Stoiximan Super League

Ο Σισέ τού… έκλεψε το σεντόνι!

Όνειρα Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο ΠΑΟΚ μέχρι να πάρει μπρος ο Σισέ… Ο Γάλλος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο επί της ΑΕΚ, «κλείδωσε» την κορυφή για τους «πράσινους» και… έκλεψε το ευρωπαϊκό σεντόνι που κράταγε μέχρι εκείνη τη στιγμή (58’) στην Τούμπα ο «Δικέφαλος του Βορρά», διαλύοντας τον Ολυμπιακό Βόλου (5-1 το τελικό σκορ). Για πρώτη φορά στην Ευρώπη οι Θεσσαλοί.

Όνειρα Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο ΠΑΟΚ μέχρι να πάρει μπρος ο Σισέ…

Ο Γάλλος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 2-0 επί της ΑΕΚ, «κλείδωσε» την κορυφή για τους «πράσινους» και… έκλεψε το ευρωπαϊκό σεντόνι που κράταγε μέχρι εκείνη τη στιγμή (58’) στην Τούμπα ο «Δικέφαλος του Βορρά», διαλύοντας τον Ολυμπιακό Βόλου (5-1 το τελικό σκορ).

Αποχαιρέτησε με γκολ τον κόσμο του ΠΑΟΚ ο Μουσλίμοβιτς, που γνώρισε την αποθέωση στο τελευταίο του παιχνίδι με την ασπρόμαυρη φανέλα. Σαλπιγγίδης (2), Βιεϊρίνια και Αρίας σημείωσαν τα υπόλοιπα τέρματα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με πέναλτι του Σολάκη, που όπως και ο Σαβίνι αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο φινάλε. Πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή για τους Θεσσαλούς.

Η βαθμολογία:

2. Παναθηναϊκός 13 (9-5)
3. ΠΑΟΚ 12 (11-7)
4. ΑΕΚ 8 (6-6)
5. Ολυμπιακός Βόλου 6 (5-12)



Το ότι ο ΠΑΟΚ δεν κρατούσε την τύχη στα χέρια του ήταν γνωστό. Το ότι θα παλέψει με νύχια και με δόντια να εξαντλήσει τις πιθανότητες να τερματίσει εκείνος πρώτος στα πλέι οφ ώστε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, φάνηκε με το ξεκίνημα του αγώνα. Με γκολ του Σαλπιγγίδη από τα… αποδυτήρια, μόλις 12 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα, οι ποδοσφαιριστές του Μάκη Χάβου έδειξαν τις… άγριες διαθέσεις τους. Και πριν καταλάβουν από τους ήρθε οι φιλοξενούμενοι, δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα, με τον Βιεϊρίνια να καταθέτει ακόμη μια απόδειξη της αξίας του και γιατί αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του «Δικέφαλου» την εφετινή περίοδο. Με ασύλληπτο σουτ από 25 μέτρα, ο Πορτογάλος διαμόρφωσε το 2-0 στο 11’.

Τα προβλήματα που προέκυψαν (χτύπησαν Μπαλάφας και Χαλκιάς) δεν πτόησαν τον ΠΑΟΚ, που συνέχιζε να διατηρεί τον έλεγχο. Μάλιστα διεύρυνε το προβάδισμά του στο 3-0, με ένα ακόμη υπέροχο γκολ, αυτή τη φορά από τον Αρίας. Η μπάλα στρώθηκε στον Κολομβιανό στο ύψος της περιοχής και εκείνος με άπιαστο σουτ νίκησε τον Γιακούποβιτς στο 39’. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (51’), ο Σαλπιγγίδης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη επικράτηση του ΠΑΟΚ. Από ωραία μεταβίβαση του Φωτάκη, βγήκε απέναντι από το τέρμα, έπιασε ένα δυνατό σουτ και αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο κατέληξε για τέταρτη φορά απόψε το βράδυ στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Ο Σισέ όμως είχε διαφορετική άποψη… Ο Γάλλος άσος του Παναθηναϊκού πέτυχε δύο γρήγορα γκολ (58’, 67’) απέναντι στην ΑΕΚ, διατήρησε τους «πράσινους» στην κορυφή και μαζί το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ. Τα νέα σίγουρα δεν ήχησαν ευχάριστα στην Τούμπα, αλλά είπαμε: Δεν ήταν στο χέρι του. Ιδανικό αντίο από τον Μουσλίμοβιτς στον κόσμο του ΠΑΟΚ, που σκόραρε, αποθεώθηκε και με καμάρι έδειξε τι έγραφε το μπλουζάκι που φόραγε μέσα από τη φανέλα του, αποχαιρετώντας με το μήνυμα «μια φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ». Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός Βόλου, ήταν να μειώσει με πέναλτι του Σολάκη.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς (30' Kρέσιτς), Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Μπαλάφας (19' Σαβίνι), Λίνο, Βιτόλο, Αρίας, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης (65' Μουσλίμοβιτς).

Στον πάγκο: Ελ Ζαρ, Κουτσιανικούλης, Τσουκαλάς, Πετρίσεβιτς.

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Ρόκκας, Ζαραδούκας, Γκότοβος, Αλβάρεζ (61' Ζέρης), Νέμεθ, Μπρέσκα, Μόνχε, Σολάκης, Μαρτίν.

Στον πάγκο: Ρόκα, Τομάς, Αναστασίου, Ακόστα, Σέλεζι, Ψυχογιός.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Μπιτσίδης (Θράκης)
Γήπεδο: Τούμπα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x