Stoiximan Super League

Τα γκάζια φέρνουν… λεβεντιά!

Σε… δικαίωση της υποδοχής που της επιφυλάχθηκε στο Ηράκλειο προχώρησε η ΑΕΚ! Τα «γκάζια» των οπαδών της εμφάνισαν μια λεβέντισσα «Ένωση» απέναντι στον Εργοτέλη (2-3) και απέδειξαν πως όταν θέλει, μπορεί να παίζει ως μεγάλη ομάδα. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν παρέλαση όσο αγωνίζονταν με έντεκα, δεν «μάσησαν» όταν έμειναν με δέκα και με τον… σέντερ φορ Γεωργέα «σφράγισαν» την απόδρασή τους από το Παγκρήτιο!

Σε… δικαίωση της υποδοχής που της επιφυλάχθηκε στο Ηράκλειο προχώρησε η ΑΕΚ!

Τα «γκάζια» των οπαδών της εμφάνισαν μια λεβέντισσα «Ένωση» απέναντι στον Εργοτέλη (2-3) και απέδειξαν πως όταν θέλει, μπορεί να παίζει ως μεγάλη ομάδα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν παρέλαση όσο αγωνίζονταν με έντεκα, δεν «μάσησαν» όταν έμειναν με δέκα και με τον… σέντερ φορ Γεωργέα «σφράγισαν» την απόδρασή τους από το Παγκρήτιο!

Τα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση συνέχισαν και στο γήπεδο (μετά το αεροδρόμιο) οι Κρητικοί φίλοι της «Ένωσης».

Μπροστά από το πέταλο που φιλοξενήθηκαν εκείνοι αναρτήθηκε πανό με το χαρακτηριστικό μήνυμα «η ΑΕΚ θέλει καπετάνιους και όχι λοστρόμους».

Φραστικό επεισόδιο -που κόστισε και στους δύο την αποβολή τους- είχαν λίγο πριν τη λήξη οι Νίκος Καραγεωργίου και Βασίλης Δημητριάδης.

Πώς έπαιξε

Εκπλήξεις -τόσο στο σχήμα, όσο και στα πρόσωπα- επεφύλασσε μια ακόμα ενδεκάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Αντίθετα με όσα είχε δοκιμάσει στις τελευταίες προπονήσεις (4-4-2), ο Ανδαλουσιανός εμπιστεύτηκε ξανά το 4-2-3-1, ενώ προτίμησε τον Ματέος για παρτενέρ του Καφέ στα χαφ.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Νασούτι, Μανωλάς και Γεωργέας. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Μάκος-Ματέος, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Γκερέιρο (κέντρο), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Μπλάνκο.



Όταν το «χέρι»… πιάνει τόπο!

Αν μέχρι και ο… Άγιος «μασάει» από φοβέρα, η ΑΕΚ θα αποτελούσε εξαίρεση; Με φόρα από τα «γκάζια» των οπαδών της στο αεροδρόμιο, η «Ένωση» μπήκε ασυνήθιστα δυνατά στο βαρύ τερέν. Μπορεί, λοιπόν να μη… χόρευε κιόλας στη βροχή (η καλή κυκλοφορία δεν παρήγαγε πολλές φάσεις), αλλά με τον Μπλάνκο μπροστά -ένα τουλάχιστον… «τάνγκο» αποδείχθηκε και πάλι σίγουρο.

Την πρώτη φορά, λοιπόν, που ξεκίνησε τα βήματα, γλίστρησε απέναντι στον Δασκαλάκη. Τη δεύτερη, υποδείχθηκε οφσάιντ -παίρνοντας πάσα από παίκτη… του Εργοτέλη. Ε, την τρίτη -όταν η εξαιρετική ενέργεια του Γκερέιρο «γέννησε» αναμπουμπούλα- απέδειξε ότι μπορεί να το «χορέψει» και πεσμένος! Το ίδιο… αποτελεσματικός, δε -αν και επίσης πεσμένος- αποδείχθηκε και ο Νασούτι, σταματώντας με σωτήρια τάκλιν τις δύο μοναδικές φάσεις του Εργοτέλη.

Και να ήταν με… εννέα, ‘κείνη έχει Γεωργέα!

Ανάποδη του… αναμενομένου ήταν η εικόνα μετά την ανάπαυλα. Αντί το γκολ του Μπλάνκο να επαναφέρει «θιγμένο» τον Εργοτέλη, έφερε μια αγριεμένη ΑΕΚ από τα αποδυτήρια. Αφού, λοιπόν οι Γκερέιρο και Μπερνς δεν βρήκαν στόχο ο καθένας ξεχωριστά, το κατάφεραν -έστω και από… σπόντα- μαζί (το κακό σουτ του Πολωνού βγήκε… σέντρα για τον Αυστραλό)!

Ενώ, λοιπόν, όλα προετοίμαζαν τίτλους για «αδιάβροχη» ΑΕΚ, εκείνη κόντεψε -σε μια φάση μόνο- να «πνιγεί»! Το χέρι του Μανωλά θεωρήθηκε εκούσιο από τον Κωνσταντινέα κι από ‘κει που ο Εργοτέλης έψαχνε… παρηγοριά, βρέθηκε με μειωμένο το σκορ (πέναλτι Λεάλ) -αλλά και τους αντιπάλους (αποβολή του Έλληνα αμυντικού).

Μάταια όπως αποδείχθηκε… Διότι η «Ένωση» -όχι μόνο βγήκε στεγνή από τη μίνι «θάλασσα» που την έπιασε μετά το γκολ. Αλλά κατάφερε -με… κερνώντα τον Μίτσελ και πίνοντα τον (μεθύστακα εσχάτως σε ανάλογες περιπτώσεις) Γεωργέα να μετατρέψει σε ανώδυνο το χτύπημα (φάουλ) του Φραγκουλάκη στις καθυστερήσεις.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο(78' Γιαλούσης), Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Ορφανός (53' Φραγκουλάκης), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (53' Λεάλ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αθανασίου, Κυριακίδης, Σαρρής, Αλεξόπουλος

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Μανωλάς, Γεωργέας, Καφές, Ματέος, Λαγός, Γκερέιρο (66' Ντιόπ), Μπερνς (86' Μίτσελ), Μπλάνκο (73' Μπαχά)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Λεονάρντο, Αργυρίου, Έντερ, Ντιόπ,

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x