Stoiximan Super League

Οριακές διαπραγματεύσεις

Ο χρόνος πιέζει, το φάσμα του αποκλεισμού από το ερχόμενο πρωτάθλημα αν δεν εξασφαλιστεί η άδεια συμμετοχής σε αυτό πλησιάζει, αλλά ακόμη δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το αν το πρόβλημα θα λυθεί εγκαίρως. Αναμονή και πιέσεις στον Νίκο Νοτιά να βάλει 3,1 εκατ. ευρώ για να βάλει άλλα 2,3 εκατ. ευρώ ο Πέτρος Παππάς. Συνεχείς επαφές με πιστωτές. Πολυμετοχικό σχήμα προτείνει ο Κώστας Μακρής.

Ο χρόνος πιέζει, το φάσμα του αποκλεισμού από το ερχόμενο πρωτάθλημα αν δεν εξασφαλιστεί η άδεια συμμετοχής σε αυτό πλησιάζει, αλλά ακόμη δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το αν το πρόβλημα θα λυθεί εγκαίρως. Ο Σταύρος Αδαμίδης ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει τη διαβεβαίωση του Νίκου Νοτιά πως θα βάλει τα 3,1 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο ποσοστό των μετοχών του για να καλυφθεί το ποσό που είναι αναγκαίο για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010. Και μόνο σε αυτή την περίπτωση, ο Πέτρος Παππάς θα βάλει τα 2,3 εκατ. ευρώ που αναλογούν στον ίδιο για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος να παρέλθει η σχετική προθεσμία και να μην εξασφαλιστεί άδεια.

Στις τάξεις της διοίκησης εκφράζεται αισιοδοξία πως-έστω και την ύστατη στιγμή-θα βρεθεί λύση. Ήδη εδώ και δύο μέρες για το σκοπό αυτό (να πειστεί ο Νίκος Νοτιάς να βάλει τα 3,1 εκατ. ευρώ) βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Χάρης Κοσμάτος.

Προσπάθειες να βρεθούν «συμπαίκτες» για την επόμενη μέρα γίνονται, ωστόσο ουσιαστικές επαφές έχουν γίνει μόνο με τον Κώστα Μακρή και ουδείς υποψήφιος νέος επενδυτής δεν έχει πρόθεση να καλύψει την «τρύπα» που έχει δημιουργηθεί από προηγούμενες χρήσεις, στις οποίες δεν είχε ανάμειξη στην ΠΑΕ. Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίες ξεκαθάρισε χθες πως δεν συζητά για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, αλλά επιθυμεί ισομερή συμμετοχή 3-4 επενδυτών για να σηκώσουν το βάρος της ομάδας. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής επιθυμεί την παραμονή των κ.κ. Παππά και Νοτιά και αισιοδοξεί για την επιστροφή του Πόλυ Χατζηϊωάννου, χωρίς να προκύπτει μέχρι τώρα από κάπου πως ο τελευταίος σκέφτεται να επιστρέψει.

Τρέχουν να… διακανονίσουν

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξασφάλισε χθες τη συγκατάθεση των Ελλήνων παικτών για να τους καταβληθεί το 50% των οφειλομένων που αντιστοιχούν στην περίοδο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010, με τη δέσμευση να τους εξοφλήσει το υπόλοιπο 50%, αλλά και τους τρεις πρώτους μήνες του 2011, μέχρι τον Ιούνιο. Αντίστοιχη πρόταση για την άμεση καταβολή του 70% των οφειλομένων έγινε χθες και στους ξένους παίκτες, που αναμένεται σήμερα να απαντήσουν, πιθανότατα θετικά. Επίσης έχουν γίνει επαφές με άλλους πιστωτές, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες με ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν τον προηγούμενο χρόνο όπως οι Χουανφράν και Μαντούκα, στους οποίους οφείλονται 500 και 200 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Ήδη ο Γιώργος Αλεξόπουλος συναίνεσε να βάλει… πλάτη και να εξοφληθεί σε βάθος χρόνου. Στις περιπτώσεις που το χρέος είναι μικρό (π.χ. Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Ντούσαν Μπάγεβιτς και συνεργάτες του), θα υπάρξει εξόφληση του ποσού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x