Stoiximan Super League

Κοβάσεβιτς και στο βάθος Μοντάλι

Το ρόλο του τεχνικού διευθυντή αναμένεται να αναλάβει αποκλειστικά ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μετά την απομάκρυνση του Εντουάρντο Μαθία από τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν αποκλείεται να επανέλθει το όνομα του Τζιαν Πάολο Μοντάλι. Τον Ιταλό είχε προσεγγίσει πέρσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά δεν μπορούσε να φύγει τότε από τη Ρόμα, ωστόσο, τώρα δεν δεσμεύεται πλέον από τους «τζιαλορόσι» και ενδιαφέρεται για… Ελλάδα. «Εφιάλτης» η αγωνιστική απραξία για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το ρόλο του τεχνικού διευθυντή αναμένεται να αναλάβει αποκλειστικά ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μετά την απομάκρυνση του Εντουάρντο Μαθία από τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν αποκλείεται να επανέλθει το όνομα του Τζιαν Πάολο Μοντάλι.

Τον Ιταλό είχε προσεγγίσει πέρσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά δεν μπορούσε να φύγει τότε από τη Ρόμα, ωστόσο, τώρα δεν δεσμεύεται πλέον από τους «τζιαλορόσι» και ενδιαφέρεται για… Ελλάδα.

Το ερώτημα για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Μαθία πλανάται στις τάξεις του Ολυμπιακού. Μπορεί ο Κοβάσεβιτς να εκτελούσε χρέη αρχισκάουτερ και τη θέση του τεχνικού διευθυντή να την είχε ο Ισπανός, αλλά επί της ουσίας ο Σέρβος «έτρεχε» τα πάντα. Υπάρχουν σκέψεις για να επαναληφθεί το εγχείρημα του τεχνικού διευθυντή, το οποίο πάντως δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Άλλωστε τις κινήσεις για την πώληση του Άλμπερτ Ριέρα στη Γαλατασαράι, αλλά και την απόκτηση των Ασαμόα και Νιχάτ τις έκαναν ο Κοβάσεβιτς με τον Βαλβέρδε, οι οποίοι στράφηκαν και στην περίπτωση του Βιθέντε Μόνχε από τον Ολυμπιακό Βόλου. Το πιθανότερο είναι να αναβαθμιστεί ο Κοβάσεβιτς και να είναι και τύποις τεχνικός διευθυντής, αν και δεν θα πρέπει να είναι απίθανο να γίνει πρόσληψη ενός ακόμα ατόμου.

Ο Μοντάλι ήταν το όνομα που είχε απασχολήσει πάρα πολύ την περσινή σεζόν, αλλά οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν με αποτέλεσμα να παραμείνει ο Ιταλός στη Ρόμα. Πλέον, ο Μοντάλι αποτελεί παρελθόν από την ιταλική ομάδα και με δεδομένο τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ίσως προκύψει νέα επαφή για ενδεχόμενο «γάμο».

«Εφιάλτης» η απραξία

Προβληματισμένος για το γεγονός ότι το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού, μετά από πέντε ολόκληρους μήνες, θα είναι αυτό της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League κόντρα στη Μαρσέιγ είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η φυσική κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι παίκτες του είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, όπως και το αν θα αντέξουν σε συνθήκες αγώνα για 90 λεπτά. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος ξέρει τη σημασία που έχει η αναμέτρηση κόντρα στους Μασσαλούς, αφού αν δεν κερδίσει την πρώτη αγωνιστική, θα πρέπει από την πρεμιέρα κιόλας να αποχαιρετήσει επί της ουσίας τα όποια όνειρα για πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί, αφού ο Ισπανός προπονητής «έχασε» πρόσφατα και τον Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος ήταν βασικός στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής στο 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί, ενώ δεν γνωρίζει ακόμα αν θα έχει στη διάθεσή του τον Ραφίκ Τζεμπούρ.

Οι σκέψεις του Βαλβέρδε για τις εναλλακτικές που έχει είναι αρκετές με τη βασικότερη να είναι αν θα χρησιμοποιήσει τον Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης και τον Μιραλάς αριστερά ή αν θα πάει ο Βέλγος φορ μπροστά και παίξει στη θέση του ένας εκ των Φετφατζίδη, Αμπντούν. Μία λύση είναι να παίξει εκεί ο Γέστε, αλλά η χρησιμότητά του στο χώρο του κέντρου είναι μεγαλύτερη, ενώ ανασταλτικό παράγοντα αποτελεί και η έλλειψη ταχύτητας από τον 32χρονο μέσο. Τα πλάνα του Ισπανού προπονητή πάντως αναμένεται να φανούν εντός των προσεχών ημερών, αλλά και στο φιλικό με τον ΟΦΗ.

*Σήμερα βγαίνουν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το φιλικό της Παρασκευής (20:00) με τον ΟΦΗ και θα διατίθενται από τα εκδοτήρια έξω από τη θύρα 17.

**Εκδίκαση στο CAS είχε την Τρίτη ο Ολυμπιακός για την υπόθεση με τον Μαρέσκα, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για τη διαφορά με τον Γκαλέτι.



Nίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x