Stoiximan Super League

Είχε όνομα, δεν είχε… χ-Άρη!

Τουλάχιστον νικάει… Ο Παναθηναϊκός δεν έπεισε, αγχώθηκε πολύ από τον ελλιπή Άρη, όμως κατάφερε στο τέλος να πάρει το τρίποντο (1-0) που τον κρατάει «ολοζώντανο» στη μάχη του τίτλου. Οι «πράσινοι» ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να συντηρήσουν, παρά να διευρύνουν το προβάδισμα που τους έδωσε ο Νίνης και πήγαν να το πληρώσουν από την ψυχωμένη ομάδα του Κούπερ (η οποία διαμαρτύρεται για γκολ του Μίσελ που δεν μέτρησε).

Τουλάχιστον νικάει…

Ο Παναθηναϊκός δεν έπεισε, αγχώθηκε πολύ από τον ελλιπή Άρη, όμως κατάφερε στο τέλος να πάρει το τρίποντο (1-0) που τον κρατάει «ολοζώντανο» στη μάχη του τίτλου.

Οι «πράσινοι» ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να συντηρήσουν, παρά να διευρύνουν το προβάδισμα που τους έδωσε ο Νίνης και πήγαν να το πληρώσουν από την ψυχωμένη ομάδα του Κούπερ (η οποία διαμαρτύρεται για γκολ του Μίσελ που δεν μέτρησε).

Πώς έπαιξαν

Την ίδια συνταγή (τόσο σε σύστημα, όσο και σε σύνθεση) που τον είχε βγάλει «ασπροπρόσωπο» στην Ξάνθη χρησιμοποίησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Έτσι, στο 4-3-3 του Πορτογάλου, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ζιλμπέρτο (σε ρόλο «σκούπας»), Κατσουράνης και Νίνης, ενώ στην τριάδα της επίθεσης ήταν οι Λέτο (αριστερά), Γκοβού (δεξιά) και Σισέ (κορυφή).



«Πινελιά» στη… ασπρίλα!

Ασορτί με το λιτό φόντο των… καρεκλακίων ήταν αυτό (ζωγραφιά δεν το λες) που σχεδίασαν στο πρώτο μέρος οι ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτηριστική ευκολία στο να πάρει τον έλεγχο. Η χαρακτηριστική δυσκολία που έδειξε, ωστόσο, στο να φτιάξει φάσεις -σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα που είχαν αφαιρέσει από τον Άρη οι απουσίες του- έκανε τις… συγκινήσεις είδος υπό εξαφάνιση.

Ακόμα κι έτσι, όμως, Σισέ και Νίνης βρήκαν τον τρόπο να τις δημιουργήσουν. Ο Γάλλος τα κατάφερε εξίσου καλά σε ρόλο δημιουργού (ωραία σέντρα από δεξιά), ο μικρός τα κατάφερε εξίσου καλά σε ρόλο… Σισέ και οι «πράσινοι» πήραν νωρίς αυτό που έψαχναν. Το ότι «βολεύτηκαν» εμφανώς σε αυτό, αποτέλεσε τον κύριο λόγο που μόνη αξιόλογη φάση που παρουσίασε το ματς μέχρι την ανάπαυλα ήταν εκείνη της «μικρομανούρας» Σισέ-Λαζαρίδη.

Χωρίς… Αλέξη, δεν θα ‘χε αντέξει!

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Άρης φάνηκε να αφήνει εκεί το φοβισμένο πρόσωπο του πρώτου μέρους. Δυστυχώς, όμως, για ‘κείνον, ο Τζόρβας δεν (τον) άφησε, από την πλευρά του, να ισοφαρίσει (ωραία απόκρουση στο σουτ του Νέτο). Ακόμα και όταν πίστεψε, δε, ότι το κατάφερε (κεφαλιά Μίσελ), ήταν σειρά της -σωστής, πάντως- υπόδειξης του Σταθόπουλου (για επιθετικό φάουλ του Ρουίς στον Βύντρα) να μην του το επιτρέψει.

Κάπου εκεί, όμως, άρχισε και ο Παναθηναϊκός να συνειδητοποιεί πως… παραχαλάρωσε. Ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο των «πράσινων» γέννησε δύο μεγάλες ευκαιρίες (τετ α τετ Σισέ, σόλο Νίνη) με τις οποίες θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς. Το ότι δεν το κατάφερε έδωσε θάρρος στον Άρη και το δικαίωμα στον Τζόρβα (με τη μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Χαβίτο στο τέλος) να «κλέψει» περισσότερο από το… 50% της μεγάλης νίκης.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο (46' Μαρίνος), Νίνης, Κατσουράνης, Γκοβού (68' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Ιωαννίδης, Γκαρσία, Πλεσί, Πετρόπουλος

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Βανγκέλι (81' Αραβίδης), Οριόλ, Μίσελ, Τόχα, Ρουίς, Καζναφέρης (60' Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Πρίττας (46' Κατίδης)

Στον πάγκο: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Τουμπάκαρης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x