Stoiximan Super League

«Ας το αναλογιστούν οι Πιλάτοι που μας έφτασαν εδώ»

Ως ακόμη ένα μέσο πίεσης -και όχι απειλή-προκειμένου να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου χαρακτήρισε ο νομικός εκπρόσωπος του συλλόγου, Θανάσης Χαρμάνης, την κοινοποίηση σε Ισραήλ και Κροατία των καταγγελιών περί κυβερνητικής παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Στην παρατήρηση πως αυτή η κίνηση ενδέχεται να οδηγήσει σε αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας, αρκέστηκε να σχολιάσει: «Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αυτό, ας το αναλογιστούν οι Πιλάτοι που μας έφτασαν εδώ»!

Ως ακόμη ένα μέσο πίεσης -και όχι απειλή-προκειμένου να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου χαρακτήρισε ο νομικός εκπρόσωπος του συλλόγου, Θανάσης Χαρμάνης, την κοινοποίηση σε Ισραήλ και Κροατία των καταγγελιών περί κυβερνητικής παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Στην παρατήρηση πως αυτή η κίνηση ενδέχεται να οδηγήσει σε αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας, αρκέστηκε να σχολιάσει: «Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αυτό, ας το αναλογιστούν οι Πιλάτοι που μας έφτασαν εδώ»!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θανάση Χαρμάνη στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου απεφάσισε, πλέον, να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά της, στην ανώτατη ποδοσφαιρική Αρχή που είναι η FIFA, δεδομένου ότι όπως αντιλαμβάνεται εδώ στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά και ανυπέρβλητα εμπόδια. Αυτό ήταν το σκεπτικό.

-Γιατί υπάρχει η κοινοποίηση στις Ομοσπονδίες Κροατίας και Ισραήλ:
«Στις ομοσπονδίες της Κροατίας και Ισραήλ προλάβαμε σήμερα. Αύριο θα τις κοινοποιήσουμε σε όλες τις ομοσπονδίες των μετεχόντων στη FIFA κρατών.
Ο λόγος; Για να ενημερωθούν όλα τα μέλη της FIFA, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου τιμωρείται, ενώ έχει αμετάκλητα τιμωρηθεί από τα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα, που είναι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Επιχειρείται να τιμωρηθεί για δεύτερη φορά με αφανισμό –γιατί καταλαβαίνετε ότι ο υποβιβασμός είναι αφανισμός- επιχειρείται, λοιπόν, η δεύτερη τιμωρία του για την ίδια πράξη για την οποία η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, σύμφωνα με την αμετάκλητη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, έχει αντικειμενική ευθύνη.

Για να καταλαβαίνει ο κόσμος… Αντικειμενική ευθύνη σημαίνει… ότι ένας πυροσβέστης έχει ναρκωτικά και απολύεται ο διοικητής του γιατί ο πυροσβέστης έχει ένα γραμμάριο χασίς.

Έχω καθήκον από τον όρκο που δίνει ο δικηγόρος και για να μην ξεχνιόμαστε οι δικηγόροι είναι δημόσιοι λειτουργοί και (αυτοί) έχουν δώσει έναν όρκο: να υποστηρίζουν το δίκιο. Εγώ είμαι υποχρεωμένος, έχω το καθήκον μου να υποστηρίξω το δίκιο του Ολυμπιακού Βόλου.

Είναι τυχαίο το γεγονός ότι εκλήθη ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας να αντικαταστήσουν μια ομάδα στη Σούπερ Λίγκα η οποία δεν έχει καμία ευθύνη και ξαφνικά του κάπνισε κάποιου να την ρίξει στη Δ Εθνική;

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αφορά την Ελλάδα. Εμείς αγαπάμε την χώρα μας. Είμαστε Ελληνες. Πλην όμως και η… Εθνική ομάδα του Βόλου που λέγεται εθνική Ολυμπιακού Βόλου έχει και αυτή τα δίκια της και έχουμε και έναν λαό στον οποίο δίνουμε λόγο.
Στο λαό του Βόλου δίνουμε λόγο… Δεν αποσκοπούμε κάπου ιδιαίτερα. Ενημερώνουμε τα μέλη της FIFA.
Δεν προλάβαμε να ενημερώσουμε όλες τις ομοσπονδίες, θα τις ενημερώσουμε κι αυτές γιατί πραγματικά όταν δεν μπορείς να βρεις το δίκιο σου στην Ελλάδα, το αναζητάς στην Ευρώπη. Δεν είναι δικαιολογημένο; Όταν ένας πολίτης δεν βρίσκει το δίκιο του στην ελληνική δικαιοσύνη, δεν προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; Αντίστοιχο δικαστήριο είναι η FIFA για το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, είναι αυτοδιοίκητο. Καμία επιτροπή δεν είναι δυνατό να παρέμβει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ, στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου παρεμβαίνει μια επιτροπή. Εμείς έχουμε προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, είναι η επιτροπή που απεφάνθη ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ανήκει στη Σούπερ Λίγκα και θα αγωνιστεί με μείον δέκα βαθμούς.
Καλούμε την επιτροπή στην οποία προσφύγαμε να μας πει δύο λύσεις: Ή αυτοαναιρεί τον εαυτό της, με την έννοια ότι λέει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ανήκει στη Σούπερ Λίγκα, αλλά απεφάσισε μια άλλη επιτροπή, που ανήκει στις διατάξεις 2725 που έρχεται σε αντίθεση με το αυτοδιοίκητο… Ή να μας πει –ευθέως- ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο. Αν εσείς πιστεύετε ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα αναιρέσει τον εαυτό της, και πει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ανήκει στην Σούπερ Λίγκα θα σεβαστούμε την απόφαση και ως δικαιούμεθα θα προσφύγουμε στο CAS. Δεν είναι δική μου απόφαση. Δεν είμαι ο Ολυμπιακός Βόλου, εγώ παίρνω εντολή.

-Για το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Εθνικής ομάδας. Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου τι θα έχει κερδίσει:
«Σας είπα εγώ ότι θα κερδίσει τίποτα; Ο Ολυμπιακός Βόλου υποστηρίζει την ιδέα του από την ίδρυσή του. Δεν απειλούμε κανέναν. Έχουμε απειληθεί και έχουν υλοποιηθεί οι απειλές. Εμείς δεν απειλούμε κανέναν. Εμείς ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας.
Ανατρέξτε στο φετινό καλοκαίρι και στην πίεση που ασκήθηκε και στον Ολυμπιακό Βόλου και στις καταδίκες του Ολυμπιακού Βόλου… με σκοπό την διάλυσή της.
Εγώ είμαι υπόλογος στην κοινωνία του Βόλου. Έχω στις πλάτες μου μια ολόκληρη πόλη. Ασκώ τα δικαιώματά του.
Καμία εκδίκηση δεν είναι. Εμείς έχουμε υποστεί εκδίκηση. Στις 19 Ιουλίου η ίδια επιτροπή που στις 23 Αυγούστου έκρινε παρένθετα τα πρόσωπα του Καρρά, η ίδια επιτροπή στις 19 Ιουλίου ενέκρινε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, στην οποία μετείχε και ο κ.Καρράς.
Στις 19 Ιουλίου ο Ολυμπιακός Βόλου ανήκε στην Β’ Εθνική και τότε, ο κ.Καρράς δεν ήταν παρένθετο πρόσωπο. Στις 23 Αυγούστου που ο Ολυμπιακός Βόλου ανήκε στη Σούπερ Λίγκα με μείον δέκα, ο κ. Καρράς έγινε παρένθετο πρόσωπο.
Δεν είναι η πρώτη καταγγελία. Η σημερινή είναι νέα καταγγελία. Υπήρξε η πρώτη… Ήρθε κλιμάκιο της FIFA για να ερευνήσει. Εμείς προς υποβοήθηση της FIFA θα πάμε στην Παρασκευή εκεί και θα τους θέσουμε εφ’ όλης το θέμα για να λάβουν κι αυτοί τα μέτρα τους.
Δεν μπορούν τα μέτρα να λειτουργούν μόνο εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτά να τα αναλογιστούν οι πιλάτοι που ανέλαβαν και αναλαμβάνουν να εκδώσουν αποφάσεις. Καμία εκδίκηση.. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αυτό. Αυτό να το αναλογιστεί αυτό που θα υποστεί τις συνέπειες. Εγώ τις συνέπειες τις έχω υποστεί ήδη σαν ομάδα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x