Stoiximan Super League

Ο «Λύμπε»… τουμπάρει τον Ολυμπιακό!

Όχι δεν έγινε το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού ακόμα. Eπειδή, όμως, όσοι έχουμε «καεί» με το Football Manager 2011 γίνόμαστε όλο και περισσότεροι, δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να κοντράρουμε τις δύο ομάδες. Πήραμε εφημερίδες, ανοίξαμε sites και βρήκαμε τις πιθανές συνθέσεις. Είναι αλήθεια πως οι φίλοι της «Ένωσης» ήταν αυτοί που, αν και Πέμπτη βραδάκι, πανηγύρισαν και αυτό το οφείλουν στον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος πήρε το… παιχνίδι στα χέρια του και τους χάρισε τη νίκη.

Όχι δεν έγινε το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού ακόμα.

Eπειδή, όμως, όσοι έχουμε «καεί» με το Football Manager 2011 γίνόμαστε όλο και περισσότεροι, δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να κοντράρουμε τις δύο ομάδες.

Πήραμε εφημερίδες, ανοίξαμε sites και βρήκαμε τις πιθανές συνθέσεις.

Είναι αλήθεια πως οι φίλοι της «Ένωσης» ήταν αυτοί που, αν και Πέμπτη βραδάκι, πανηγύρισαν και αυτό το οφείλουν στον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος πήρε το… παιχνίδι στα χέρια του και τους χάρισε τη νίκη.

Αφήσαμε εκτός τους παίκτες οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τους Μανόλο Χιμένεθ και Ερνέστο Βαλβέρδε και βάλαμε τις πιθανές ενδεκάδες, όπως τουλάχιστον βγαίνουν από τα ρεπορτάζ των δύο ομάδων. Νικήτρια ήταν η «Ένωση» με σκορ 3-2 ανατρέποντας, μάλιστα, το 1-2 του πρώτου ημιχρόνου.



Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με σχήμα 4-2-3-1. Ο Σάχα ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Γιάχιτς δεξιά και ο Λαγός αριστερά. Ο Μανωλάς με τον Δέλλα ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Ντιόπ και Μάκος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Ο Μπερνς ήταν στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Λεονάρντο ήταν στο αριστερό και ο Σκόκο είχε ελεύθερο ρόλο. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Λυμπερόπουλος.

Ο τραυματιστμός του Λεονάρντο, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο ημίχρονο μας έκανε να δοκιμάσουμε το εναλλακτικό πλάνο του Χιμένεθ. Αλλάξαμε το σύστημα σε 4-3-3 με τον Σάββα Γκέντσογλου να τον αντικαθιστά. Πλέον στον άξονα υπήρχαν οι Μάκος, Γκέντσογλου με τον Ντιόπ πιο πίσω. Ο Σκόκο μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο και οι υπόλοιποι έμειναν ως είχαν.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε επίσης με 4-2-3-1. Ο Πάρντο κάτω από τα δοκάρια. Ο Μοντεστό δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Ποτουρίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Ντουντού με τον Ιμπαγάσα ήταν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ρόμενταλ δεξιά, ο Ριέρα αριστερά και ο Φουστέρ πίσω από τον Μιραλάς.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν μόλις στο 28’ να προηγούνται 2-0. Αρχικά ο Μιραλάς άνοιξε το σκορ στο 6’ ενώ στο 28’ ο Ντουντού διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ ξαναμπήκε στο παιχνίδι και μείωσε με τον Νέιθαν Μπερνς.

Έτσι τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη η ΑΕΚ είχε την υπεροχή των κινήσεων και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 80’ με τον Λυμπερόπουλο. Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους» με άλλο ένα γκολ στο 84’.

Μένει, λοιπόν, να διαπιστώσουμε το Σάββατο το βράδυ πόσο ρεαλιστικό είναι το παιχνίδι!

Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x