Stoiximan Super League

Αλέφαντος: «Δεν είναι τιτίκα ο Φετφατζίφης»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιάννη Φετφατζίδη ο Νίκος Αλέφαντος. Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού δίνει μέσω της εφημερίδας ΦΩΣ συμβουλές τον 20χρονο νεαρό να παραδειγματιστεί από τον Μέσι, ενώ εκφράζει τις αντιρρήσεις του για τις μεταγραφές των Φουστέρ και Μοϊσές.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιάννη Φετφατζίδη ο Νίκος Αλέφαντος. Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού δίνει μέσω της εφημερίδας ΦΩΣ συμβουλές τον 20χρονο νεαρό να παραδειγματιστεί από τον Μέσι, ενώ εκφράζει τις αντιρρήσεις του για τις μεταγραφές των Φουστέρ και Μοϊσές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέφαντος για:

- τη θέση στην οποία πρέπει να αγωνίζεται ο Φετφατζίδης: «Δεν κάνει για έξω δεξιά. Και να μένει έξω ολόκληρος Ρόμενταλ που τον ξέρουμε από το Μουντιάλ τι παίκτης είναι; Χρειάζεται η ταχύτητα του Ρόμενταλ στον Ολυμπιακό. Δεν είναι για τη γραμμή ο Φετφατζίδης. Και ο Δομάζος έτσι είχε ξεκινήσει, δεξιά και μάλιστα ήμουν στην Λεωφόρο στο ξεκίνημα του! Αλλά βρήκε έπειτα τη θέση του και μεγαλούργησε. Ο Φετφατζίδης είναι για να παίζει εκεί που έπαιξε στο τελευταίο τέταρτο με την Κέρκυρα».

- τα ατού του Γιάννη Φετφατζίδη: «O μικρός πρέπει να γίνει ο κουμανταδόρος του Ολυμπιακού. Από τεχνικής πλευράς είναι τρομερός! Ασύλληπτος είναι με την μπάλα στα πόδια. Και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και καλύτερος. Γλιστράει πάνω στο χόρτο με την μπάλα. Μπορεί να σου σκάσει ντρίμπλα και να μην ξέρεις από που σου ήρθε! Να σε αφήσει δυο μέτρα πίσω. Πρέπει να μελετήσει πολλά βίντεο με τον Μέσι, πότε ντριμπλάρει, πότε μπουκάρει, θα μάθει πολλά.

Να αφήσει τις πασούλες, όπως έκανε στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε χαθεί. Έχει προσόντα που δεν έχουν άλλοι. Πήγαινε κοντά στην περιοχή και είτε κάνε την πονηρή πάσα που την έχεις, είτε πήγαινε μόνος σου στο γκολ! Και όχι πλασεδάκια όπως με την Κέρκυρα. Τράβα βολίδα στη γωνία, ρε! Έχεις καλά πόδια. Άσε τα πλασεδάκια»!

- το πώς θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο: «Έχεις εκπληκτική τεχνική κατάρτιση για την ηλικία σου και δεν είσαι... Τιτίκα, έχεις νεύρο. Πάρε λοιπόν τη φάση πάνω σου! Αυτά έλεγα και στον Καστίγιο όταν ήμουν προπονητής του στο Ρέντη και έφτασε να κάνει μεταγραφή 20.000.000 ευρώ. Πήγαινε σε μπασίματα κάποιες στιγμές και με τη γρήγορη σκέψη σου σούταρε ή πάσαρε. Όπως έκανες στο δεύτερο ημίχρονο με την Κέρκυρα. Μπούκαρε! Θα καλύψεις έτσι το μπόι που σου λείπει. Έτσι ξεκίνησε και ο Δομάζος από τα δεξιά, αλλά έγινε ο κουμανταδόρος του Παναθηναϊκού στον άξονα».

- τις συμβουλές που έχει να του δώσει: «Φετφατζίδη, άκου και ένα μυστικό! Όταν σε βάζει δεξιά ο προπονητής, θα κοιτάς τι «ψάρια πιάνει» ο αντίπαλος σου. Τον αριστερό μπακ θα τον τεστάρεις από την αρχή αν έχεις την ταχύτητα. Κάνε μια δοκιμή από την αρχή του ματς, σκάσε του μια-δυο ντρίμπλες και φύγε μπροστά. Σε φτάνει; Αν δεν σε φτάνει, αν δεις ότι τον έχεις στην ταχύτητα, άλλαξέ του τα πρέκια σε όλο το ματς! Μην αφήνεις ανεκμετάλλευτο το ταλέντο σου».

- τους προβληματισμούς του για τον φετινό Ολυμπιακό: «Η ταχύτητα του Ουρτάδο που έφερε ο Βαλβέρδε. Άμα βρεθούν καλοί αντίπαλοι και τον τρέξουν τον Ισπανό χαφ με τον Ιμπαγάσα, θα έχεις πρόβλημα πάλι στα αμυντικά χαφ. Δεν θα είναι όλες οι ομάδες σαν την Κέρκυρα. Επίσης, για τον Φουστέρ. Τι προσφέρει αυτός; Θα κάνει 4-5 γκολ τον χρόνο; Τι να πω, μακάρι να πάει καλά η ομάδα, διότι έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις πάνω της. Και ξαναλέω, η ταχύτητα του Ρόμενταλ χρειάζεται. Όχι να για να παίζουν μέσα ο Φουστέρ και ο Ιμπαγάσα, να βάζουμε τον Φετφατζίδη έξω δεξιά.

Βλέπω κάτι αψυχολόγητα, όπως την αλλαγή του Μήτρογλου στον Ηρακλή, ενώ είχε βάλει την γκολάρα. Πρώτη φορά είδα στην ζωή μου τέτοια αλλαγή μετά από γκολάρα σέντερ φορ. Και για να μπει ποιος; ο Πάντελιτς, που ήταν ανέτοιμος και είχε κάνει δυο προπονήσεις. Τώρα με την Κέρκυρα δεν τον έβαλε καθόλου τον Πάντελιτς. Δηλαδή είναι ανέτοιμος ακόμα. Ε, πώς τον έβαλε πριν από δεκαπέντε μέρες με τον Ηρακλή; Αν τώρα είναι ανέτοιμος, τότε ήταν σούπερ ανέτοιμος»!

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x