Stoiximan Super League

Υπάρχει κι ένα… κούτελο!

Το πρωτάθλημα χαμένο προ πολλού. Η απόσταση μεταξύ τους μεγάλη. Υπάρχει, όμως κι ένα… κούτελο! Μπορεί το βαθμολογικό κίνητρο να περιορίζεται στο (όχι ακριβώς συναρπαστικό) πλασάρισμα στα play-off, όμως η ΑΕΚ έχει κι άλλο στόχο να «υπερασπιστεί» στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: Τις επιτυχίες στα ντέρμπι που κρατούν ψηλά το κεφάλι των φίλων της σε μια ακόμα… δύσκολη σεζόν!

Το πρωτάθλημα χαμένο προ πολλού.

Η απόσταση μεταξύ τους μεγάλη.

Υπάρχει, όμως κι ένα… κούτελο!

Μπορεί το βαθμολογικό κίνητρο να περιορίζεται στο (όχι ακριβώς συναρπαστικό) πλασάρισμα στα play-off, όμως η ΑΕΚ έχει κι άλλο στόχο να «υπερασπιστεί» στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

Τις επιτυχίες στα ντέρμπι που κρατούν ψηλά το κεφάλι των φίλων της σε μια ακόμα… δύσκολη σεζόν!

Η πρόσφατη σφαλιάρα από τον Άρη συνέχισε το σκωτσέζικο ντους που υποβάλλει φέτος τον κόσμο της η ΑΕΚ.

Τεσσάρα στη Λάρισα -λευκή ισοπαλία με την Κέρκυρα. Διπλό στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό -εξευτελισμός από τον Ολυμπιακό Βόλου. Πρόκριση (έστω και με τη βοήθεια του… από πάνω) με τους «πράσινους» -εντός έδρας ήττα από τον Άρη.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, λοιπόν, η ΑΕΚ έφτασε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αντιμετωπίζοντας ένα (όχι τιμητικό) βαθμολογικό άγχος: Να μην αφήσει τη διαφορά από τους «πράσινους» να φτάσει σε τέτοια επίπεδα, που θα τους έδινε -αν αύριο ξεκινούσαν τα play off- προβάδισμα τεσσάρων ολόκληρων πόντων (αυτό θα συμβεί αν χάσει αύριο).

Ακόμα, όμως και αν όλα αυτά ισχύουν, κακά τα ψέματα. Κανείς στους «κιτρινόμαυρους» δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι θα μπει σαν καμικάζι στο ντέρμπι για να μειώσει στους… 11 πόντους την απόσταση από τον Παναθηναϊκό. Μια ακόμα νίκη εναντίον του, όμως, (που θα είναι η τρίτη σε σύνολο τεσσάρων αναμετρήσεων φέτος), όσο να πεις, θα… γλυκάνει κάπως τον πόνο των φίλων της «Ένωσης».

Στηρίζονται… πάνω τους!

Αν κάτι, πάντως, κάνει αισιόδοξο για την Κυριακή τον κόσμο της ΑΕΚ, αυτό είναι η παρουσία των Λυμπερόπουλου και Δέλλα. Η επιστροφή του «Κολοσσού» αναμένεται να συμμαζέψει την άμυνα, ενώ η συνύπαρξή του με τον (πάντα συνεπή απέναντι στον Παναθηναϊκό) Καλαματιανό έχει αποδειχθεί ότι προσδίδει χαρακτήρα στην ομάδα.

Αν όλα αυτά, δε, συνδυαστούν και μια από τις καλές εμφανίσεις που «χρωστάει» ο Σκόκο, τότε η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί πολύ διαφορετική από το ματς με τον Άρη -αλλά και αυτό που της έδωσε την πρόκριση στο Κύπελλο με τον κυριακάτικο αντίπαλό της.

Τα «παιδικά» λάθη, άλλωστε, που έγιναν τότε, έχει πέσει πολύ βάρος από τον Χιμένεθ προκειμένου να μην εμφανιστούν ξανά. Ο Ισπανός έκανε και το Σάββατο «φροντιστήριο» στην άμυνά του -δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις στημένες φάσεις (μιας και από δύο πανομοιότυπες τέτοιες η «Ένωση» είχε δεχθεί ισάριθμα γκολ στη ρεβάνς του Κυπέλλου).

Εκτός αυτού, όμως, ο Χιμένεθ έχει φανερώσει ήδη (εκτός απροόπτου) και τις σκέψεις του για διάταξη και ενδεκάδα. Παρόλο, λοιπόν, που δοκίμασε και το 4-2-3-1, αναμένεται στο ντέρμπι να εμπιστευθεί το σύστημα που έχει χρησιμοποιήσει στα περισσότερα μεγάλα παιχνίδια (4-3-3). Η σύνθεση, δε, αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί σίγουρα ο Σάχα. Στα άκρα της άμυνας θα είναι οι Καράμπελας (αριστερά) και Γιάχιτς (δεξιά), ενώ πιθανότερος παρτενέρ του Δέλλα στα στόπερ θα είναι ο Νασούτι. Στα χαφ θα είναι σίγουρα οι Μάκος και Ντιόπ, με την τρίτη θέση να διεκδικείται από τους Μίτσελ και Καφέ. Στην τριάδα της επίθεσης, τέλος, πιθανότατα θα βρεθούν οι Λαγός (αριστερά), Σκόκο (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x