Stoiximan Super League

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά»

Μία σαφώς πιο δύσκολη αντίπαλο από την Μπέσα χαρακτήρισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Έβαλντ Λίνεν. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά... Πρέπει να “παλέψουμε” για να προκριθούμε στην επόμενη φάση», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ένα 24ωρο πριν από την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League. Δηλώθηκε στην UEFA o Ριέρα.

Μία σαφώς πιο δύσκολη αντίπαλο από την Μπέσα χαρακτήρισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Έβαλντ Λίνεν. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά... Πρέπει να “παλέψουμε” για να προκριθούμε στην επόμενη φάση», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ένα 24ωρο πριν από την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League. «Είμαι έτοιμος. Δεν με έχει αφήσει πίσω ο τραυματισμός μου», είπε από την πλευρά του ο Βασίλης Τοροσίδης, που έμεινε πάντως εκτός αποστολής.

Δηλώθηκε στην UEFA ο Άλμπερτ Ριέρα για τις αναμετρήσεις με τους Ισραηλινούς. Ο Ισπανός εξτρέμ δεν υπολογίζεται για τον αυριανό αγώνα, αλλά για τη ρεβάνς στην έδρα της Μακάμπι.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Έβαλντ Λίνεν:

Αναφορικά με τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα με την Μακάμπι σε σχέση με τις αναμετρήσεις με την Μπέσα: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η Μπέσα ήταν μία “μικρή” ομάδα, ενώ η Μακάμπι είναι μία ευρωπαϊκή ομάδα και αν θέλουμε να περάσουμε θα πρέπει να παλέψουμε».

Αν η Μακάμπι παραταχθεί με πέντε αμυντικούς θα αλλάξει το σύστημα του Ολυμπιακού: «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Εμείς δεν θα αλλάξουμε την τακτική μας ανάλογα με τον αντίπαλο. Εμείς θέλουμε να κυριαρχούμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν ξέρω πως θα παίξουν. Αλλά αν παίξουμε στο δικό τους μισό δεν έχει διαφορά με πόσους αμυντικούς θα παραταχθεί η Μακάμπι.

Για τους παίκτες που θα συμπεριλάβει στα πλάνα του: «Είπα ότι ο Ρόμενταλ θα είναι στην αποστολή, για τους υπόλοιπους θα αποφασίσω το βράδυ. Είναι τελείως διαφορετικό να είσαι στην αποστολή και διαφορετικό να ξεκινάς.

Πόσο δύσκολο είναι το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι είναι εντός έδρας: «Δεν υπάρχει επιλογή σε αυτό. Αν θέλουμε να κυριαρχούμε στα παιχνίδια, δεν εξαρτάται από το αν παίζουμε εντός ή εκτός. Η μόνη διαφορά είναι μόνο αν κλείσει τους χώρους ο αντίπαλος, όταν παίζει εδώ. Για εμάς είναι σημαντικό να κρατάμε την μπάλα, να κάνουμε ευκαιρίες και να τις τελειώνουμε. Γιατί αν παίξουν αμυντικά με κόντρα επίθεση, θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ανάλογα».

Ποιο αποτέλεσμα θα τον άφηνε ικανοποιημένο; «Είμαι τριάντα χρόνια προπονητής έχω την εμπειρία και δείχνω πάντα σεβασμό στον αντίπαλο».

Αν τον φοβίζει η προϊστορία με τις ομάδες από το Ισραήλ: «Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα με αυτό, είμαστε μία καινούργια ομάδα και το παρελθόν είναι για τα βιβλία».

Αν γνωρίζει ότι η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει διαφοροποιήσει πολύ το ρόστερ της σε σχέση με την περσινή σεζόν: «Γνωρίζω ότι έχουν μία καινούργια ομάδα. Ο τερματοφύλακας ήρθε πέρυσι και ξέρω ακόμα ότι υπάρχουν εννέα νέοι παίκτες, αλλά έτσι έπαιξαν και στο Μαυροβούνιο (σ.σ.: κόντρα στη Μόγκρεν) και δείχνουν ότι γίνονται ομάδα».

Για την δική του ομάδα: «Δεν έχουμε ακόμα όλους τους νέους παίκτες στην ομάδα, έτσι θα δούμε. Ο Μιραλάς έχει παίξει σε κάποια παιχνίδια, όπως και οι Μοντέστο και Χολέμπας, αλλά οι υπόλοιποι όχι. Τώρα θα μπει στην ομάδα και ο Ρόμενταλ. Ήρθαν και κάποιοι παίκτες στην ομάδα, όπως ο Ιμπαγάσα. Επίσης επέστρεψαν οι διεθνείς (Τοροσίδης, Αβ. Παπαδόπουλος».

Γράφτηκε στον Τύπο πως οι παίκτες θέλουν να κερδίσουν με μεγάλο σκορ και να πάνε πιο άνετοι στην ρεβάνς: «Δεν είμαι υπεύθυνος για τις εφημερίδες. Θα πρέπει να ρωτήσετε τους δημοσιογράφους. Δεν νομίζω πως κάποιος από εμάς ή τους παίκτες είπε κάτι τέτοιο. Αν θέλουμε να επιτύχουμε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε όπως μπορούμε καλύτερα και τα δύο».

Αν χάσατε από την Μακάμπι, θα είναι μία μεγάλη απογοήτευση από τον Ολυμπιακό; «Είναι συνέντευξη ή μιλάμε για το μέλλον. Αν η Μακάμπι τελειώσει 6η στο πρωτάθλημα θα είναι καταστροφή; Με όλο τον σεβασμό για την ερώτησή σας».

Πόσο δύσκολο να αντιμετωπίσεις μία κλειστή άμυνα: «Πρώτα από όλα θα πρέπει να δούμε αν θα παίξουν έτσι ή αν θέλουν να παίξουν ένα νορμάλ παιχνίδι. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, είναι μία κατάσταση και θα πρέπει να μάθουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και σε μία τέτοιο άμυνα. Αλλά δεν έχει να κάνει αν είσαι έτοιμος ή όχι, αλλά να είσαι συγκεντρωμένος και την τακτική που θα έχεις στην επίθεση. Αν υπάρχει χώρος είναι καλό να πας κατευθείαν στο τέρμα, αν όχι να πηγαίνεις από τα πλάγια».

Για το αν θα χρησιμοποιήσει μαζί τους Ζαϊρί και Ρόμενταλ: «Βέβαια υπάρχει πιθανότητα. Όποιοι είναι στην ομάδα έχουν πιθανότητα. Θα δούμε το βράδυ, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα».

Τοροσίδης: «Δεν έχω μείνει πίσω»

Για το βαθμό ετοιμότητάς του, μετά το Μουντιάλ και το πρόβλημά του: «Το έχω αντιμετωπίσει ξανά. Για τον τραυματισμό μου δεν με έφερε καθόλου πίσω. Κάνω το πρόγραμμα που μου έχουν βάλει. Άσχετα από ότι λέχθηκε, εγώ δεν έχω μείνει καθόλου πίσω».

Για το γεγονός ότι ξεκίνησαν τόσο νωρίς τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις: «Νωρίς είναι γιατί φταίμε εμείς. Η περσινή κακή χρονιά μας έφερε εδώ. Αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Εμείς θα πρέπει να προκριθούμε και να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους και στην συνέχεια να “παλέψουμε” για κάτι περισσότερο».

Για τη νέα κατάσταση: «Σίγουρα άλλαξαν πολλά. Πρώτα η διοίκηση που ήταν ένα ιστορικό γεγονός. Η νέα διοίκηση δείχνει ότι θέλει να κάνει κάτι καλό για τον Ολυμπιακό. Οι παλιοί με τους καινούριους να κάνουν μια καλή ομάδα, να πετυχαίνουμε τους στόχους μας που είναι το πρωτάθλημα, το κύπελλο και καλή πορεία στην Ευρώπη».

Για τον Ρόμενταλ: «Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Έχει δείξει τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη ποιος είναι. Είναι καλό παιδί και πιστεύω πως με όλα αυτά τα στοιχεία που έχει θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό και εμάς του παίκτες να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x