Stoiximan Super League

«Στο ντέρμπι δεν υπάρχει φαβορί»

Παιχνίδι το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες, αλλά και στο κατά πόσο θα προσπαθήσει η κάθε ομάδα, τόνισε πως θα είναι το ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Σεμερτζίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο υπεύθυνος ακαδημιών των «κίτρινων» και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό του για στάση έλλειψη συνεργασίας με τους προπονητές, αλλά και τους προέδρους.

Παιχνίδι το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες, αλλά και στο κατά πόσο θα προσπαθήσει η κάθε ομάδα, τόνισε πως θα είναι το ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Σεμερτζίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο υπεύθυνος ακαδημιών των «κίτρινων» και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό του για στάση έλλειψη συνεργασίας με τους προπονητές, αλλά και τους προέδρους.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα ο κ.Σεμερτζίδης:

Για το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ: «Αν πηγαίναμε κάποια χρόνια πιο πίσω, που ήταν πιο ρομαντικό το ποδόσφαιρο θα δούμε ότι υπήρχαν πιο πολλοί Έλληνες και είχε άλλη ατμόσφαιρα .Τώρα είναι πιο επαγγελματικό, τί να πεις σε έναν παίκτη που είναι από Αργεντινή και Βραζιλία. Είναι άλλο να έχεις τη μυρωδιά της καθημερινότητας και άλλο να σου πουν ότι σήμερα έχει ντέρμπι. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ως επί το πλείστον παίζουν ξένοι. Σαφώς και θα έχουν τη αίσθηση του ντέρμπι, αλλά δεν είναι όπως παλιά με τους Έλληνες.

Στο ντέρμπι δεν υπάρχει φαβορί. Μπορεί ο ένας να είναι τελευταίος και ο άλλος πρώτος, αλλά αυτό δεν μετράει ποτέ. Ο πιο αποφασισμένος και ο πιο έτοιμος θα πάρει το ντέρμπι. Οι τακτικές δεν μετράνε σε τέτοια ματς. Αν δεν κάνεις τα χιλιόμετρά σου μέσα στο ματς, να επιβάλεις το παιχνίδι σου, δεν κερδίζεις. Όλα τα άλλα είναι θεωρία
».

Για τους Έλληνες παίκτες: «Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές που μπορούν να πλαισιώσουν τις πρώτες ομάδες. Το θέμα είναι των ξένων προπονητών. Κατά πόσο δηλαδή θα δίνουν την ευκαιρία σε αυτούς να παίζουν και όχι σε ξένους αμφιβόλου αξίας».

Για τον Κούπερ: «Δεν είχα συνεργασία μαζί του, όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες άλλωστε. Ο κάθε ξένος προπονητής, αλλά πολλές φορές και οι Έλληνες, κοιτάει την ομάδα του και δεν ασχολείται με τους νέους, ειδικά άμα παίζει το κεφάλι του. Στην ΑΕΚ ο Φερέρ αποτελεί εξαίρεση που ασχολήθηκε με τον Παπασταθόπουλο, αλλά εμείς ψάχνουμε τον κανόνα».

Για τον Καστίγιο: «Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι έτοιμος, επειδή ήταν σε διακοπές. Δεν νομίζω να ξεκινήσει. Αν μπει κατά τη διάρκεια του ματς, είναι καθαρά θέμα προπονητή».

Για την αναζήτησε τεχνικού στον Άρη: «Κανένας δεν γνωρίζει τίποτα προς το παρόν πάνω σε αυτό το θέμα. Γιατί βέβαια να μην μείνει ο Μιχαλήτσος. Άμα κερδίζεις μένεις, αλλά δεν δίνονται ευκαιρίες σε Έλληνες. Όλοι πάντως κρίνονται από τα αποτελέσματα».

Για τις ακαδημίες: «Είναι πολύ μεγάλο λάθος η δομή των πρωταθλημάτων των Κ-21. Οι ηλικίες επίσης δεν είναι σωστές. Άλλος παίζει 21 και άλλος 16 ετών. Είχε ξεκινήσει καλά στην αρχή και ηλικιακά όλοι έπαιζαν το ίδιο. Τώρα ούτε γήπεδα δεν υπάρχουν να παίζουν τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη πάνω στο θέμα σε καμία ομάδα. Δεν έχουμε γήπεδα και μιλάμε για υποδομές μετά. Ποιος πρόεδρος θα υλοποιήσει προτάσεις. Αυτά θέλουν χρόνο, χρήμα, μεράκι».

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x