Stoiximan Super League

Για το +6 στο ΟΑΚΑ

Τη νίκη με την οποία θα αποσπαστεί έξι βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και έντεκα από την ΑΕΚ θέλει ο Ολυμπιακός στο σημερινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην «Ένωση» (19:30, NovaSports 1/NovaΣΠΟΡ FM 94,6/www.sport-fm.gr). Τέσσερις επιθετικούς πήρε ο Βαλβέρδε στην αποστολή, χωρίς αλλαγές στην άμυνα η «ερυθρόλευκη» αποστολή.

Τη νίκη με την οποία θα αποσπαστεί έξι βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και έντεκα από την ΑΕΚ θέλει ο Ολυμπιακός στο σημερινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην «Ένωση» (19:30, NovaSports 1/NovaΣΠΟΡ FM 94,6/www.sport-fm.gr). Τέσσερις επιθετικούς πήρε ο Βαλβέρδε στην αποστολή, χωρίς αλλαγές στην άμυνα η «ερυθρόλευκη» αποστολή.

Τις δυσκολίες ενός ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ τις γνωρίζει πολύ καλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θέλει να φύγει η ομάδα του με το «τρίποντο» από την έδρα του «Δικεφάλου» και να μην πάθει ό,τι και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να επαναφέρει τον Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης και να αφήσει στον πάγκο τον Μάρκο Πάντελιτς, ενώ στο αρχικό σχήμα θα επανεμφανιστεί και ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο προπονητής των Πειραιωτών να χρησιμοποιήσει γκολκίπερ τον Πάρντο, στην άμυνα τους Μοντέστο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλο, Ποτουρίδη, στον άξονα τους Ουρτάδο, Ντουντού, δεξιά μάλλον τον Ρόμενταλ έναντι του Φετφατζίδη (ο Δανός είναι σε καλή κατάσταση), αριστερά τον Ριέρα, ενδιάμεσο τον Φουστέρ και στην κορυφή τον Μιραλάς.

Στην αποστολή επίσης βρίσκονται οι Πάντελιτς, Μήτρογλου, Νέμεθ, ενώ αντίθετα δεν θα υπάρχει κάποιος «καθαρός» αμυντικός στον πάγκο. Από τη μία πλευρά ο Βαλβέρδε αρέσκεται να έχει επιλογές για την επιθετική του γραμμή και αναλόγως τη ροή του αγώνα να πράττει, αλλά στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ υπάρχει και η σκέψη να βάλει μαζί Πάντελιτς-Μιραλάς, κάτι που δεν συνηθίζει στα ντέρμπι και δη εκτός έδρας.

Με τις ευχές του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος όπως και στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό θα βρεθεί κοντά στην ομάδα, τα είπε σε πολύ καλό κλίμα με τον Βαλβέρδε, παρουσία του άμεσου συνεργάτη του, Σωκράτη Κομινάκη. Στο επίκεντρο φυσικά ήταν το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Σε ένα ματς που αν κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί, οι Πειραιώτες θα βγουν αλώβητοι από την... διαβολοβδομάδα (σ.σ. προηγήθηκαν οι νίκες απέναντι σε ΠΑΟΚ και Εργοτέλη) και θα διατηρήσουν το προβάδισμα για τον τίτλο.

Εκτός ωστόσο του μεγαλομετόχου των «ερυθρολεύκων», στο ΟΑΚΑ αναμένεται να πάνε σήμερα και κάποιοι παίκτες που είναι εκτός αποστολής, ως είθισται σε ντέρμπι. Την Παρασκευή υπήρχε η πληροφορία ότι μαζί με την αποστολή θα είναι και οι Μέλμπεργκ και Τοροσίδης, χωρίς να αποκλείεται να τους ακολουθήσει κι άλλος.

Ξένα «μάτια» στο ΟΑΚΑ

Η Μάντσεστερ έχει ειδοποιήσει εδώ και δύο εβδομάδες ότι σκάουτερ της ομάδας θα παρακολουθήσει το ντέρμπι σήμερα. Αν, πάλι, δεν έρθει στη χώρα μας ο σκάουτερ, όπως έγινε και την περασμένη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ, ποια καλύτερη απόδειξη ότι βλέπει μόνον τον Τοροσίδη;

Σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι σκάουτερ της Χοφενχάιμ και της Βασιλείας. Για γενικό σκάουτινγκ, γιατί θα δουν την Κυριακή κι άλλα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x