Stoiximan Super League

Πατέρας: «Αν έβριζαν εμένα, θα έφευγα…»

Αυτοκριτική κάλεσε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να κάνει ο Νικόλας Πατέρας και τόνισε πως η αναζήτηση ηθικών αυτουργών δεν οδηγεί πουθενά. «Αν ήμουν στη θέση του και με έβριζαν», θα έφευγα, δήλωσε στον «Σέντρα» ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ. «Δεν μπορέσαμε να τιθασεύσουμε τους εγωισμούς μας και να συνυπάρξουμε για το καλό του Παναθηναϊκού», πρόσθεσε. «Δεν κάνει ο Κωνσταντόπουλος», είπε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψήφιζε Μαρινάκη.

Αυτοκριτική κάλεσε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να κάνει ο Νικόλας Πατέρας και τόνισε πως η αναζήτηση ηθικών αυτουργών δεν οδηγεί πουθενά. «Αν ήμουν στη θέση του και με έβριζαν», θα έφευγα, δήλωσε στον «Σέντρα» ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ. «Δεν μπορέσαμε να τιθασεύσουμε τους εγωισμούς μας και να συνυπάρξουμε για το καλό του Παναθηναϊκού», πρόσθεσε. «Δεν κάνει ο Κωνσταντόπουλος», είπε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψήφιζε Μαρινάκη. Αναλυτικά:

«Δέχτηκα πόλεμο από τις εφημερίδες τους»

«Στα δύο χρόνια που είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος στην ΠΑΕ, είχα τον πρώτο χρόνο καλή συνεργασία με τους μετόχους, αλλά τον δεύτερο άρχισαν να στραβώνουν τα πράγματα λόγω του πολέμου που δεχόμουν από τις εφημερίδες που ελέγχουν, την ‘Πράσινη’ και το ‘Derby’. Αυτή τη λάσπη δεν τη δέχομαι. Ένιωσα ότι δύο εκ των μεγαλομετόχων δεν ήταν κοντά μου. Η πολυμετοχικότητα διαλύθηκε λόγω του εγωισμού των μεγαλομετόχων. Δεν μπορέσαμε να τιθασεύσουμε τους εγωισμούς μας και να συνυπάρξουμε για το καλό του Παναθηναϊκού».

«Δεν θα έφευγα αν…»

«Δεν θα έφευγα από τον Παναθηναϊκό αν έκανε δυο-τρία πράγματα. Να κόψει τις προεδρολογίες, να ζητούσε συγγνώμη για την κακοδιαχείριση και δεν με πολεμούσε πισώπλατα. Επηρεάστηκε από κάποιους ανθρώπους που θρέφονται από τη διχόνοια και το διχασμό. Δεν με στήριξε. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει βάλει λεφτά στην ομάδα και αυτό δεν χωρά αμφιβολία. Έχει όμως διαφορά να βάζεις λεφτά και να υψώνεις έναν τοίχο μπροστά σου και να είσαι απρόσιτος, από το να βάζεις λεφτά και να είσαι κοντά στους ανθρώπους. Εγώ με την ίδια ευκολία που μιλώ με έναν εφοπλιστή μιλώ και με έναν άνθρωπο που μου δένει το βαπόρι. Εγώ αν με έβριζαν θα είχα φύγει».

«Δεν κάνει ο Κωνσταντόπουλος…»

«Ο κ. Κωνσταντόπουλος μού είναι συμπαθής σαν πολιτικός, αλλά για το πράγμα που καλείται να αναλάβει, δεν κάνει. Τον έριξαν στα βαθιά σε έναν δύσκολο χώρο, που δεν τον γνωρίζει. Θα έχει πρόβλημα. Ανέλαβε ένα πράγμα που είναι πολύ δύσκολο. Πάντως ζήτησα από τους φιλάθλους να στηρίξουν τον οποιοδήποτε πρόεδρο, να σταματήσουν το διχασμό και να βοηθήσουν την ομάδα. Και λένε ότι ο Πατέρας βάζει κάποιους να βρίζουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Είναι δυνατό αυτό; Ψάχνουν ηθικούς αυτουργούς, μία τον Γιαννακόπουλο, μία τον Βγενόπουλο, μία τον Πατέρα, αντί να βρουν μία λύση στο πρόβλημα. Αν δεν δούμε το πρόβλημα στα μάτια, δεν θα το λύσουμε. Εγώ θα φώναζα όλους τους μεγαλομετόχους και τους συνδέσμους για να τα βρούμε όλα».

«Έπρεπε ο πρόεδρος να είναι μέτοχος»

«Για μένα ήταν το ‘Α’ και το ‘Ω’ ένας εκ των μετόχων να είναι πρόεδρος, για να μη ρίξουν αύριο-μεθαύριο αλλού την ευθύνη, αλλά να βγάλουν οι ίδιοι τα κάστανα από τη φωτιά, όπως τα έβγαλα εγώ. Πιστεύω πως ο Γιάννης θα βρει τον τρόπο να βάλει το χρόνο-γιατί χρήμα έχει-για να λύσει αυτά τα προβλήματα της ομάδας. Εγώ θα έλεγα στους μετόχους να κάτσουμε όλοι κάτω και να αφήσουμε τα καραγκιοζιλίκια».

«Δεν έβαλα θέμα αγοράς της ΠΑΕ»

«Εγώ δεν έβαλα ποτέ θέμα αγοράς της ΠΑΕ. Ποτέ δεν έχω κάνει τέτοια συζήτηση με τον κύριο Βαρδινογιάννη. Εγώ δεν ήθελα να αγοράσω τον Παναθηναϊκό, έχασα τα λεφτά που έβαλα και γράφτηκαν στο χιόνι. Δεν είμαι άνθρωπος που λειτουργεί παρορμητικά. Δεν ήθελα ποτέ να στενοχωρήσω το Γιάννη και να φανεί ότι ήθελα να γίνω μεγαλομέτοχος. Ούτε ήρθε ο ίδιος ποτέ να μου πει να πάρω την ομάδα. Το τι κάνει ο κ. Βαρδινογιάννης με τον κύριο Βγενόπουλο δεν το ξέρω. Ο κ. Βγενόπουλος έβαλε κάποιους όρους για να κάνει πρόταση. Πώς θα προτείνεις ένα ποσό αν δεν ελέγξεις την εταιρεία. Ούτε ο κύριος Βαρδινογιάννης δήλωσε ότι θέλει ένα συγκεκριμένο ποσό».

«Δεν θα ψήφιζα Μαρινάκη στη Σούπερ Λίγκα»

«Δεν θα ψήφιζα τον Μαρινάκη χθες στη Λίγκα. Όχι γιατί δεν τον αγαπάω ή επειδή δεν είναι φίλος μου, αλλά γιατί άλλο είναι ο Παναθηναϊκός κι άλλο ο Ολυμπιακός. Όπως κατέβηκα εγώ και πάλεψα έναν πανίσχυρο Κόκκαλη και πέτυχα το 50-50 μετά από τόσα χρόνια που μας είχαν στο 100-0, έπρεπε να κατέβει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, για να περάσει ένα μήνυμα. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι δεν δέχτηκε καμιά μεγάλη βοήθεια από τη διαιτησία».

Οι επιλογές Φρέιτας και Γόντικα…

«Τον Φρέιτας δεν τον ξέρω καθόλου. Τον Γόντικα τον ξέρω από μικρό παιδί. Ήταν ένας εξαιρετικός αθλητής και ξέρω ότι αγαπάει τον Παναθηναϊκό και θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα».

«Το πρόβλημα δεν είναι αγωνιστικό…»

«Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός γιατί είναι νταμπλούχος, έχει την ψυχολογία του νικητή κι ένα πολύ καλό ρόστερ. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι αγωνιστικό, αλλά διοικητικό και ενδοοικογενειακό. Έχει κάνει καλές κινήσεις ο κύριος Μαρινάκης και σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά θα φανεί αν θα βγουν στο γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x