Stoiximan Super League

«Υπάρχει… ελπίδα στην ΑΕΚ»

Αχτίδες αισιοδοξίας -τουλάχιστον για το αγωνιστικό μέλλον της ΑΕΚ- διακρίνει ο Γιώργος Σαββίδης. Μιλώντας στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης, αλλά τουλάχιστον… υπάρχουν (βάσει της εικόνας με Ολυμπιακό, Λοκομοτίβ). Αφού χαρακτήρισε αναγκαίο, δε, να επιτευχθεί σταθερότητα, χαρακτήρισε δύσκολο να επιτευχθεί και η εύρεση επενδυτή.

Αχτίδες αισιοδοξίας -τουλάχιστον για το αγωνιστικό μέλλον της ΑΕΚ- διακρίνει ο Γιώργος Σαββίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης, αλλά τουλάχιστον… υπάρχουν (βάσει της εικόνας με Ολυμπιακό, Λοκομοτίβ).

Αφού χαρακτήρισε αναγκαίο, δε, να επιτευχθεί σταθερότητα, χαρακτήρισε δύσκολο να επιτευχθεί και η εύρεση επενδυτή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κύπριος πρώην άσος της ΑΕΚ:

Για το πώς βλέπει την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει χρόνια διοικητικά προβλήματα, δεν είναι μια άγνωστη κατάσταση. Με τέτοια προβλήματα, λοιπόν, είναι δύσκολο μια ομάδα να πρωταγωνιστήσει και να βάλει υψηλούς στόχους.

Εγώ αυτό που περίμενα απ’ την ΑΕΚ, αυτό βλέπω. Η χρονιά ξεκίνησε με ένα χαμηλό μπάτζετ, ενώ και όλα τα άλλα προβλήματα που προκύπτουν από το οικονομικό δημιουργούν ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί την ανταγωνιστικότητα. Όταν έπαιζα εγώ στην ΑΕΚ ήταν άλλες εποχές. Τώρα μπορούν να πάρουν μεταγραφές ελεύθερα οι κοινοτικοί παίκτες, είναι ανοικτή η αγορά, οπότε μιλάμε για άλλα δεδομένα»

Για το αν μπορεί ο Κωστένογλου ν’ αλλάξει την κατάσταση: «Σίγουρα ένας προπονητής μπορεί να βελτιώσει μια ομάδα σε σχέση με τον προηγούμενο. Αυτό χρειάζεται γνώσεις, επιδεξιότητα και καλή επαφή με τους παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Λοκομοτίβ που την είδα, μου άρεσε πολύ η ΑΕΚ. Ήταν μια αλλαγμένη ομάδα. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, που δεν το είδα, άκουσα ότι δεν ήταν καλή.

Χρειάζεται σταθερότητα, αλλά δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί με τις συνθήκες που επικρατούν. Κι εξάλλου, μόνος του ένας προπονητής δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Χρειάζεται ομαδική δουλειά απ’ όλους, ο καθένας από το πόστο του».

Για το αν είναι εφικτή η εύρεση επενδυτή: «Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ δύσκολο -ειδικά αυτή την εποχή- να βρει η ΑΕΚ επενδυτή. Δεν βρήκε σε πολύ καλύτερες εποχές, πώς θα το καταφέρει τώρα; Κι ακόμα κι αν βρεθεί αυτός, ποιος είναι κι από πού έρχεται»;

Για την άνοδο του κυπριακού ποδοσφαίρου: «Όντως το ποδόσφαιρο στην Κύπρο πάτησε γκάζι τα τελευταία χρόνια -κυρίως λόγω της αρκετών χρημάτων που διατέθηκαν. Τώρα με την κρίση, όμως, αντιμετωπίζουμε κι εμείς προβλήματα και δεν ξέρουμε αν και πόσο θα συνεχιστεί η άνοδος. Είναι ολοφάνερη η βελτίωση του επιπέδου -τόσο από άποψη μονάδων, όσο και από άποψη ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος. Κι αυτό φαίνεται, εξάλλου και στα αποτελέσματα των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x