Stoiximan Super League

Μαγνήτης ο Μανόλο

Η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ λειτουργεί σαν κίνητρο για ποδοσφαιριστές από το ισπανικό πρωτάθλημα να φορέσουν τα κιτρινόμαυρα. «Για εκείνον ερχόμαστε στην ΑΕΚ», δήλωσαν οι αμυντικοί της Σεβίλλης, Χοσέ Μπερνάρντο και Χουάν Κάλα στη «SportDay». «Ικανοποιημένος ο Μπαχά, αλλά είναι νωρίς», είπε ο μάνατζερ του Μαροκινού φορ. Διατηρεί το ρόμβο ο Χιμένεθ.

Η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ λειτουργεί σαν κίνητρο για ποδοσφαιριστές από το ισπανικό πρωτάθλημα να φορέσουν τα κιτρινόμαυρα. Η αρχή έγινε με τους Ματέος, Μίτσελ και Μπαχά το Δεκέμβριο, ενώ αν παραμείνει ο Ανδαλουσιανός προπονητής, ίσως υπάρξει συνέχεια.

Οι αμυντικοί Χοσέ Μπερνάρντο και Χουάν Κάλα που ανήκουν στη Σεβίλλη δήλωσαν στη «SportDay» ανοικτοί σε αυτό το ενδεχόμενο. «Το Δεκέμβριο με ήθελε η ΑΕΚ, αλλά δεν με άφησε η Σεβίλλη. Είμαι περήφανος που εξακολουθεί να με θέλει ο Μανόλο και για χάρη του θα ερχόμουν στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος για το ενδιαφέρον μιας ιστορικής ομάδας, όπως η ΑΕΚ. Θα εξετάσω όλες τις προτάσεις για να κάνω την καλύτερη επιλογή», είπε ο 21χρονος Κολομβιανός με ισπανικό διαβατήριο, που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης.

Ο μάνατζερ του Χουάν Κάλα, του 21χρονου αμυντικού που αγωνίζεται δανεικός από τη Σεβίλλη στην Καρταχένα, είπε με τη σειρά του: «Ο Κάλα ήθελε να έρθει τον Ιανουάριο και να συνεργαστεί ξανά με τον Χιμένεθ. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να σπάσει ο δανεισμός του. Τον Ιούνιο επιστρέφει στη Σεβίλλη κι από αυτή εξαρτάται το μέλλον του. Αν δεν τον υπολογίζει, θα αναζητήσουμε νέο δανεισμό και η πρώτη επιλογή του Κάλα είναι η ΑΕΚ», ανέφερε ο μάνατζερ του νεαρού Ισπανού, Εμίλιο ντε λα Ρίβα.

Το βέβαιο είναι πως με την ειλημμένη απόφαση των μετόχων για (δραστική) μείωση του μπάτζετ, η «Ένωση» θα κινηθεί για να καλύψει κάποια από τα κενά της για δανεισμό παικτών το καλοκαίρι και η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ λειτουργεί σαν μαγνήτης για αρκετούς παίκτες από την πατρίδα του.

«Είναι νωρίς ακόμη»

Κλειστά χαρτιά για το μέλλον του Ναμπίλ Μπαχά κρατά ο μάνατζέρ του, Πασκάλ Μπισό. Μιλώντας στη «SportDay» δεν θέλησε να πάρει σαφή θέση για το αν ο Μαροκινός επιθετικός θα παραμείνει μετά το τέλος της σεζόν, όταν και θα πρέπει να αποφασιστεί εκατέρωθεν αν θα ενεργοποιηθεί ο όρος ανανέωσης του συμβολαίου του για έναν χρόνο.

«Είναι ικανοποιημένος στην ΑΕΚ, του αρέσει η πόλη. Επιπλέον τον εμπιστεύεται ο προπονητής του και πιστεύει ότι θα βελτιώνεται όσο παίρνει παιχνίδια, θέλει να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαχά και πρόσθεσε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε για την επόμενη χρονιά. Προς το παρόν είναι καλά στην ΑΕΚ, αλλά δεν μου έχει πει κάτι για του χρόνου. Ο Ναμπίλ ήρθε για να παίξει μέχρι το καλοκαίρι, μετά θα δούμε πώς θα αισθάνεται ο ίδιος, πού θα παίζει η ΑΕΚ, στο Champions League ή στο Europa League, αν θα επιθυμεί η ομάδα να τον κρατήσει. Υπάρχουν αρκετές παράμετροι. Ας μην προτρέχουμε. Ο Ναμπίλ δεν σκέφτεται πού θα παίζει του χρόνου. Σκέφτεται το παρόν και είναι ικανοποιημένος στην ΑΕΚ».

Παίρνει θέση

Οι τελευταίες εξελίξεις με τις καταγγελίες και τις περίφημες κασέτες φυσικά δεν έχουν αφήσει ασυγκίνητη τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Πιθανώς ακόμη και σήμερα να υπάρξει μία επίσημη τοποθέτηση των «κιτρινόμαυρων» επί του θέματος.

Ρόμβος και πάλι

Στην απόφαση να κατεβάσει την ΑΕΚ με ρόμβο και στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με την Καβάλα στο ΟΑΚΑ εξετάζει ο Μανόλο Χιμένεθ, μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός (που πέρασε τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία αλλά σήμερα θα επιβλέψει την προπόνηση) σκέφτεται, επίσης, να καθιερώσει τον Νάτσο Σκόκο σε ρόλο δεύτερου επιθετικού.

Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Μάκος (παραμένει για τον ίδιο λόγο μη διαθέσιμος ο Καφές), αλλά επανέρχονται οι Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου, πιθανώς και ο Γιάχιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x