2-1 στην Κομοτηνή και έφτασε σε δεύτερη συνεχόμενη επικράτηση στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά από τα μέσα Σεπτέμβρη.

Σκόκο και Χέρσι τα γκολ, ενώ οι γηπεδούχοι που για μια ακόμα φορά πάλεψαν μέχρι τέλους μείωσαν με τον Μπέλεκ.



Με τη νίκη της αυτή η ΑΕΚ διατηρείται στην τέταρτη θέση και συνεχίζει την προσπάθειά της προκειμένου να μπει στα πλέι οφ με όσο το δυνατό καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Αυτό ήταν το δέκατο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο η «Ένωση» δεν καταφέρνει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, αλλά δεν της στοίχισε τους τρεις βαθμούς. Μάλιστα, ήταν το πρώτο «τρίποντο» μακριά από το Λεκανοπέδιο Αττικής τη φετινή χρονιά. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, μπορεί να μην κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, όπως κάνει το τελευταίο διάστημα, αλλά για ακόμη μια φορά αγωνίστηκε με πείσμα και όρεξη, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη χάσει τη μάχη της παραμονής και την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στη Β’ Εθνική.

Το ματς

Αποφασισμένη να μην αφήσει στον Πανθρακικό κανένα δικαίωμα και ελπίδα για θετικό αποτέλεσμα, μπήκε στο ΔΑΚ Κομοτηνής η ΑΕΚ. Σχεδόν με τη σέντρα, ο Λεονάρντο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρόκα με σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή. Εννιά λεπτά αργότερα δεν συνέβη το ίδιο με τον Νάτσο Σκόκο. Ο Μπάγεβιτς έκανε ένα συνηθισμένο «κολπάκι», βάζοντας τον Αργεντινό στην αριστερά πτέρυγα ώστε αυτός να μπορεί να απειλεί με το καλό του σουτ. Πράγματι, ο επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» έκανε εξαιρετική κίνηση από τα πλάγια, μπήκε κάθετα και με ένα καλοζυγισμένο σουτ με το δεξί, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, κάνοντας το 1-0.

Το μόνο που δεν κατάφερε να κάνει ο «Δικέφαλος» στο πρώτο ημίχρονο ήταν να πετύχει ένα δεύτερο γκολ προκειμένου να «κλειδώσει» το τρίποντο. Οι ευκαιρίες των Μπλάνκο, Σκόκο και Λεονάρντο δεν κατέληξαν στα δίχτυα, παρά την υπεροχή των «κιτρινόμαυρων», ιδίως στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. Ο Πανθρακικός στο τελευταίο τέταρτο προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις με αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενος τους Παπουλή και Μπέλεκ. Στις μια-δυο περιπτώσεις που έγινε κάτι τέτοιο, η άμυνα της ΑΕΚ αντέδρασε σωστά, χωρίς την εικόνα πανικού που είχε δείξει σε προηγούμενες αναμετρήσεις.

Σέντρα και γκολ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυναμικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Μπλάνκο θα κάνει δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Ρόκα να αποκρούει και τον Χέρσι να παίρνει το ριμπάουντ σκοράροντας από κοντά. Το 2-0 ήταν το σκορ που ζητούσε η ΑΕΚ, αλλά οι παίκτες του Μπάγεβιτς δεν διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι. Θεώρησαν ότι το ματς τελείωσε, αλλά δεν ήταν έτσι. Στο 56’ ο Στιβ Μπέλεκ άφησε ένα δείγμα των ικανοτήτων του για τις οποίες γίνεται πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα. Ο επιθετικός των γηπεδούχων δέχτηκε μια καταπληκτική κάθετη μπαλιά από τον Άλβες και παρά το στενό μαρκάρισμα του Ζεράλντο, έμεινε όρθιος, μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό τελείωμα μείωσε σε 2-1.

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στην ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, η οποία άρχισε να ρισκάρει περισσότερο καθώς πλησιάζαμε προς το τέλος της αναμέτρησης, κάτι που φάνηκε και από τις αλλαγές που έκανε ο προπονητής της ομάδας της Κομοτηνής. Μπουσινάκης και Ολίσε πέρασαν στον αγώνα αντί των Παπουλή και Λόπεζ.

Ήρεμη στο τέλος

Στα τελευταία λεπτά η εικόνα του αγώνα άλλαξε και η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα. Οι παίκτες του Μπάγεβιτς ηρέμησαν το παιχνίδι τους και κράταγαν με ευκολία την μπάλα και παράλληλα τους αντιπάλους μακριά από την εστία του Σάχα. Κάποιες ύστατες προσπάθειες από κόρνερ των γηπεδούχων δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και η «Ένωση» έφυγε από την Κομοτηνή με την πολύτιμη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου, Ματεντζίδης, Ιασωνίδης, Λόπεζ (76' Ολίσε), Άλβες, Παπουλής (63' Μπουσινάκης), Ρομπέρ, Καζάκης, Μπέλεκ.

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς, Μάκος, Γιάχιτς, Χέρσι (67' Λαγός), Λεονάρντο (80’ Γκέντσογλου), Σκόκο (90’ Παυλής), Μπλάνκο.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας). Βοηθοί: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΔΑΚ Κομοτηνής

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x