Stoiximan Super League

Ώρα αποφάσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 14:05 το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που θα κρίνει την παραμονή ή όχι του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία, ενώ θα συζητηθούν και άλλα σημαντικά θέματα. Ο κ. Πατέρας έφτασε στις 13:30 και αποθεώθηκε από περίπου πενήντα φίλους του «τριφυλλιού». Παρών ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, απών ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 14:05 το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που θα κρίνει την παραμονή ή όχι του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία, ενώ θα συζητηθούν και άλλα σημαντικά θέματα. Ο κ. Πατέρας έφτασε στις 13:30 συνοδεία του μέλους του ΔΣ, Παναγιώτη Δάβαρη. Ο πρόεδρος του συλλόγου αποθεώθηκε από φιλάθλους του «τριφυλλιού», που εκείνη την ώρα βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μέχρι την έναρξη του ΔΣ το πλήθος «πύκνωσε» (γύρω στα 50 άτομα), ενώ για παν ενδεχόμενο υπήρχε η διακριτική παρουσία μιας διμοιρίας των ματ. Στα γραφεία έφτασε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ενώ απουσιάζει ο Παύλος Γιαννακόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ μπήκαν στο κτίριο από την πίσω πόρτα.

Τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» έχει συνεχείς επαφές με τους κ.κ. Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλο και υπάρχει σύγκλιση στα περισσότερα θέματα. Η πρόταση αύξησης Μ.Κ. από τον Νικόλα Πατέρα, όπως έχει κάνει γνωστό η «SportDay», θα είναι 15 εκατομμύρια ευρώ. Και ο κ. Πατέρας κατέληξε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία έκθεση της Delloite, που αναφέρει ότι το έλλειμμα είναι 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ εκτιμά ότι με τα 15 εκατομμύρια ευρώ καλύπτεται το φετινό έλλειμμα, άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε στην αύξηση φορολογίας και τα υπόλοιπα 5 εκατομμύρια ευρώ στις μεταγραφές. Τα έσοδα από το Champions League υπολογίζονται σε 17 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάσουν τα 20 εκατ. ευρώ. Αν πουληθούν κάποιοι παίκτες, τα έσοδα ανέρχονται στα 3-4 εκατ. ευρώ και έτσι θα αντιμετωπιστούν τα έξοδα της νέας χρονιάς.

Συνοπτικά, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η αποτίμηση της Delloite, ο απολογισμός της διετίας, ο προγραμματισμός νέας χρονιάς από τον Κώστα Αντωνίου και η σύγκληση Γ.Σ. των μετόχων είναι τα θέματα της σημερινής ατζέντας. Από τα τρία πρώτα θέματα θα φανεί η διάθεση της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. απέναντι στον κ. Πατέρα.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, για να παραμείνει, θέλει τη συνολική αποδοχή των προτάσεών του. Αν υπάρξει διαφωνία σε κάποιο θέμα σήμερα, τότε απαιτούνται 14 ψήφοι για να περάσει η πρόταση. Οσον αφορά τη Γ.Σ., αυτή δεν μπορεί να διεξαχθεί σε λιγότερο από 20 μέρες. Δηλαδή περίπου στις 11 Ιουνίου θα υπάρξουν οι τυπικές αποφάσεις για την αύξηση Μ.Κ. και τον πρόεδρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x