Stoiximan Super League

Ώρα για… αποδείξεις

Εντός της ημέρας θα φανούν οι προθέσεις του πρίγκιπα για επένδυση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Διαβεβαιώσεις από τον εκπρόσωπό του, Βλάση Τσάκα, πως το πληρεξούσιο θα είναι στα χέρια του δικηγόρου μέχρι το μεσημέρι για να αρχίσουν οι επαφές με την πλευρά Βαρδινογιάννη. Τι περιμένει ο «Τζίγκερ» και οι επιλογές του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Εντός της ημέρας θα φανούν οι προθέσεις του πρίγκιπα για επένδυση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο εκπρόσωπός του, Βλάσης Τσάκας, παρουσιάζεται βέβαιος πως μέχρι το μεσημέρι ο δικηγόρος Παναγιώτης Πετρόπουλος θα έχει στα χέρια του πληρεξούσιο που θα του δίνει τη δυνατότητα να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με την πλευρά Βαρδινογιάννη.

Πέραν αυτού, στο έγγραφο θα πρέπει να επιβεβαιώνεται η πρόθεση του πρίγκιπα να αποκτήσει το 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ αναλαμβάνοντας όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό, ενώ πιθανώς να αναφέρεται και το ποσό που προτίθεται να επενδύσει ο υποψήφιος μεγαλομέτοχος, όπως επίσης και αν υπάρχουν συγγενικά του πρόσωπα ή συνεργάτες που θα συμβάλλουν. Εφόσον υπάρχουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις, ο «Τζίγκερ» περιμένει και την εγγυητική ύψους 20 εκατ. ευρώ. Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου θέλει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες και εφόσον προχωρήσει η υπόθεση αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς να είναι σαφές πως αφήνει την ομάδα σε καλά χέρια.

Ο Βλάσης Τσάκας (που θα αναχωρήσει αύριο για τη Τζέντα και θα επιστρέψει την Παρασκευή) διαβεβαιώνει πως το θέμα θα έχει κλείσει θετικά το αργότερο μέσα σε δέκα ημέρες. Τονίζει, δε, πως πρόθεση του πρίγκιπα είναι να προχωρήσει σε πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα ξεκινώντας από την ΠΑΕ και το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Κάποιες φήμες ήθελαν να συνεργάζεται ή ακόμη και να είναι μέτοχος στην εταιρεία «MZ & Partners», που έχει κατασκευάσει μεταξύ άλλων το υπερσύγχρονο «Wall Stadium» στην Ντόχα.

Η στάση του Βγενόπουλου

Με ενδιαφέρον αναμένεται η όποια αντίδραση του Ανδρέα Βγενόπουλου στις τελευταίες εξελίξεις. Αν δεν προχωρήσει η υπόθεση με τον πρίγκιπα, πιθανότατα θα υπάρξει νέα επίθεση στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σε περίπτωση, ωστόσο, που υπάρξει συμφωνία και ο πρίγκιπας αποκτήσει το 54,7% των μετοχών δωρεάν, μένει να φανεί αν ο «Mr MIG» θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ (ο πρίγκιπας θα βάλει σε πρώτη φάση 20 εκατ. ευρώ για να αυξήσει το μερίδιό του) ή θα χάσουν την αξία τους οι μετοχές που αγόρασε συμμετέχοντας με περίπου 21 εκατ. ευρώ σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Οι υπόλοιποι μέτοχοι της ΠΑΕ δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους απέναντι στο θέμα της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x