Stoiximan Super League

«Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Καντζί»!

Ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Μακούμπα Καντζί αποκάλυψε με δηλώσεις του στο football.fr ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή!

Ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Μακούμπα Καντζί αποκάλυψε με δηλώσεις του στο football.fr ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή!

«Ο Ολυμπιακός, η Μαρσέιγ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Σεντ Ετιέν έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον Μακούμπα. Επίσης, φέρεται να ενδιαφέρεται και η Αταλάντα, αλλά και η Κοπεγχάγη. Με λίγα λόγια, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον», τόνισε ο ατζέντης του Σενεγαλέζου επιθετικού.

Ο Μακούμπα Καντζί είναι 24 χρονών (γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1985 στο Ντακάρ), έχει ύψος 1.93(!) και… βγάζει το ψωμί του στην Αμερική, με τη φανέλα των Νιου Γιόρκ Ρεντ Μπουλς. Μεγάλωσε στην Γκάμπια και μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2003. Φοίτησε στο East Mecklenburg High School, στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, όπου αναδείχθηκε κορυφαίος επιθετικός της πολιτείας, ενώ, αγωνιζόμενος με την ποδοσφαιρική ομάδα του Georgia Military College, πέτυχε το 2004 και το 2005 (μαζί) 17 γκολ και τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.



Το 2006, η Ατλάντα Σίλβερμπακς, η οποία, ωστόσο, τον παρακολουθούσε στενά τα προηγούμενα χρόνια, τον ενέταξε στο δυναμικό της. Έπειτα από μία σεζόν με την ομάδα Νέων του συλλόγου, προβιβάστηκε στην αντρική και την περίοδο 2007-2008 πέτυχε 13 γκολ σε 28 συμμετοχές.

Το 2008 οι Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης τον ζήτησαν δανεικό για να τον τσεκάρουν και ένα χρόνο μετά (αφού ο Καντί τους έπεισε για την αξία του) τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή. Πέρυσι βρήκε δίχτυα 5 φορές σε 28 εμφανίσεις.

Ο Μακούμπα Καντζί δεν είναι ακόμα διεθνής, αλλά Σενεγάλη, Γκάμπια και ΗΠΑ «σκίζονται» για να τον δουν να αγωνίζεται με τις εθνικές τους ομάδες. Ο ίδιος, πάντως, όπως έχει δηλώσει, θέλει να αγωνιστεί με τη φανέλα των Ηνωμένων Πολιτειών, το θέμα «κολλάει», όμως, σε γραφειοκρατικά θέματα.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x