Stoiximan Super League

Πώς έκλεισαν το «deal» με την Σίτι…

Η PCP Capital Partners που φέρεται να έχει μεταφέρει το ενδιαφέρον ξένου ομίλου για την αγορά του Παναθηναϊκού, είναι μία αγγλική εταιρεία που μεσολαβεί σε αγοραπωλησίες μεγάλων ομίλων. Διευθύντρια είναι η 38χρονη επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο, Αμάντα Στέιβλι, η οποία είναι γνωστή για τις επαφές της με επενδυτές στην Μέση Ανατολή. Στον ποδοσφαιρικό κόσμο μπήκε το 2008 όταν έκανε το «deal» της πώλησης της Μάντσεστερ Σίτι στην Abu Dhabi United Group.

Η PCP Capital Partners που φέρεται να έχει μεταφέρει το ενδιαφέρον ξένου ομίλου για την αγορά του Παναθηναϊκού, είναι μία αγγλική εταιρεία που μεσολαβεί σε αγοραπωλησίες μεγάλων ομίλων. Διευθύντρια είναι η 38χρονη επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο, Αμάντα Στέιβλι, η οποία είναι γνωστή για τις επαφές της με επενδυτές στην Μέση Ανατολή. Φυσικά, γνωστή στον ποδοσφαιρικό κόσμο έγινε όταν το 2008 έκανε το «deal» της πώλησης της Μάντσεστερ Σίτι στην Abu Dhabi United Group, η οποία στην συνέχεια υπό τον Σεΐχη Μανσούρ «εκτόξευσε» τους «πολίτες».

Το 2008 η εταιρεία PCP Capital Partners είναι αυτή που μεσολαβεί για την αγορά του 16% των μετοχών της τράπεζας Barclays από τον Σεΐχη Μανσούρ, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, η συγκεκριμένη εταιρεία, ουσιαστικά κάνει όλη την δουλειά για να γίνει το «deal» για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Μάντσεστερ Σίτι από την εταιρεία Abu Dhabi United Group. Η συμφωνία κλείνει στα 210 εκατομμύρια λίρες ενώ η Αμάντα Στέιβλι και η εταιρεία τους βάζουν στα ταμεία 10 εκατομμύρια λίρες για την μεσολάβησή τους. Η συνέχεια γνωστή… Η Μάντσεστερ Σίτι, με τον Σεΐχη Μανσούρ πλέον στο τιμόνι της, ταράζει την ποδοσφαιρική αγορά κάνοντας την μία μεταγραφική κίνηση μετά την άλλη και αλλάζοντας τα δεδομένα του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η PCP Capital Partners είχε μεσολαβήσει για να γίνει μία ανάλογη κίνηση και με την Λίβερπουλ, συγκεκριμένα το 49% των μετοχών της, από την εταιρεία Dubai International Capital, ιδιοκτησίας του Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μαχμούντ. Το «deal» εκείνο δεν έγινε ποτέ για διάφορους λόγους.

Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x