Stoiximan Super League

O Πατέρας, η Γιούβε και τα ελληνικά ταλέντα

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο www.sport-fm.gr, όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον πρώην φίλο του, για τους Έλληνες που θέλει να πάρει στον Ολυμπιακό, την Κυρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον αγαπημένο του παίκτη, τον Βαλβέρδε, τον Μιραλάς και τον Κουμόρτζι.

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο www.sport-fm.gr, όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον πρώην φίλο του, για τους Έλληνες που θέλει να πάρει στον Ολυμπιακό, την Κυρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον αγαπημένο του παίκτη, τον Βαλβέρδε, τον Μιραλάς και τον Κουμόρτζι.

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος

Είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει ότι όσα θα μας έλεγε χθες το βράδυ θα ήταν το talk of the town για τις επόμενες δύο μέρες. Εκτός λοιπόν από το να προσφέρει απλόχερα ειδήσεις που είναι το… ψωμί του Τύπου, προσέφερε και σχόλια που ήξερε ότι θα βρουν πολύ μεγάλη απήχηση και φυσικά θα μαθευτούν και από αυτούς που έπρεπε να μαθευτούν. Τα καλύτερα λοιπόν όπως φαντάζεστε αφορούσαν τον πρώην φίλο του Νικόλα Πατέρα με τον οποίο πλέον όπως ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε δεν έχει καμία σχέση. Για αυτό το θέμα άλλωστε δεν χρειάζονταν καν να ερωτηθεί. Ό,τι ήθελε να πει το είπε.

«Να σας πω την αλήθεια εγώ θέλω να γυρίσει ο Νικόλας Πατέρας στον Παναθηναϊκό» είπε στην αρχή και έδωσε επί της ουσίας το σύνθημα για τις ερωτήσεις που έμοιαζαν με βούτυρο στο ψωμί του για να πει όσα πιστεύει και ήθελε να πει. «Με τον Πατέρα στην προεδρία του Παναθηναϊκού τώρα θα ήμασταν στο +11 και όχι στο +5», είπε με απόλυτα σοβαρό ύφος για να μην υπάρξει έστω και ένας που να εκτιμήσει ότι σε όσα λέει για τον πρώην φίλο του δεν τα εννοεί. «Ο Πατέρας όταν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό ήταν στο +1 και όταν έφυγε ήταν στον -5. Αν είχε μείνει τώρα θα ήταν στο -11» είπε ο Μαρινάκης για να στείλει το μήνυμα ότι σε αυτή την κόντρα αυτός ήταν ο μεγάλος νικητής. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Μίλησε και για τον τρόπο που διοίκησε τον Παναθηναϊκό δύο χρόνια ο Πατέρας. «Εκτός από ένα πρωτάθλημα τι άφησε ο Πατέρας ως κληρονομιά στην ομάδα του. Ξόδεψε δύο χρόνια δεκάδες εκατ. ευρώ και τι άφησε πίσω. Μία ομάδα χωρίς γήπεδο, μία ομάδα που δεν έχει περουσιακά στοιχεία σοβαρά από τα οποία ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγάλει λεφτά. Ακόμη και το ΟΑΚΑ άδειο το άφησε (κλειστό) και έφυγε». Όταν του ειπώθηκε ότι κάτι έμεινε στον Παναθηναϊκό και αυτό είναι ο Σισέ ο Μαρινάκης υποστήριξε ότι ο Γάλλος είναι ένας πολύ καλός παίκτης αλλά τα λεφτά που χάλασε ο Παναθηναϊκός για αυτόν δεν πρόκειται να τα πάρει πίσω. «Εδωσαν 7 εκατ. Ευρώ για να τον αγοράσουν και δύο χρόνια τώρα θα πληρώσουν και στον ίδιο περίπου 4,5 με 5 εκατ. Ευρώ. Πιστεύει κανείς από εσάς ότι ο Σισέ θα φέρει πρόταση 12 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι, ώστε ο ΠΑΟ να πάρει πίσω τα λεφτά που έδωσε…».

Ο Μαρινάκης αφού τόνισε ότι θα ήθελε ισχυρό Παναθηναϊκό και όχι μόνο «και η ΑΕΚ πρέπει να γίνει ισχυρή και ανταγωνιστική, αλλά με αυτούς που την διοικούν τώρα δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο» πέρασε ξανά στα του οίκου του.

Για τον Μιραλάς

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα με τον Μιραλάς. Είναι παίκτης του Ολυμπιακού και θα συνεχίσει να είναι και για τα επόμενα χρόνια. Εχουμε ρήτρα με την οποία θα τον αγοράσουμε και έχουμε συμφωνήσει και στο επόμενο συμβόλαιό του. Το μόνο που συζητάμε είναι να αλλάξει η ρήτρα με την οποία μπορεί να φύγει από τον Ολυμπιακό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Μιραλάς δεν θα παίζει στον Ολυμπιακό και του χρόνου».

Για τους Ελληνες παίκτες - ταλέντα

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα Ελληνας παίκτης που να αξίζει πάνω από 400 - 500 χιλιάδες ευρώ. Τα νούμερα που ακούγονται είναι αστεία. Ποιο 1 εκατ. Ευρώ για τον Φορτούνη. Θέλετε να σας πως τι δίνει η Γιουβέντους για τον Φορτούνη η οποία πραγματικά έχει δείξει ενδιαφέρον. 30 χιλιάδες ευρώ μπροστά, 200 χιλιάδες ευρώ σε ένα χρόνο, κάποια μπόνους να πιάσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών και γκολ και ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης. Αν όλα συμβούν ο Αστέρας θα πάρει 400 με 500 χιλιάδες ευρώ το πολύ και θα έχει και το 10% του παίκτη. Τέτοια πρόταση κάνω και εγώ αύριο το πρωί για τον Φορτούνη. Οι 400 με 500 χιλιάδες ευρώ είναι το ταβάνι για όλα αυτά τα ονόματα των Ελλήνων παίκτων που μας ενδιαφέρουν (Γεωργιάδης, Ανάκογλου, Φορτούνης, κ.τ.λ.π.)».

Για τον Βαλβέρδε

«Δεν τον πήρα επειδή μείναμε εκτός Ευρώπης. Ετσι και αλλιώς από την στιγμή που πήρα τον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε θα επέστρεφε. Ηταν θέμα απόφασής μου από την πρώτη στιγμή. Συνεργαζόμαστε άψογα. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και σπουδαίος επαγγελματίας. Την δουλειά του την είδαμε και την πρώτη φορά που ήρθε και τώρα. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Θα μείνει πολλά χρόνια μαζί μας. Εχουμε όραμα για τον Ολυμπιακό και εγώ και αυτός. Και το όραμα αυτό δεν περιορίζεται στην Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το μπάτζετ του Ολυμπιακού

«Μπορεί να μην το έχετε καταλάβει, αλλά εμείς δεν κάνουμε σπατάλες. Κάναμε πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι γιατί η ομάδα χρειάζονταν πολύ μεγάλη ενίσχυση. Ηταν απαραίτητο. Δεν ξοδέψαμε όμως αλόγιστα. Για να ξέρετε σε επίπεδο μπάτζετ (κόστος συμβολαίων) είμαστε και λίγο πιο κάτω σε σχέση με πέρυσι». Εδώ όσο και αν αυτό ακούγεται οξύμωρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης ίσως και να έχει δίκιο αν σκεφτεί κανείς πόσα βαριά συμβόλαια που υπήρχαν πέρυσι στην ομάδα δεν υπάρχουν φέτος, Ντιόγο, Μαρέσκα, Νταρμπισάιρ, Λεονάρντο, Στολτίδης, Ζεβλάκοφ, Πάντος και πολλά άλλα.

Για τον Κουμόρτζι

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υγείας με τον παίκτη, ούτε αυτά που έχουν ακουστεί για την μέση του έχουν βάση. Τον παίκτη τον ξέρουμε, τον παρακολουθούμε, μας αρέσει , είναι πολύ πιθανό να επανέλθουμε το καλοκαίρι». Μάλιστα ο κύριος Μαρινάκης σε μία αποστροφή του λόγου του, άφησε ένα μικρό παράθυρο και για άμεση απόκτηση του Κούμορτζι. Για την ακρίβεια όχι παράθυρο, χαραμάδρα.

Για τον παίκτη που λατρεύει

Εδώ εντοπίζεται και η πρώτη μεγάλη διαφορά του προέδρου Μαρινάκη με τον πρόεδρο Κόκκαλη. Ο Σωκράτης Κόκκαλης από την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού με βάση τα γούστα του όλα αυτά τα χρόνια (Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Καστίγιο) δεν μπορεί παρά να λατρεύει έναν εκ των Μιραλάς ή Ιμπαγάσα. Ο Μαρινάκης αντίθετα δείχνει να είναι πολύ πιο κοντά στα γούστα του Βαλβέρδε αφού με βάση τα όσα είπε ο αγαπημένος του παίκτης πρέπει να είναι μακράν του δεύτερου ο Φουστέρ. Ο παίκτης δηλαδή που λατρεύει και ο Βαλβέρδε. Και αυτό δείχνει σίγουρα κάτι για τον τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο, όπως και γιατί εν τέλει η χημεία του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι τέτοια με τον Βαλβέρδε που τον κάνει να πιστεύει ότι ο Ισπανός θα μείνει στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια.

Σε λίγο μη χάσετε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Ποιοι είναι οι τέσσερις παίκτες που έχει κλείσει ο Ολυμπιακός για το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά και πολλά ακόμη απολαυστικά παρασκήνια από το δείπνο που παρέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους εκπροσώπους του Τύπου και την σχεδόν πεντάωρη συνομιλία μαζί τους. Ακόμη όλα όσα είπαν τα στελέχη του Ολυμπιακού (Σωκράτης Κομινάκης, Γιάννης Μώραλης, Νίκος Καραχάλιος, Κώστας Βερνίκος) με τους δημοσιογράφους.

To be continued…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x