Stoiximan Super League

Φερέιρα: «Αποκτούμε ταυτότητα»!

Πεπεισμένος πως ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται -αλλά και ότι σταδιακά αποκτά την ταυτότητα που θέλει να του περάσει- παρουσιάστηκε μετά το παιχνίδι με τον Άρη (1-0), ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος εντόπισε πολλά θετικά στοιχεία στην εμφάνιση του «τριφυλλιού», δήλωσε ικανοποιημένος από τον Γκοβού, ενώ τόνισε πως ο διαιτητής είχε σφυρίξει φάουλ, πριν σημειωθεί το γκολ του Άρη που δεν μέτρησε.

Πεπεισμένος πως ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται -αλλά και ότι σταδιακά αποκτά την ταυτότητα που θέλει να του περάσει- παρουσιάστηκε μετά το παιχνίδι με τον Άρη (1-0), ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος εντόπισε πολλά θετικά στοιχεία στην εμφάνιση του «τριφυλλιού», δήλωσε ικανοποιημένος από τον Γκοβού, ενώ τόνισε πως ο διαιτητής είχε σφυρίξει φάουλ, πριν σημειωθεί το γκολ του Άρη που δεν μέτρησε.


Αναλυτικά τα λεγόμενα του Φερέιρα:

Πιστεύετε πως ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά το ματς με την Ξάνθη. Έκανε βήματα προς τα μπρος η ομάδα;

«Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός ήταν μια δυνατή ομάδα σήμερα. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, είχαμε κάποιες δυσκολίες -και αυτό γιατί ήταν σύντομο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο ματς. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι η ομάδα έδωσε συνέχεια. Υπήρχαν στιγμές που παίξαμε καλά, δημιουργήσαμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες για γκολ απ’ ότι σε άλλα ματς. Νομίζω ότι νικήσαμε δίκαια και πιστεύω ότι οι παίκτες αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτεροι γνώστες αυτού που επιτελούν. Είμαστε περισσότερο ομάδα και παίζουμε καλύτερα».

Η αλλαγή του Ζιλμπέρτο ήταν αναγκαστική;

«Ναι, ήταν αναγκαστική, γιατί ο Ζιλμπέρτο είχε κάποια ενόχληση. Κάναμε την αλλαγή, για λόγους προστασίας, καθώς παίζουμε την επόμενη εβδομάδα με την Καβάλα και εν συνεχεία με την ΑΕΚ σε σύντομο χρονικό διάστημα και θέλαμε να τον προφυλάξουμε».

Είδαμε για πρώτη φορά, κατά την παρουσία σας στον πάγκο, να χρησιμοποιείτε την ίδια ενδεκάδα και να μην κάνετε ροτέισον;

«Θέλησα κατά την διάρκεια των πρώτων τεσσάρων εβδομάδων να δω όλους τους παίκτες. Ήθελα, επίσης, να δω με όλους τους παίκτες ποια είναι η καλύτερη τακτική και η καλύτερη δομή για την ομάδα. Υπήρξαν παίκτες που βελτιώθηκαν πάρα πολύ -και η φυσική τους κατάσταση και η τακτική τους. Αυτή τη στιγμή οι παίκτες υπακούουν σε αυτά που τους λέγονται και καλούνται να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να συνεχίζει να παίζει 4-3-3, όπως και να υιοθετήσει κατά την διάρκεια του αγώνα και άλλες διατάξεις. Βεβαίως, υπάρχουν αρκετές συνήθειες που έχει η ομάδα και οι παίκτες και δεν θα ήταν έξυπνο από πλευράς μου να έρθω εδώ και να τα αλλάξω όλα από την αρχή, χωρίς να προχωράω βήμα, βήμα. Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουν οι παίκτες τι ακριβώς θέλω. Ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού».

Είδαμε έναν διαφορετικό Γκοβού, αρκετά καλύτερο;

«Όταν έφτασα στον Παναθηναϊκό, εσείς γνωρίζετε καλύτερα από μένα ποια ήταν η προϊστορία με τον Γκοβού. Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος που κάνει τα πράγματα σύμφωνα με τα όσα έχει ακούσει, αλλά σύμφωνα με αυτά που βλέπει. Όλοι οι παίκτες του ρόστερ του Παναθηναϊκού δουλεύουν καθημερινά μαζί μου και κοιτάω πάντα να τοποθετώ εκείνους που είναι οι καλύτεροι για να σταθούν σε ένα ματς. Ο Γκοβού όντως είναι καλύτερος. Βελτιώνεται. Θα έχει και άλλες ευκαιρίες - κάτι που είναι καλό και για τον ίδιο και για την ομάδα- και ελπίζω ότι στο σύντομο μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερος».

Χρειάζεται βελτίωση άμεση το ρόστερ του Παναθηναϊκού και αν ναι, σε ποιες θέσεις;

«Δεν μιλώ για παίκτες που δεν βρίσκονται εδώ και δεν θα αναφερθώ δημοσίως σε αυτά που έχω υπόψη μου για την ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 8 Ιανουαρίου και το ρόστερ που έχω στη διάθεση μου είναι ένα ρόστερ με το οποίο αγαπώ να δουλεύω και το οποίο είμαι σίγουρος πως με τον καιρό θα βελτιωθεί και θα γίνει ακόμα καλύτερο».

Ποια είναι η άποψη σας για το ακυρωθέν γκολ του Άρη;

«Πιστεύω ότι κανένα γκολ που επιτεύχθηκε δεν ακυρώθηκε. Ο διαιτητής σφύριξε πριν μπει η μπάλα. Υπήρξε φάουλ ενός άλλου παίκτη του Άρη κατά του Βύντρα και όχι του παίκτη που πέτυχε το γκολ. Άρα, εφόσον είδατε το ματς, θα είδατε πως ο διαιτητής σφύριξε πριν την επίτευξη του γκολ. Άρα δεν υπάρχει ακυρωθέν γκολ».

Είστε ενάμιση μήνα στην Ελλάδα. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δούμε αυτά που θέλετε;

«Δεν υπάρχει χρόνος. Και ξέρετε γιατί δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει χρόνος; Γιατί για μένα ποτέ η ομάδα δεν είναι καλά».

Εννοώ να έχει την ταυτότητα του Φερέιρα η ομάδα;

«Ήδη αρχίζει να αποκτά ταυτότητα, αλλά είναι δύσκολο να πω όριο. Η ταυτότητα της ομάδας θα υπάρξει όταν το σύνολο των παικτών καταφέρουν όλοι μαζί να βελτιωθούν και -αφού κατανοήσουν το σύστημα της ομάδας- να το βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό, με 23 διαφορετικούς παίκτες, καθιστά αδύνατο το να μιλήσουμε για χρόνο.

Να σας πω ότι θα είναι σε τρεις εβδομάδες σε τέσσερις είναι μια υπόθεση και εγώ υποθέσεις δεν κάνω. Αν με ρωτάτε αν έχουμε βελτιωθεί, βεβαίως. Αν με ρωτάτε αν θα βελτιωθούμε και άλλο, βεβαίως θα σας πω και πάλι. Είναι θέμα να δούμε από εκεί και πέρα πότε θα ολοκληρωθεί η βελτίωση της ομάδας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x