Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «ΑΕΚ, όπως… Ντόρτμουντ»!

Ένα παραστατικό (όπως πάντα) παράδειγμα, για να δείξει ότι η ΑΕΚ μπορεί να επιστρέψει εκεί που της αξίζει, χρησιμοποίησε ο Μανόλο Χιμένεθ. Μιλώντας μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη (2-3) -και αφού χαρακτήρισε τη νίκη «κίνητρο για την ομάδα και τον κόσμο»- ο Ανδαλουσιανός ανέφερε την πορεία της… ομόχρωμης γερμανικής ομάδας («από το χείλος του γκρεμού στο πρωτάθλημα») ως «φάρο» που πρέπει να ακολουθήσει και η «Ένωση»!

Ένα παραστατικό (όπως πάντα) παράδειγμα, για να δείξει ότι η ΑΕΚ μπορεί να επιστρέψει εκεί που της αξίζει, χρησιμοποίησε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Μιλώντας μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη (2-3) -και αφού χαρακτήρισε τη νίκη «κίνητρο για την ομάδα και τον κόσμο»- ο Ανδαλουσιανός ανέφερε την πορεία της… ομόχρωμης γερμανικής ομάδας («από το χείλος του γκρεμού στο πρωτάθλημα») ως «φάρο» που πρέπει να ακολουθήσει και η «Ένωση»!



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χιμένεθ:

«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας. Νικήσαμε υπό πίεση, με τέτοιες συνθήκες στο γήπεδο λόγω του καιρού και με τις σημαντικές απουσίες που είχαμε. Μπορέσαμε να λειτουργήσουμε με την κατάλληλη ψυχολογία και μη λαμβάνοντας στο μυαλό μας το ματς με τον ΠΑΟΚ. Όπως και να ‘χει, εξάλλου, είναι σημαντικό νικάς τον Εργοτέλη, μία πολύ καλή ομάδα», ανέφερε ο Ισπανός και συνέχισε:

«Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα στην Ελλάδα, πολύ σημαντική ιστορικά. Όσοι ανήκουμε εδώ, πρέπει να ξέρουμε την ιστορία της. Το ποδόσφαιρο βάζει τον καθένα στην θέση του. Δεν κερδίζεις, όμως, τίτλους με την ιστορία… Η αλήθεια είναι ότι παλεύουμε για να γίνει σημαντική και ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε πίεση για να υπερασπιστούμε την ιστορία της.

Όσο είμαι εδώ -5 μήνες- δεν μπορούν να λυθούν πράγματα που είναι χρόνια στην ομάδα. Δεν ευθύνεται κάποιος, έτσι είναι η κατάσταση. Η σημερινή σπουδαία νίκη πρέπει να γίνει κίνητρο για παίκτες που έκαναν τα πάντα σήμερα, αλλά και για τον κόσμο που υποφέρει τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να έχουμε την ΑΕΚ εκεί που αξίζει. Αυτό θα γίνει με ενότητα και δουλειά.

Πριν 2-3 χρόνια η Ντόρτμουντ ήταν στο χείλος του γκρεμού… Όπως η ΑΕΚ -και χειρότερα. Πολύ χειρότερα. Σήμερα είναι πρωταθλήτρια στην Γερμανία. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος. Κανείς αντίπαλος δεν σέβεται την φανέλα και την ιστορία. Εμείς πρέπει να τα δίνουμε όλα για να τον αναγκάσουμε. Με δουλειά και ταπεινότητα…»


Αναφερόμενος στη σημασία της σημερινής νίκης, ο Χιμένεθ τόνισε ότι «το σημερινό πρέπει να είναι κίνητρο για τον κόσμο» και εξήγησε: «Έχουμε περάσει πολλά. Σήμερα είμαστε ζωντανοί στο Κύπελλο, έχουμε στόχους στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε τι μπορούμε να χάσουμε και τι να κερδίσουμε. Όταν τους έχουμε κοντά, είναι πιο εύκολο να νικάμε. Όχι σίγουρο, αλλά πιο εύκολο».

Στο τέλος, δε, ο Χιμένεθ δέχθηκε ερώτηση και για τις καθυστερήσεις που έγιναν στο παιχνίδι. Αφού απάντησε σκωπτικά, λοιπόν, λέγοντας «συγχαρητήρια για την ερώτηση. Αισθάνομαι ότι έχει συναισθήματα για τον Εργοτέλη», κατέληξε: «Έχουμε νικήσει με 10 παίκτες και με μεγάλη κούραση. Με δέκα παίκτες κάναμε το 1-3. Μπράβο στους παίκτες της ΑΕΚ, αλλά και στον Εργοτέλη που προσπάθησε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x