Stoiximan Super League

Να ‘τη, πετιέται!

Τι κι αν δεν είναι φοβερή, το πάει… πρίμα το σερί! Ακολουθώντας πιστά το δρόμο που της δείχνει ο , η ΑΕΚ ξεπέρασε και το εμπόδιο του Λεβαδειακού και με το 2-1 βρίσκεται αθόρυβα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Εξαιρετικός ο Βραζιλιάνος, αξιοποίησε αυστηρό πέναλτι στο 41' κι έδωσε το δικαίωμα έπειτα (52') στην «Ένωση» απλά να αγχωθεί στις καθυστερήσεις, όταν μείωσε ο Βασιλείου.

Τι κι αν δεν είναι φοβερή, το πάει… πρίμα το σερί!

Ακολουθώντας πιστά το δρόμο που της δείχνει ο Λεονάρντο, η ΑΕΚ ξεπέρασε και το εμπόδιο του Λεβαδειακού και με το 2-1 βρίσκεται αθόρυβα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Εξαιρετικός ο Βραζιλιάνος, αξιοποίησε αυστηρό πέναλτι στο 41' κι έδωσε το δικαίωμα έπειτα (52') στην «Ένωση» απλά να αγχωθεί στις καθυστερήσεις, όταν μείωσε ο Βασιλείου.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -αλλά με εμφανή δημιουργική διάθεση- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, λοιπόν, επανέφερε τον Βάργκας, αλλά διατήρησε βασικό και τον Κάρλος, δίνοντάς του τη θέση του Μπέλεκ στα δεξιά.

Έτσι, το 4-2-3-1 (που γινόταν και 4-3-2-1) διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Κοντοές. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάκος-Βάργκας, μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Καφές (σε ρόλο επιτελικού), Κάρλος (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Λυμπερόπουλος.



Άσπρη βούλα, άσπρη μέρα!

Αντιστρόφως ανάλογη της ευρυχωρίας που υπήρχε στις εξέδρες ήταν η εικόνα γύρω απ’ την περιοχή του Λεβαδειακού στο πρώτο μέρος. Την ώρα, λοιπόν, που το λευκό των… καρεκλακίων κυριαρχούσε στο φόντο, το «κιτρινόμαυρο» κυριαρχούσε μεν στο γήπεδο (77% κατοχή), αλλά αδυνατούσε να χρωματίσει και το μπλοκάκι με τις ευκαιρίες.

Κάτι πήγε να γράψει ο Λεονάρντο (διαγώνιο σουτ στο ξεκίνημα), φοβερή «πινελιά» πήγε να βάλει ο Κάρλος (σόλο που σταμάτησε ο γκολκίπερ), αλλά από ‘κει πέρα το τείχος που είχε στήσει ο Λεβαδειακός πολιουρκούνταν με… πέτρες (αδύναμα μακρινά σουτ, κακές σέντρες) απ' την ΑΕΚ. Μέχρι που ο Κάρλος βρήκε δικαίωμα (στο πόδι του Κόρμπου) να πέσει μάλλον υπερβολικά στην περιοχή και ο Λεονάρντο (από τη βούλα) βρήκε την… Κερκόπορτα των Βοιωτών.

«Λέο… να τελειώνουμε»

Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, ο Παράσχος σκέφτηκε πως ήρθε η ώρα ν’ αλλάξει την κατάσταση (Φαβάλι-Κοιλιάρας αντί Γκρμπιτς και Σάντσες). Δυστυχώς για ‘κείνον, ο Λεονάρντο σκέφτηκε πως ήρθε η ώρα να την «τελειώσει» την κατάσταση. Αρκούσε, λοιπόν, μια ακόμα απόδειξη της οξυδέρκειας του Λυμπερόπουλου (μπαλιά-ξυραφιά) για να δώσει ο Βραζιλιάνος μια ακόμα απόδειξη του ποιος «καθαρίζει» για τη φετινή ΑΕΚ.

Αντίθετα, δεν αρκούσαν οι ευκαιρίες που έχασε (φανερά απελευθερωμένη) στη συνέχεια η «Ένωση» για να ξεχειλώσει το σκορ. Και το πλήρωσε με… άγχος. Αφού, λοιπόν, ο Λυμπερόπουλος είδε τον Κυριακίδη να του αρνείται πεισματικά να βάλει τ’ όνομά του στον πίνακα των σκόρερ -και ο Ρίκκα πρόλαβε σε ένα ημίωρο να βάλει δύο φορές το δικό του στο μπλοκάκι του διαιτητή- ο Βασιλείου πρόλαβε να στρεσάρει το ΟΑΚΑ (μειώνοντας στις καθυστερήσεις). Ευτυχώς για την ΑΕΚ ήταν το μόνο τίμημα που πλήρωσε για τη χαλάρωση που έδειξε στο φινάλε…

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Μάκος (59’ Ρίκκα), Βάργκας, Καφές (69’ λ.τ. Μπέλεκ), Λεονάρντο (79’ Σιαλμάς), Χοσέ Κάρλος, Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Κάλα, Γκερέιρο, Γεωργέας

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Τόμας, Βιάνα, Μχαίρας, Μελισσάς, Βασιλείου, Γκρμπιτς (46’ Φαβάλι), Λισγάρας, Σάντσες (46’ Κοιλιάρας), Κουτσόπουλος (73’ Ζουρούδης), Κόρμπος

Στον πάγκο έμειναν οι: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ζουρούδης, Ζησόπουλος, Ιωάννου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x