Stoiximan Super League

«Επιτέλους χαμογέλασε ο Σαλπιγγίδης...»

Πολλούς λόγους για να είναι χαρούμενος είχε ο Λάζλο Μπόλονι μετά την του ΠΑΟΚ επί του Ατρόμητου κι ένας από αυτούς ήταν η μεταστροφή στην ψυχολογία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής φορ καταχειροκροτήθηκε την ώρα της αλλαγής του και πλέον η σχέση του με τους φίλους της ομάδας μοιάζει να περνάει σε υγειές επίπεδο.

Πολλούς λόγους για να είναι χαρούμενος είχε ο Λάζλο Μπόλονι μετά την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρόμητου κι ένας από αυτούς ήταν η μεταστροφή στην ψυχολογία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής φορ καταχειροκροτήθηκε την ώρα της αλλαγής του και πλέον η σχέση του με τους φίλους της ομάδας μοιάζει να περνάει σε υγειές επίπεδο.

Οι δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός, σχολίασε: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, γιατί έχει αρκετό καιρό που δεν καταφέρνουμε να συγκεντρώσουμε νίκες, ιδίως στην Τούμπα. Παίξαμε εναντίον μία πραγματικά καλής ομάδας, με τεχνική στο χώρο του κέντρου, με ταχύτητα και δυνατούς επιθετικούς και με παίκτες που έχουν ταλέντο. Είναι μία ομάδα που μου αρέσει ο Ατρόμητος. Η κυριαρχία μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν σημαντική και το 2-0, παρόλο που προήλθε από στημένες φάσεις, ήταν ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα. Είχαμε πολλές καλές ευκαιρίες. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε 5-6 καλά σουτ, είδα καλή παρουσία των επιθετικών, αλλά δυστυχώς στην τελική ενέργεια δεν καταφέραμε να σκοράρουμε παρά μόνο στο τέλος. Με το 2-0 ξέραμε ότι ο Ατρόμητος θα ρίσκαρε στο δεύτερο μέρος. Με την ποιότητά του ο Ατρόμητος έκανε κάποια πράγματα. Εμείς καταναλώσαμε πολύ ενέργεια στο πρώτο μέρος και εν μέρει το πληρώσαμε στο δεύτερο. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Σήμερα είμαι χαρούμενος για τη νίκη, για το γκολ του Κλάους, για την επιστροφή του Λίνο, χωρίς να ξεχνάμε το Σταφυλίδη, εγώ δεν θα το ξεχάσω. Σημαντικό ήταν ότι ο Ίβιτς έπαιξε όπως έπρεπε και βοήθησε. Στα αποδυτήρια μετά το ματς, είδα τον Σαλπιγγίδη να χαμογελάει και αυτό είναι σημαντικό επειδή συμβαίνει πρώτη φορά».

Για το γεγονός ότι η ομάδα «κατέβασε ρυθμούς» στο δεύτερο ημίχρονο: «Νομίζω ότι το πραγματικό πρόβλημα ήταν η πίεση. Δεν υπάρχει ματς που να το αντιμετωπίσουμε χωρίς πίεση, ούτε καν τον αγώνα με τον Ατρόμητο από τη στιγμή που κερδίζαμε με 2-0. Είναι ψυχολογικό να χαλαρώνουν οι παίκτες και να προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, όπως συνέβη με τον Λάζαρ και τον Βιεϊρίνια, που έκαναν αχρείαστα πράγματα. Δεν μου αρέσουν αυτές οι ενέργειες ακόμη και όταν ο αγώνας είναι 5-0».

Για το καλό διάστημα του ΠΑΟΚ: «Πραγματικά πιστεύω ότι στο σημερινό παιχνίδι και για περισσότερα λεπτά θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή την απόδοση. Με το ποσοστό κυριαρχίας που είχαμε, ακόμη και η Ρεάλ να ήμασταν θα το πληρώναμε, με την κούραση. Μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερα τέτοια διαστήματα”.

Για την διαχείριση των συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Είναι δύσκολο. Για παράδειγμα, μου αρέσει πολύ ο Γκαρσία, είναι το μυαλό της ομάδας, αλλά η επανάκαμψη του είναι πιο αργή από του Σταφυλίδη. Τα ευρωπαϊκά ματς είναι σημαντικά, αλλά πρέπει να ξοδέψουμε πολύ ενέργεια και είναι δύσκολη η αποκατάσταση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x