Stoiximan Super League

«Μπαμ» με Ματέος η ΑΕΚ!

Σε άλλα μέτωπα κινούνταν (Πουλίδο, Μαλεζάς) και τελικά από αλλού έκανε το «μπαμ» η ΑΕΚ! Η -σχεδόν… αγωνιώδης- αναζήτηση κεντρικού αμυντικού πέρασε «από σαράντα κύματα», πριν καταλήξει τελικά (εκτός απροόπτου) στον 23χρονο στόπερ της Ρεάλ, Νταβίντ Ματέος! Ο νεαρός (που είναι «προϊόν» της ακαδημίας της «βασίλισσας» και προωθήθηκε φέτος, έπειτα από εισήγηση του Μουρίνιο, στην πρώτη ομάδα) θα παραχωρηθεί δανεικός μέχρι το καλοκαίρι στην «Ένωση»!

Σε άλλα μέτωπα κινούνταν (Πουλίδο, Μαλεζάς) και τελικά από αλλού έκανε το «μπαμ» η ΑΕΚ!

Η -σχεδόν… αγωνιώδης- αναζήτηση κεντρικού αμυντικού πέρασε «από σαράντα κύματα», πριν καταλήξει τελικά (εκτός απροόπτου) στον 23χρονο στόπερ της Ρεάλ, Νταβίντ Ματέος!

Ο νεαρός (που είναι «προϊόν» της ακαδημίας της «βασίλισσας» και προωθήθηκε φέτος, έπειτα από εισήγηση του Μουρίνιο, στην πρώτη ομάδα) θα παραχωρηθεί δανεικός μέχρι το καλοκαίρι στην «Ένωση»!

Τη μετακίνησή του, δε, στην ΑΕΚ επιβεβαιώνει σε δημοσίευμά της και η «AS» -που τονίζει, μάλιστα ότι τον παίκτη διεκδικούσε και η Σέλτικ.

Ο Νταβίντ Ματέος Ραμάχο (όπως είναι το πλήρες όνομά του) έχει ύψος 1,91, αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και προέρχεται από τρεις γεμάτες σεζόν (97 συμμετοχές) στη Β’ ομάδα της Ρεάλ τις σεζόν 2007-10. Από φέτος, δε, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα -με τον Ζοσέ Μουρίνιο, όχι μόνο να το εισηγείται, αλλά και να το υποστηρίζει με θερμά λόγια:

«Είναι κρίμα που ο Ματέος δεν μπορεί να παίξει αυτή την στιγμή στην Ρεάλ, γιατί μου αρέσει πολύ. Αμύνεται σωστά και μπορεί να φτιάξει και παιχνίδι. Με τις δυσκολίες που έχουμε, δεν μπορεί να παίξει αλλά θέλω να είναι μέλος της πρώτης ομάδας», είχε πει ο «εκλεκτός».

Παρόλα αυτά, ο καταλυτικός ρόλος που έπαιξε ο Μανόλο Χιμένεθ στις συζητήσεις -τόσο με τους παράγοντες της Ρεάλ, όσο και σε εκείνες με τον ίδιο τον παίκτη- έπεισαν αμφότερες τις πλευρές πως θα ήταν καλό για την καριέρα του να έρθει στην ΑΕΚ.

Αυτό, λοιπόν -αν όλα κυλήσουν ομαλά- θα συμβεί με δανεισμό του Ματέος μέχρι το καλοκαίρι και προοπτική ανανέωσής του τότε, για έναν ακόμα χρόνο. Μπορεί, λοιπόν, η ΑΕΚ να μην λύνει με λύση… προοπτικής το -τεράστιο- πρόβλημα στη θέση των στόπερ (είναι δεδομένο πως η Ρεάλ δεν συζητά πώληση), ωστόσο καταφέρνει να προσθέσει ένα -αν μη τι άλλο- ποιοτικό όπλο σ’ αυτή.

Κι αυτό διότι, ο Ματέος (αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου και τις ιατρικές εξετάσεις) θα μπορεί άμεσα να παίξει, αφού προέρχεται από φουλ προπονήσεις με τη Ρεάλ -ενώ έχει συμμετάσχει σποραδικά και σε κάποια παιχνίδια των «μερένχες», όπως με τον Άγιαξ για το Champions League, αλλά και με τη Λεβάντε για το Copa Del Rey.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x